Drepturile indigenilor din Amazon

Drepturile populatiei indigene din Amazon sunt in pericol pe masura ce marile proiecte de dezvoltare si infrastructura desfasurate acolo distrug cultura si pamanturile autohtone. Alianta Pachamama lucreaza impreuna cu partenerii sai in padurile ecuadoriene pentru a pastra si intari drepturile localnicilor. Exista aproximativ 370 milioane de indigeni in lume, majoritatea neavand drepturi umane reale. In…

Citește mai departe

10 surse vegane de probiotice

In ultima vreme s-a acordat o mare importanta sanatatii intestinale si pe buna dreptate. Prin popularea intestinelor  cu bacterii „bune”  ne putem imbunatati digestia, sistemul imunitar, putem reduce riscul imbolnavirilor si chiar putem pierde masa corporala. O modalitate eficienta de a realiza aceste deziderate este de a introduce in alimentatia noastra alimente bogate in hrana…

Citește mai departe

Daniel Constantin: Stimulam soia nemodificata genetic!

Ministrul Agriculturii crede ca dezbaterile pe marginea cultivarii de soia modificata genetic nu au ajuns inca la maturitate in societatea romaneasca. Seful Agriculturii romanesti sustine ca va incuraja cultivarea de soia nemodificata genetic. Romania va supune dezbaterii publice cultivarea de soia modificata genetic in momentul in care vom avea un produs certificat de catre EFSA,…

Citește mai departe

Discutia despre importul de furaje cu soia modificata genetic, reluata in toamna in Parlamentul Romaniei

”Referitor la legea europeana privind importul de furaje si alimente modificate genetic, la nivelul Comisiei pentru Afaceri Europene s-a discutat doar daca aceasta lege respecta principiul subsidaritatii, adica daca corespunde sau incalca legislatia romaneasca. Nu s-a pus problema unui vot in cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene. In toamna va fi organizata o intalnire unde va…

Citește mai departe

Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe
Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

„Comisia Europeana sacrifica principiul fundamental al pietei sale interne, propunand o legislatie improvizata, care sa justifice interzicerea la nivel national a importurilor unor produse sigure”, a afirmat Jeff Rowe, presedintele Consiliului pentru Agricultura si Alimentatie al Asociatiei Europene de Bioindustrie EuropaBio, comentand propunerea legislativa de a lasa autorizarea importurilor de produse rezultate pe baza culturilor…

Citește mai departe

Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice in patru tari

Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat ca smartphone-urile Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au primit certificari ecologice din partea a patru piete importante: Statele Unite, Marea Britanie, Rusia si Brazilia. Galaxy S6 si Galaxy S6 edge au fost recunoscute nu doar pentru performanta tehnologica de ultima ora, ci si pentru grija fata de mediu….

Citește mai departe
În anul 2015, se admite cultivarea plantelor modificate genetic (OMG) autorizate în Uniunea Europeană, excepţie făcând soia

In anul 2015, se admite cultivarea plantelor modificate genetic (OMG) autorizate in Uniunea Europeana, exceptie facand soia

In anul 2015, se admite cultivarea plantelor modificate genetic (OMG) autorizate in Uniunea Europeana, exceptie facand soia, care ramane o cultura interzisa pe intreg teritoriul Uniunii Europene, fiind acceptata in cultura numai soia conventionala. Astfel, potrivit Comunicatului Directiei pentru Agricultura Bihor, potentialilor cultivatori de porumb MON 810, le revin unele obligatii, in conformitate cu prevederile…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Agricultorii risca sanctiuni daca insamanteaza soia modificata genetic

Directia pentru Agricultura Bistrita-Nasaud a lansat o campanie de informare a tuturor potentialilor cultivatori de soia conventionala in anul 2015, conform unei adrese a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. “Avand in vedere faptul ca in anii agricoli anteriori au fost inaintate mai multe sesizari privind existenta in anumite zone a unor culturi de soia impurificate…

Citește mai departe
1 Comentează 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla ABONEAZĂ-TE

Avertismentul OMS: cel mai folosit erbicid din lume este CANCERIGEN. „Au fost descoperite urme in apa si mancare”

Erbicidul Roundup de la Monsanto, produsul cel mai folosit pentru eliminarea buruienilor, este cancerigen, scrie Guardian. Avertismentul apartine Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si vine in urma unui studiu al Agentiei internationale pentru cercetare in domeniul cancerului. Erbicidul sus-numit contine glifosat, un compus care poate provoca limfom non-Hodgkin, un tip de cancer. Desi OMS dezvaluie…

Citește mai departe
Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Prof. univ. dr. Petruta Cornea despre dezinformarea cu privire la OMG-uri

Prof. univ. dr. Petruta Cornea, Presedinte al Comisiei de Biosecuritate din Cadrul Ministerului Mediului, a discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre organismele modificate genetic si despre organizatiile „verzi” care incearca sa dezinformeze publicul aducand argumente trunchiate sau invalide din punct de vedere stiintific. Reprezinta OMG-urile un pericol pentru consumul uman, animal sau pentru…

Citește mai departe

Ar trebui sa citesti asta! Ce contine pateul vegetal de pe piata din Romania?

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip pateu vegetal ce se regasesc pe piata din Romania. Au fost analizate 21 de produse tip pate vegetal, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si…

Citește mai departe
Porumbul modificat genetic, singura planta aprobata pentru cultivare in scop comercial, in Uniunea Europeana

Porumbul modificat genetic, singura planta aprobata pentru cultivare in scop comercial, in Uniunea Europeana

In aceasta primavara, singura planta modificata genetic aprobata pentru cultivare in scop comercial, in Uniunea Europeana, este porumbul. Potrivit Directiei pentru Agricultura Suceava, autorizarea cultivatorilor de porumb modificat gentic, atat pentru cultivare comerciala, cat si pentru cercetare, se face in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.61/2012. In ceea ce priveste cultura…

Citește mai departe
Soia modificată genetic este interzisă a se cultiva în spaţiul agricol intercomunitar în anul 2015

Soia modificata genetic este interzisa a se cultiva in spatiul agricol intercomunitar in anul 2015

Ministerul Agriculturii a transmis in teritoriu o adresa prin care se cere lansarea unei campanii de informare a producatorilor agricoli in legatura cu faptul ca soia modificata genetic este interzisa a se cultiva in spatiul agricol intercomunitar in anul 2015. Mai multe detalii ne-a oferit Mihai Cojoc, inginer agronom la Directia pentru Agricultura Neamt: “In…

Citește mai departe
În atenţia cultivatorilor de soia convenţională

In atentia cultivatorilor de soia conventionala

Directia pentru Agricultura Teleorman avertizeaza cultivatorii de plante modificate genetic ca autorizarea pentru anul 2015 se face in conformitate cu Ordinul nr.61 din 26 martie 2012 privind autorizarea si controlul cultivatorilor de plante modificate genetic si masurile care sunt necesare pentru asigurarea coexistentei plantelor modificate genetic cu cele conventionale si ecologice. Ordinul 61/2012 stipuleaza la…

Citește mai departe

Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

Citește mai departe
În anul 2015, se admite cultivarea plantelor modificate genetic (OMG) autorizate în Uniunea Europeană, excepţie făcând soia

Nini Sapunaru: Suntem pregatiti sa cultivam soia modificata genetic

Cultivarea organismelor modificate genetic a fost unul dintre subiectele abordate de presedintele Comisiei pentru Agricultura, Nini Sapunaru, la intalnirea cu comisarul european Phil Hogan, a informat printr-un comunicat Camera Deputatilor. „Orice consumam, cu exceptia produselor pe a caror eticheta exista o specificatie exacta in acest sens, contine soia modificata genetic, inclusiv in preparatele din carne….

Citește mai departe

Ciocolata cu 4 E-uri pe piata!

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 32 de produse, marcate cu inscrisuri “ciocolata cu lapte” sau “tableta cu lapte”, achizitionate in mod aleatoriu si…

Citește mai departe
Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

Citește mai departe
Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile "bombelor" de mediu pe cale sa explodeze

Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile „bombelor” de mediu pe cale sa explodeze

Proiectul de la Rosia Montana, prezenta companiei americane Chevron la Pungesti, defrisarile ilegale si cultivarea de organisme modificate genetic sunt doar cateva probleme care fac subiectul campaniilor si actiunilor Greenpeace Romania. wall-street.ro a stat de vorba cu unul dintre cei opt membri ai organizatiei din Romania, care a vorbit despre cum ar putea fi obtinuta…

Citește mai departe
Nouă lege europeană pentru interzicerea culturilor modificate genetic

Noua lege europeana pentru interzicerea culturilor modificate genetic

Parlamentul European ar putea adopta saptamana aceasta noua legislatie asupra modului in care tarile UE pot interzice cultivarea plantelor modificate genetic La mai bine de trei ani de la adoptarea unei rezolutii care da dreptul statelor membre sa decida in privinta cultivarii OMG (iulie 2011), Parlamentul European intentioneaza sa adopte, saptamana aceasta, noua legislatie privind…

Citește mai departe
Isteria OMG-urilor – avem motive să ne temem de organismele modificate genetic?

Isteria OMG-urilor – avem motive sa ne temem de organismele modificate genetic?

Auzim din ce in ce mai vocal grupuri de oameni care scandeaza lozinci impotriva producatorilor de alimente care utilizeaza tehnici de inginerie genetica pentru a intari rezistenta plantelor impotriva daunatorilor si pentru o mai buna productivitate, insa nu putem sa nu ne intrebam. Sunt aceste tehnici periculoase pentru sanatatea omului si a mediului? Pot OMG-urile…

Citește mai departe
Securitatea alimentară, în pericol din cauza încălzirii climatice

Banca Mondiala: Milioane de oameni vor suferi de foame din cauza incalzirii climatice. Trebuie sa luam masuri rapide

Banca Mondiala avertizeaza ca incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, relateaza AFP. „Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertizeaza institutia intr-un raport. Evenimente climatice „extreme”…

Citește mai departe
Scandal la Ministerul Agriculturii. Riscurile de mediu in cazul folosirii a 125 de tone de otrava contra soarecilor

Scandal la Ministerul Agriculturii. Riscurile de mediu in cazul folosirii a 125 de tone de otrava contra soarecilor

O otrava pentru soareci, deosebit de toxica, a generat un conflict imens, intre cei din Ministerul Agriculturii si reprezentantii Asociatiei Vanatorilor. Substanta in cauza, ar fi trebuit aruncata din avion ca sa starpeasca soarecii, insa nimeni nu s-a gandit la victimele colaterale cum ar fi iepurii, vulpile sau caprioarele. Drept urmare, va fi folosita tintit…

Citește mai departe

Greenpeace, despre soia modificata genetic din judetul Botosani si pozitia conducerii Directiei Agricole in acest caz

Dupa ce, in urma cu o zi, directorul Directiei Agricole Botosani, Cristian Delibas afirma ca probele prelevate din culturile de soia asupra carora plana suspiciunea ca ar fi modificate genetic au aratat in urma testelor ca de fapt nu sunt, au venit si declaratiile celor de la Greenpeace. Va prezentam, in continuare, opinia reprezentantilor Greenpeace…

Citește mai departe
În anul 2015, se admite cultivarea plantelor modificate genetic (OMG) autorizate în Uniunea Europeană, excepţie făcând soia

Mita la Directia de Agricultura pentru cultivare de soia modificata genetic

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de ieri, 28 octombrie, a directorului executiv al Directiei Judetene pentru Agricultura Mures, Liviu Timar, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile concurente de primire de foloase necuvenite in…

Citește mai departe

Culturi de soia modificata genetic cautate de Directia Agricola

Directia Agricola cauta proprietarii terenurilor de unde Greenpeace a recoltat probe de soia modificata genetic. Dupa ce vor fi gasiti, pe baza coordonatelor GPS furnizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), vor fi luate probe si trimise la un laborator specializat. „Potrivit legislatiei, contravaloarea analizelor se suporta de catre beneficiar, respectiv producatorul….

Citește mai departe