Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe

Pisica, un adevarat medicament viu. Care sunt uimitoarele moduri prin care te poate vindeca

Capacitatile vindecatoare ale pisicilor erau cunoscute si apreciate inca din antichitate, mai ales in Egipt. Cine are pisica stie ca aceasta este extrem de curata, gratioasa, cocheta, comoda, sireata, mare iubitoare de libertate, longeviva. Aceasta felina inca mai reprezinta o enigma a lumii animale, deoarece nu se stie nici pana azi cum de reuseste sa…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Sănătate: Isopul stimulează pofta de mâncare

Sanatate: Isopul stimuleaza pofta de mancare

In sezonul rece, isopul sau planta sfanta, cum mai este cunoscut, este un remediu important pentru o multime de afectiuni. Aceasta planta contine minerale, precum calciu, sodiu, fosfor, fier, cupru, sulf, mangan, aluminiu, glucide, flavonoide, rasini si taninuri. Isopul are proprietati expectorante, antiseptice, laxative, antibiotice, cicatrizante, tonice, astringente si hipotensive. Previne si vindeca infectii care…

Citește mai departe
L?mâia este de 10.000 de ori mai puternic? decât chimioterapia

Lamaia este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia

Specialisti de seama sustin ca romanii cunosteau lamaiul. Vechii egipteni considerau consumul de lamai sau bauturile pe baza de lamaie protector impotriva diverselor otravuri. Studiile recente au confirmat convingerea lor. In India, lamaia (fructul) este folosita in toata medicina traditionala. Lamaiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, considerat vesnic verde….

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
Vitamina B17, controversat? în lumea medical?

Vitamina B17, controversata in lumea medicala

Denumirea de vitamina B17 a fost atribuita de doctorul Ernst Theodor Krebs compusului conoscut sub numele laetril. Potrivit unor studii recente, vitamina B17 lupta impotriva cancerului, fiind folosita in tratamentul unor tumori ale pielii. Tratamentul, considerat neconventional, consta in injectarea unor doze de vitamina B17 timp de doua-trei saptamani. Unii specialisti contesta lipsa unor dovezi…

Citește mai departe
Sucurile care te scap? de boli

Sucurile care te scapa de boli

Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul – medicament natural miraculos. 6 afectiuni in care are efect si 3 retete terapeutice

Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural. 1. Afectiuni cardiovasculare Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante. Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale…

Citește mai departe

Beneficiile prunelor

Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii. DA, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Descopera care sunt beneficiile…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Alimentatia vegetariana exercita un efect protector impotriva bolilor cardiovasculare

Alimentatia vegetariana exercita un efect protector impotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirma importanta unui regim echilibrat. Intr-un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Oxford si aparut in The American Journal of Clinical Nutrition, se apreciaza ca riscul de spitalizare si/sau de deces din cauza unui accident cardiac scade cu o treime la vegetarieni. Concluzia…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea, medicamentul oferit de natura

Se spune ca mierea este nectarul vietii. Medicament, rasfat dulce si simbol al iubirii, mierea a fost descoperita inca din timpuri stravechi si folosita pentru pentru proprietatile ei miraculoase. In forma sa naturala, mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati. Gatita insa, prin fierbere, isi pierde multi dintre acesti nutrienti, ei transformandu-se…

Citește mai departe
Consumul de b?uturi energizante de c?tre tineri, criticat în Senatul SUA

Atentie la efectele energizantelor!

Numarul celor care ajung la camerele de garda din cauza acestor bauturi energizante a crescut alarmant. Medicii explica impactul neasteptat al acestora asupra sanatatii Bauturile energizante sunt mai periculoase decat se considera initial, potrivit unor studii recente prezente in SUA. Desi par a fi alegerea perfecta pentru cei epuizati si insetati, in realitate nu ofera…

Citește mai departe

Padurea, medicul tacut

O simpla plimbare poate face minuni, cu conditia sa fie ceva ce faci in mod constant. Pe de alta parte, extractele din copaci si plante care cresc in padure te ajuta si ele sa iti mentii sau sa-ti restabilesti sanatatea. Padurile, in general, sunt generatoare de oxigen natural, o adevarata sursa de sanatate, nu numai…

Citește mai departe

Fructele de Graviola distrug celulele canceroase mai bine decat chimioterapia

Graviola este un copac copac vesnic verde in regiunile tropicale ale lumii. Acesta produce un fruct lung, cu tepi, verde care se pare ca distruge celulele canceroase de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentele puternice din chimioterapie, fara efecte secundare neplacute si fara a afecta celulele sanatoase. Potrivit Cancer Research UK, principiul activ din…

Citește mai departe

Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe

Plante decorative cu proprietati medicinale

GUTUIUL JAPONEZ (Chaenomeles japonica ‘Cido’) Este un arbust spinos vesnic verde, cu inflorire spectaculoasa si cu fructe foarte valoroase datorita continutului foarte mare de vitamina C (care depaseste chiar cantitatea de vitamina C al lamiilor). Arbustul este cunoscut si sub denumirea populara de „lamaia nordului”. Se cultiva in locuri semiumbroase, in apropierea gardurilor si, fiind…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe