Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe
Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare

Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K. Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii…

Citește mai departe
Iarba mare trateaz? infec?iile c?ilor respiratorii

Iarba mare trateaza infectiile cailor respiratorii

Iarba mare este o planta erbacee, perena, care creste spontan in fanete umede si margini de padure, si de la care, in scop terapeutic, se folosesc rizomii cu radacini, care se scot din sol in lunile septembrie-noiembrie. Aceasta planta contine inulina, substante pectice, ulei volatil, saponine sterine, alantolactone, alantopicrina, fridelina, sitosteroli, rezine, principii amare, vitamina…

Citește mai departe

SUA utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual

Statele Unite ale Americii utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor reprezinta 80% din totalul antibioticelor vandute in Statele Unite, iar folosirea inutila a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, gaini si curcani) este o forta motorie majora care sta in spatele dezvoltarii…

Citește mai departe

Cinci legi biologice vindeca cancerul

Descoperiri recente, dar inca nerecunoscute de medicina alopata, redau, totusi, speranta bolnavilor de cancer. Prin Medicina Hamer sau „noua medicina germana”, multi considera ca s-au aflat cauzele cancerelor si metoda eficienta de vindecare. In anul 1978, doctorul Hamer era internist sef la clinica oncologica a Universitatii din Munchen si studia tumorile cerebrale. Fiul sau este…

Citește mai departe

Merisorul te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare

Creste in zonele muntoase si poate fi cules toamna. Contine vitamina C si este o sursa importanta de antioxidanti. De aceea, te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare. de Libertatea pentru femei, 22 Octombrie 2012 Merisorul, numit si coacaz de munte, are, pe langa gustul placut dulce-acrisor, actiune antiseptica,…

Citește mai departe

Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, citate de Adevarul. Sunt depistate anual peste 3.000 de cazuri noi iar specialistii spun ca a devenit boala care provoaca cele mai multe decese. Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca numarul cazurilor de deces din cauza cancerului a ajuns la 12,5% din total, devansand SIDA, tuberculoza si malaria. In…

Citește mai departe

A inceput – Inspectarea exploatatiilor nonprofesionale de animale

Scopul acestei actiuni este atat de a realiza unitar supravegherea pasiva la animalele din aceste exploatatii, prin depistarea animalelor cu semne clinice de boli la bovine, ovine, caprine si suine, cat si corelarea animalelor inspectate cu efectivele inregistrate in Baza Nationala de Date. Totodata, prin aceste verificari desfasurate de medicii veterinari in exploatatiile nonprofesionale de…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Ce riscuri implica tratamentul cu laser

Aceasta terapie favorizeaza dezvoltarea tumorilor in cazul persoanelor care sufera de cancer de piele, arata un studiu recent. Aplicate intr-un numar mare de afectiuni, dar si in cosmetica, terapiile cu laser au si efecte secundare. Contraindicatiile sunt sarcina, epilepsia si cancerul. Tot mai multe persoane apeleaza la terapia cu laser, aceasta dovedindu-se a fi eficienta…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Experimentele pe animale si produsele derivate din foca: in atentia deputatilor europeni

Saptamana aceasta, bunastarea animalelor ocupa un loc important pe ordinea de zi a Parlamentului European. Eurodeputatii vor dezbate in plen protejarea animalelor folosite in experimentele stiintifice, interzicerea comertului cu produse derivate din foca si protectia animalelor in momentul uciderii. In Uniunea Europeana sunt utilizate anual, in experimente stiintifice, aproximativ 12 milioane de animale – dintre…

Citește mai departe

Tuberculoza (tuberculosis)

     Istoric Tuberculoza este o boala infectioasa comuna omului, tuturor speciilor de mamifere si pasari produsa de germenii din genul Mycobacterium. Tubeculoza este larg raspandita pe tot globul si se intalneste mai ales la taurine, pasari si suine. Atat la om cat si la animale, boala este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Denumirea…

Citește mai departe

Incalzirea climei: maladii mortale

O „duzina mortala” de boli, printre care gripa aviara si febra tifoida, se va raspandi cu o mai mare rapiditate din cauza modificarilor climaterice, potrivit reprezentantilor Wildlife Conservation Society, scrie agentia Reuters. Wildlife Conservation Society, o organizatie cu sediul central in gradina zoologica Bronx din New York, desfasoara activitati in 60 de tari. Intentia organizatiei…

Citește mai departe