Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe

Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe

Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Sănătate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Sanatate: Siropul din muguri de pin, cel mai bun remediu pentru tuse

Pinul se numara printre cele mai cunoscute remedii naturiste. Mugurii de pin contin elemente cu un efect remarcabil in ceea ce priveste tratarea eficienta a tusei, precum vitamina C, uleiuri volatile, rasini, principii amare, pinitol si flavonoizi. Siropul din muguri de pin are efecte diuretice, antireumatice, descongestionante, antiseptice, depurative si antiinflamatorii. Datorita proprietatilor sale, este…

Citește mai departe
Sănătate: Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

Sanatate: Hreanul contribuie la intarirea sistemului imunitar

Hreanul face parte din aceeasi familie cu broccoli si varza, fiind cultivat in special pentru radacina sa, care contine vitamina C, sulfura de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul, datorita proprietatilor sale, detoxifica organismul, incalzeste sangele, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii…

Citește mai departe
Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
L?mâia este de 10.000 de ori mai puternic? decât chimioterapia

Lamaia este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia

Specialisti de seama sustin ca romanii cunosteau lamaiul. Vechii egipteni considerau consumul de lamai sau bauturile pe baza de lamaie protector impotriva diverselor otravuri. Studiile recente au confirmat convingerea lor. In India, lamaia (fructul) este folosita in toata medicina traditionala. Lamaiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, considerat vesnic verde….

Citește mai departe
Super-fructul care înt?re?te inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Super-fructul care intareste inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Acest fruct bogat in antioxidanti este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare. Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura. Beneficiile fructului de acai Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. Acest fruct bogat in antioxidanti este…

Citește mai departe
Cheia unei diete s?n?toase st? în profilul genetic al fiec?rei persoane

Cheia unei diete sanatoase sta in profilul genetic al fiecarei persoane

Cercetatorii canadieni au descoperit ca dietele personalizate, bazate pe profilul genetic al fiecarei persoane, imbunatatesc obiceiurile alimentare ale oamenilor, comparativ cu recomandarile nutritionale generale. O echipa de cercetatori de la Universitatea Toronto din Canada, condusa de Ahmed El-Sohemy, profesor de stiinte nutritionale, a efectuat primul studiu privind impactul dietelor bazate pe profilul genetic al voluntarilor…

Citește mai departe
Miracolul din frunza de p?trunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceast? plant?-medicament!

Miracolul din frunza de patrunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceasta planta-medicament!

Ce se cunostea pana acum despre patrunjel Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic,…

Citește mai departe
Cheia unei diete sanatoase sta in profilul genetic al fiecarei persoane

Cheia unei diete sanatoase sta in profilul genetic al fiecarei persoane

Cercetatorii canadieni au descoperit ca dietele personalizate, bazate pe profilul genetic al fiecarei persoane, imbunatatesc obiceiurile alimentare ale oamenilor, comparativ cu recomandarile nutritionale generale. O echipa de cercetatori de la Universitatea Toronto din Canada, condusa de Ahmed El-Sohemy, profesor de stiinte nutritionale, a efectuat primul studiu privind impactul dietelor bazate pe profilul genetic al voluntarilor…

Citește mai departe
Nucile verzi

Nucile verzi

Miezul de nuca este un aliment foarte concentrat, cu valoare energetica de 650-700 kcal/100 g, mult mai ridicata decat la alte fructe. Bogatia in vitamine si in saruri minerale constituie o sursa principala de biocompusi, necesari pastrarii echilibrului nutritional si nervos precum si unei bune functionari a muschilor si oaselor. Nucile prezinta multiple proprietati terapeutice:…

Citește mai departe
Piureul din castane, un adev?rat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Efecte uimitoare pentru sanatate. Sucul natural care invinge colesterolul si te protejeaza de diabet

Un suc natural este incredibil de eficient pentru sanatate. In cateva zile iti curata rinichii de pietre si ficatul de colesterol. Sucul natural de mere este bogat in acizi naturali, vitamine, minerale si este un antioxidant puternic. Conform cercetarilor, marul are o valoare speciala de vindecare datorita pulpei fructului care este bogat in pectina, care…

Citește mai departe
Beneficiile piersicilor

Beneficiile piersicilor

Piersicile ne ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate, si ne ajuta sa tinem departe o multime de boli. Controleaza greutatea O piersica medie contine aproximativ 68 de calorii si grasimi. Deci, de fiecare data cand simtiti foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o piersica. Daca doriti,…

Citește mai departe
Iarba mare trateaz? infec?iile c?ilor respiratorii

Iarba mare trateaza infectiile cailor respiratorii

Iarba mare este o planta erbacee, perena, care creste spontan in fanete umede si margini de padure, si de la care, in scop terapeutic, se folosesc rizomii cu radacini, care se scot din sol in lunile septembrie-noiembrie. Aceasta planta contine inulina, substante pectice, ulei volatil, saponine sterine, alantolactone, alantopicrina, fridelina, sitosteroli, rezine, principii amare, vitamina…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol. Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii. Spanacul este…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe