Cinci fructe de p?dure cu efect terapeutic

Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

Coacazele, fructe cu multiple proprietati pentru organism, au efecte imunostimulatoare, vitaminizante si depurative. Acestea contin de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele, de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele, dar si calciu, fosfor, fier, zinc, taninuri, pectine, flavonoizi, betacaroten, uleiuri volatile, vitaminele A, B1, B2, B6 si PP. Consumul de coacaze intareste…

Citește mai departe
Piersicile te scap? de stres!

Piersicile te scapa de stres!

Vara… natura ne alinta cu cele mai fine, delicioase si aromate fructe. Din moment ce a sosit perioada cand tarabele din piata si magazine sunt pline de cele mai asteptate si cautate fructe ale verii- piersicile atunci trebuie sa profiti din plin de acest lucru. Aceste bunatati sunt considerate adevarate comori ale naturii datorita faptului…

Citește mai departe
Murele, „medicamentul” gustos la îndemâna oricui

Murele, in topul celor mai sanatoase fructe din lume. Iata de ce merita consumate cat mai des

Dintre toate fructele de sezon, murele sunt, cel mai probabil, cele mai sanataoase fructe disponibile, avand un aport de substante benefice net superior altor fructe. Adevarate “bombe” de vitamine, murele se gasesc foarte usor in aceasta perioada, atat in supermarketuri cat si la tarabele din piata. 100 de grame de mure consumate pe saptamana pot…

Citește mai departe
Planta ce con?ine de 17 ori mai mult calciu decât laptele. Cercet?torii sunt uimi?i: “Este un miracol al naturii”

Planta ce contine de 17 ori mai mult calciu decat laptele. Cercetatorii sunt uimiti: “Este un miracol al naturii”

Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries. Antioxidantii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Moringa a fost folosit in medicina pentru a preveni si pentru a trata peste 300 de…

Citește mai departe
Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Plantele medicinale sunt un bun tratamentpentru ca ele contin multe minerale si vitaminenecesare organismului uman atunci cand este slabit. Vitaminele Vitamina A mareste imunitatea, imbunatateste vederea, previne bolile de piele si este necesara pentru cresterea oaselor. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire….

Citește mai departe
De ce avem nevoie de vitamine

De ce avem nevoie de vitamine

Vitaminele, compusi organici a caror prezenta in organism este obligatorie pentru indeplinirea unor functii esentiale, sunt clasificate in liposolubile, A,D,E si K, si hidrosolubile, vitamina C si cele din grupul B. Vitamina A are rol important in profilaxia tulburarilor de vedere si in apararea impotriva infectiilor. Totodata, imbunatateste calitatea pielii si circulatia sanguina si contribuie…

Citește mai departe
Un studiu german arata ca prunele combat o maladie care ucide milioane de oameni

Prunele – proprietati si beneficii

Prunele, fructe gustoase, aromate si hranitoare, au numeroase beneficii pentru organism si contin vitaminele A, C si K, potasiu, fosfor si magneziu. O pruna contine 7% din aportul de vitamina C recomandat zilnic. Prunele, sarace in calorii, au proprietati energizante, reprezinta un bun diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor, purifica ficatul, alunga oboseala si senzatia de…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe
P?p?die, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE Frunzele de papadie sunt bogate in calciu…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

Ce boli vindeca urzicile

Primavara este momentul ideal pentru a urma o cura de urzici. Cu multiple proprietati terapeutice, urzicile constituie o sursa de vitamine si minerale care ne ajuta sa ne refacem dupa anotimpul rece si sa prevenim anemia. Bogate in substante bioactive, precum fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu, urzicile contin si vitaminele A, K, PP, dar…

Citește mai departe

Studiu: Vitamina C impiedica raspandirea celulelor canceroase

Oamenii de stiinta americani sustin ca vitamina C injectabila constituie un tratament eficient si putin costisitor in tratarea cancerului ovarian si altor tipuri de cancer. Administrata pe cale orala, aceasta este eliminata rapid de organismul uman. Insa fiind injectabila, vitamina C este absorbita de corp si ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Un obstacol in realizarea…

Citește mai departe

Legatura stransa intre deficitul de vitamina C si accidentele vasculare cerebrale

Unul din studiile prezentate la reuniunea anuala a Academiei Americane de Neurologie a fost legat de riscul reprezentat de accidentele vasculare cerebrale hemoragice in randul celor care nu au un nivel normal al vitaminei C. „Rezultatele noastre arata ca deficitul de vitamina C ar trebui considerat un factor de risc pentru acest tip de accident…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

In premiera, in Romania, program de colectare a inhalatoarelor folosite de pacientii cu boli respiratorii

In premiera, in Romania, a fost lansat un program de colectare a inhalatoarelor folosite de pacientii cu boli respiratorii pentru a reduce impactul provocat de aceste deseuri medicale asupra mediului. Colectarea si incinerarea inhalatoarelor folosite de astmatici sau de pacientii cu BPOC pot reduce, in fiecare an, poluarea din tara noastra cu peste 11.000 tone…

Citește mai departe
Beneficiile nebanuite ale perelor

Beneficiile nebanuite ale perelor

Aromate si zemoase, perele sunt un remediu natural impotriva diverselor afectiuni. Astfel, in plin sezon este bine sa ne bucuram de beneficiile pe care ni le ofera aceste fructe, mai ales ca ele contin si foarte putine calorii Delicioase si parfumate, perele contin cantitati importante de vitamine benefice organismului si sistemului imunitar. Pe langa apa…

Citește mai departe
Ce se întâmpl? dac? m?nânci cirese

Capsunele si ciresele ne mentin tineri

Stresul, poluarea si alimentatia dezechilibrata contribuie la accelerarea procesului de imbatranire. Totusi, poti lua masuri impotriva acestui fenomen ireversibil cu ajutorul unor alimente cu efecte miraculoase. Revista „Click! pentru femei“ iti spune care sunt acestea. Capsunele asigura necesarul de vitamina C Bogate in vitamine (C, B si K), dar si in minerale (calciu, fier si…

Citește mai departe
Agricultura ecologica si sanatatea umana

Agricultura ecologica si sanatatea umana

O nutritie sanatoasa este vitala pentru mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor. Alimentele organice, datorita faptului ca sunt de inalta calitate nutritiva, pot juca un rol important in promovarea sanatatii umane. Fructele si legumele cultivate organic, produc substante nutritive din soluri sanatoase, pentruca bolile sunt combatute prin metode ecologice si nu conventionale. Astfel produsele agricole contin…

Citește mai departe