Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe

Antibioticele naturii, leacuri magice pentru trup si suflet

Antibioticele naturale sunt mult mai usor asimilate de organism, nu produc distrugeri, ci ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva microbilor care afecteaza corpul. Usturoiul contine o multime de antioxidanti care distruge bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand eficient sistemul imunitar. Ceapa este un antibacterian foarte eficent. Pana la descoperirea penicilinei, primul antobiotic realizat…

Citește mai departe

Merisorul te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare

Creste in zonele muntoase si poate fi cules toamna. Contine vitamina C si este o sursa importanta de antioxidanti. De aceea, te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare. de Libertatea pentru femei, 22 Octombrie 2012 Merisorul, numit si coacaz de munte, are, pe langa gustul placut dulce-acrisor, actiune antiseptica,…

Citește mai departe

Plante decorative cu proprietati medicinale

GUTUIUL JAPONEZ (Chaenomeles japonica ‘Cido’) Este un arbust spinos vesnic verde, cu inflorire spectaculoasa si cu fructe foarte valoroase datorita continutului foarte mare de vitamina C (care depaseste chiar cantitatea de vitamina C al lamiilor). Arbustul este cunoscut si sub denumirea populara de „lamaia nordului”. Se cultiva in locuri semiumbroase, in apropierea gardurilor si, fiind…

Citește mai departe

Legumele tin bolile la distanta

Legumele tin bolile la distanta. Asadar, sa ne bucuram de cele care, in plina toamna, inca sunt pe piata. Varza, conopida, rosiile sau morcovii sunt doar cateva dintre legumele care ne pregatesc organismul pentru anotimpul rece. Conopida intareste inima. Pentru ca are o valoare calorica destul de scazuta, conopida este indicata persoanelor care urmeaza o cura…

Citește mai departe

Spanacul protejeaza memoria

Oamenii de stiinta germani de la Universitatea din Ulm au descoperit ca exista o stransa legatura intre un nivel scazut de vitamina C si beta-caroten in organism si dementa, afectiune caracterizata prin pierderi de memorie. In urma acestor constatari, cercetatorii sustin ca persoanele care includ in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, precum spanacul, morcovii…

Citește mai departe

O dieta bogata in vitamina C reduce efectele nocive ale aerului poluat asupra sanatatii

O dieta bogata in vitamina C reduce efectele nocive ale aerului poluat asupra sistemului respirator al oamenilor, sustine o echipa de experti canadieni, in urma unui studiu de mai multi ani pe un grup de pacienti care au fost tratati la spitale si clinici din Londra, relateaza portalul MedDaily. Toti pacientii implicati in aceasta cercetare…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu. Intarzie imbatranirea Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special…

Citește mai departe

Rosiile, medicamentul verii

Nu numai ca sunt una dintre principalele legume de sezon, insa tomatele reprezinta si o veritabila sursa de sanatate. Fiind extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, rosiile ne ajuta sa prevenim riscul anumitor afectiuni. Iata de ce este important ca vara sa facem o cura de rosii. Specialistii nutritionisti spun ca nu ar…

Citește mai departe

15 fructe benefice pentru sanatate

Superalimentele exista si le avem la indemana. Printre ele exista cateva superfructe pe care trebuie sa le manaci pentru ca sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si necesare organismului, dar dintre toate, cateva sunt cu adevarat exceptionale scrie Health Yahoo. Murele contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in…

Citește mai departe