Coacazele negre sunt un izvor de vitamine

Te-ai gandit vreodata cate beneficii pentru organism au coacazele negre? Ele sunt recomandate diabeticilor, celor care doresc sa-si fortifice organismul, reumaticilor si nu numai. Revista „Click! pentru femei” iti arata la ce te ajuta aceste fructe! Energizant natural Treci printr-o perioada stresanta si obositoare? Fortifica-ti organismul cu ajutorul vinului din coacaze negre. Ai nevoie de…

Citește mai departe

Pepenele verde are rol de antiinflamator si anti-imbatranire

Pepenele verde este bun pentru sanatate datorita antioxidantilor, care ii ofera rol antiinflamator si anti-imbatranire. Continut bogat in antioxidanti – Este o sursa excelenta de vitamina C si o buna sursa de vitamina A, antioxidanti carotenoizi, licopen. Acesti antioxidanti puternici calatoresc prin corp neutralizand radicalii liberi, scrie eva.ro. O sursa buna de licopen – Pepenele…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe

4 beneficii ale pepenelui rosu

Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. Are antioxidanti, vitamine si este o sursa excelenta de hidratare. ArticlesBase a facut un top 4 al beneficiilor pepenelui rosu: 1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace. 2….

Citește mai departe
Alimente f?r? reziduuri de pesticide

Cartoful, plin de antioxidanti

A cincea leguma in top 10 al consumului, cartoful a fost repozitionat ca urmare a unor procesari atermice, la cea de-a XX-a Conferinta Anuala a Societatii Americane de Chimie, din Boston, SUA, ca o sursa buna de antioxidanti. Aplicarea unui tratament cu energie electrica, precum si cu ultrasunete ar putea imbunatati activitatea antioxidanta a cartofilor,…

Citește mai departe

Ce „garantie” au alimentele vara

O zi pentru lapte, doua zile pentru salata de vinete si cel mult o saptamana, in cazul in care mai gatiti ciorbe pe timpul verii – acesta este termenul de valabilitate al alimentelor in sezonul cald. Gatiti mai putin decat de obicei, de preferinta portionat, si mentineti in frigider o temperatura aproape de zero grade…

Citește mai departe

Capsunile si rosiile protejeaza tenul de radiatiile UV

Razele UVA si UVB sunt responsabile de aparitia imbatranirii precoce a pielii, avertizeaza medicii dermatologi. Potrivit specialistilor, trecerea timpului, vantul, poluarea, fumul de tigara sunt alti factori care agreseaza tenul si accelereaza aparitia ridurilor, mai ales in zonele de expresie, precum cea a gurii si a ochilor. Pentru a preveni efectele nocive ale razelor soarelui,…

Citește mai departe

5 mituri false despre legume

Am fost invatati ca legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele gatite. Acesta este numai unul dintre miturile despre legume, desfiitate de cercetatori. Mituri: 1. Legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele congelate. De fapt, studiile arata ca uneori legumele congelate contin mai multi nutrienti decat cele prospete, in functie de cat de mult au…

Citește mai departe

Medicamente in loc de alimente pe masa

Marile greseli de abordare a alimentului ne pot duce la o ineptie, aceea ca in loc de alimente sa avem pe masa noastra medicamente pentru a preveni boala si pentru a avea o calitate deosebita si o longevitate a vietii, sustine directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinico-p-schi, citat de Mediafax. Institutiile europene au…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Mararul, principalul inamic al celulitei

Mararul si patrunjelul nu trebuie mancate doar pe post de condiment, ci in cantitati mai mari. In acelasi timp ardeii, castravetii, rosiile, ceapa, ridichile, usturoiul verde si morcovul reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, informeaza cotidianul Gandul. Potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic „mararul este principalul inamic al celulitei, iar patrunjelul contine mai multa…

Citește mai departe

Coacazele negre, mai bogate decat afinele in Vitamina A si C

Afinele si coacazele negre sunt deseori confundate, gustul si aromele celor doua fructe salbatice fiind extrem de asemanatoare. Insa, singura caracteristica comuna ambelor este aceea ca sunt bace (boabe) de dimensiuni aproape identice, proprietatile lor fiind insa diferite, dupa cum arata unele studii. In timp ce in SUA afinul de cultura (Vaccinium Corymbosum) este foarte…

Citește mai departe

Beneficiile unei cure cu zmeura

Zmeura, atat de cunoscuta si apreciata pentru dulceata si aroma ei, are numeroase intrebuintari benefice asupra intregului organism. Pe cat este de mic si aromat acest fruct, pe atat este de bogat in substante si elemente necesare unei bunei functionari a organismului. Acest fruct cu un gust dulce-acrisor reuseste sa acopere necesitatile nutritive ale organismului…

Citește mai departe

Vitamina C ne mentine tineri

Este un antioxidant care intarzie inbatranirea, previne varicele si scurteaza convalescenta. Fiindca nu avem capacitatea de a sintetiza vitamina C, singurele surse le reprezinta hrana si suplimentele alimentare. Cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, vitamina C este vitala in organismul uman, fiind implicata in metabolismul glucozei, colagenului, acidului folic si in neutralizarea radicalilor liberi….

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Alimente care te fac sa pari tanar

Nu doar tratamentele cosmetice si cele chirurgicale sunt utile in sfidarea varstei. Poate mai important decat acestea sunt acei factori interni, astfel incat intotdeauna o persoana sanatoasa este frumoasa si slaba. Acea veche idee cum ca frumusetea vine din interior este adevarata daca ne gandim ca orice element constitutiv al corpului nostru (inclusiv parul, pielea…

Citește mai departe

De ce sunt nocive bauturile carbogazoase?

Contin acid citric si acid fosforic, responsabili cu aparitia multor afectiuni grave. Specialistii ofera ca alternativa sucurile proaspete, facute in casa, pentru ca sunt gustoase si sanatoase. Nenumarate studii arata ca sucurile acidulate au in componenta chimicale periculoase, responsabile pentru multe dintre bolile digestive (gastrita, sindrom de intestin iritabil), dar si pentru diferite carente. Afecteaza…

Citește mai departe

Fara vitamine si minerale in exces!

Administrarea fara prescriptie a suplimentelor creste riscul aparitiei hemoragiilor. Vitaminele si mineralele luate in cantitati mari, fara recomandarea unui specialist pot afecta intregul organism, la fel sau chiar mai rau decat lipsa acestora. Vitaminele contribuie la mentinerea starii de sanatate prin reglarea metabolismului si prin participarea la procesele biochimice care intretin viata. Se numesc micronutrienti…

Citește mai departe

Catina te fereste de viroze

Catina este un remediu cu o valoare terapeutica remarcabila.Fructele, a caror culoare variaza de la galben pana la rosu, se folosesc in tratamentul bolilor cauzate mai ales de carentele de vitamine. Cea alba si cea rosie au proprietati similare Ambele soiuri de catina, si cea alba, si cea rosie, sunt tonice generale, combat diferite forme…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe

Cavit cu 5 E-uri

Cavit junior sirop ar trebui sa fie un produs care sa intareasca sistemul imunitar al copiilor, aducandu-le un aport suplimentar de vitamine. Numai ca citind lista de excipienti ne dam seama ca are o serie de efecte adverse. Principalul excipient al produsului analizat este zaharul, glucid rafinat, cu index glicemic ridicat, care afecteaza buna functionare…

Citește mai departe

Iarna ne trebuie vitamina C

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi a explicat in cadrul unei mese rotunde organizate de Danone care este rolul alimentatiei in sezonul rece. O data cu venirea iernii, organismul nostru este mai vulnerabil, din cauza temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important. Aportul nutritional trebuie adaptat tinand cont de sezonul in care…

Citește mai departe

E-uri in loc de vitamine

Vitamina C cu gust de lamaie, Additiva, ar trebui, dupa cum scrie pe eticheta, sa fie benefica tinerilor, sportivilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, fumatorilor, persoanelor varstnice si consumatorilor cronici de medicamente. Numai ca are in compozitie atat de multe substante chimice, incat celor mentionati de producator Vitamina C cu gust de lamaie le este…

Citește mai departe

Vitaminele C si E ajuta sistemul muscular

Conform unui nou studiu prezentat la o intalnire a specialistilor din Atlanta, o dieta bogata in antioxidanti, precum vitamina C si E, poate ajuta la prevenirea problemelor musculare. „Slabirea sistemului muscular vine odata cu imbatranirea. Sistemul muscular incepe sa se degradeze dupa 60 de ani”, a declarat unul dintre cercetatori, doctorul Anne Newman, de la…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

9 metode pentru intarirea imunitatii

Organismul uman este alcatuit din numeroase sisteme cu functii definite, care interactioneaza intre ele stimuland, inhiband, regland la randul lor alte sisteme.  Sistemul care apara acest circuit din organism de agentii patogeni care ar putea influenta negativ, se numeste sistemul imunitar . El primeste „informatii” de la celelalte sisteme atunci cand acestea sunt „in pericol ” si intra…

Citește mai departe

5 alimente care te feresc de raceala

Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Portocale Se stie foarte bine ca…

Citește mai departe