Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe
Mircea Beuran: Vârsta la care apare cancerul gastric a sc?zut de la 60-70 de ani la 30-40 de ani

Mircea Beuran: Varsta la care apare cancerul gastric a scazut de la 60-70 de ani la 30-40 de ani

Cancerul gastric, inainte o boala specifica decadei 60 – 70 ani, apare acum frecvent la 30 – 40 ani, iar mortalitatea in randul bolnavilor este foarte ridicata, intrucat acestia ajung tarziu la medic, a declarat, medicul Mircea Beuran, seful Clinicii de chirugie II la Spitalul Floreasca. „Cel mai tanar pacient cu cancer gastric pe care…

Citește mai departe
Solu?iile pre?edintelui Iohannis pentru criza demografica

Solutiile presedintelui Iohannis pentru criza demografica

Romania se confrunta cu una din cele mai acute crize demografice din istorie, fapt care afecteaza insasi supravietuirea biologica a natiunii. In campania electorala, Klaus Iohannis a fost atacat de senatoarea PSD Gabriela Vranceanu Firea, purtatoarea de cuvant a candidatului Victor Ponta, pentru ca nu are copii si din aceasta cauza “nu ar fi bun” pentru a ocupa…

Citește mai departe
Merele moldovene?ti, la expozi?ia interna?ional? World of Perishables

Merele moldovenesti, la expozitia internationala World of Perishables

Proiectul ACED a organizat, in colaborare cu Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Mere „Moldova-Fruct” si Asociatia Producatorilor si Exportatorilor Strugurilor de Masa APESM, participarea in premiera a producatorilor de mere si struguri din R. Moldova la expozitia internationala World of Perishables (WoP-2014), care a avut loc in perioada 9-11 noiembrie 2014, in Dubai, Emiratele Arabe…

Citește mai departe
Fum?torii români ard zilnic 5 milioane de pachete cu ?ig?ri. Au viciul 85 la sut? dintre bolnavii de cancer bronhopulmonar

Fumatorii romani ard zilnic 5 milioane de pachete cu tigari. Au viciul 85 la suta dintre bolnavii de cancer bronhopulmonar

20 NOIEMBRIE 2014. Ziua Nationala fara Tutun este marcata, in fiecare an, in a treia joi din noiembrie, printr-o initiativa de a atrage atentia asupra impactului pe care il are fumatul asupra sanatatii oamenilor. Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj (CPECA) deruleaza activitati de informare-sensibilizare-constientizare in mediul scolar, asupra riscurilor consumului de tutun…

Citește mai departe

Ziua Nationala fara tutun la Resita

Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Caras-Severin deruleaza o bserie de activitati de informare si constientizare in mediul scolar, familial si in comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun. Ziua Nationala fara Tutun organizata sub denumirea ”Ajuta–ma sa cresc!” este marcata, in fiecare an, in a treia joi din noiembrie si are ca scop informarea…

Citește mai departe
Biofach 2015 - Expozitia Internationala pentru Produsele Ecologice

Biofach 2015 – Expozitia Internationala pentru Produsele Ecologice

In perioada 11 – 14.02.2015 va avea loc la Nuremberg, Germania, Expozitia Internationala pentru Produse Ecologice BioFach2015. In cele patru zile ale expozitiei vor fi expuse produse alimentare si comerciale ecologice din peste 130 de state, vor fi organizate conferinte si evenimente conexe expozitiei ce ofera cadrul ideal pentru stabilirea de noi relatii comerciale si…

Citește mai departe

De ce e bine sa mancam mai putin zahar

Zaharurile sunt carbohidrati, principalul nostru combustibil. In organism, carbohidratii sunt transformati in glucoza pentru a alimenta celulele, inclusiv creierul. Acestia se impart in: • zaharuri simple (glucoza, fructoza, galactoza), compuse din molecule mici, usor de absorbit de catre organism. Gasim aceste zaharuri in mod natural in fructe, lapte, miere si sirop de artar, precum si…

Citește mai departe
„S?n?tatea mediului – factor important în alimenta?ia s?n?toas?”

„Sanatatea mediului – factor important in alimentatia sanatoasa”

In perioada 17-21 noiembrie, se desfasoara a XVI-a editie a Saptamanii Educatiei Globale (Global Education Week GEW) program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. In acest an, tema propusa spre dezbatere in cadrul acestui program international este „Securitatea alimentatiei”, prin care se incearca a se gasi solutii marilor probleme cu care se confrunta in…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Fermele de pasari, controlate de ANSVSA dupa o alerta de gripa aviara in mai multe tari europene

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face controale la fermele de pasari, dupa ce a fost informata, de Comisia Europeana, de confirmarea mai multor focare de gripa aviara in Germania, Olanda si Marea Britanie. Ca urmare a evolutiei a unor focare de influenta aviara in Germania, Olanda si Marea Britanie, ANSVSA a…

Citește mai departe
De ce interzice România copiilor s? circule cu bicicleta? Acuza?ii în Ziua Universala a Drepturilor Copilului

De ce interzice Romania copiilor sa circule cu bicicleta? Acuzatii in Ziua Universala a Drepturilor Copilului

Avocatul Radu Mititean, militant pentru utilizarea extinsa a bicicletei in oras a lansat o noua pledoarie pentru sportul sau favorit, vizand accesul copiilor la un stil de viata mai activ, cu ocazia Zilei universale a Drepturilor Copiilor. 20 Noiembrie este marcata in multe tari ca Ziua Universala a Drepturilor Copilului, pe baza proclamatiei Adunarii Generale…

Citește mai departe
Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Cafeaua poate preveni obezitatea, potrivit unui studiu care a identificat un compus chimic din aceasta bautura ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecintele cresterii in greutate, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la University of Georgia, Statele Unite, au descoperit ca acidul clorogenic, care se gaseste in cafea, a redus semnificativ rezistenta la insulina si acumularea…

Citește mai departe
Modalitati de sprijin pentru producatorii de produse ecologice din Europa

Modalitati de sprijin pentru producatorii de produse ecologice din Europa

Din 2015 fermele si producatorii ecologici din Europa vor fi sprijiniti printr-o serie larga de programe. Vor fi disponibile plati directe si cofinantare din partea UE prin Noua politica agricola comuna (PAC), va fi reinoit sprijinul pentru practicile agricole ecologice din cadrul programelor de dezvoltare rurala (2014-2020), vor fi disponibile fonduri UE pentru produse ecologice…

Citește mai departe
Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

Monsanto se implica in mediul academic din Romania printr-un program dedicat studentilor, intitulat MORE & Future. Specialistii companiei vor fi prezenti in universitatile partenere, unde vor impartasi experienta lor pasionatilor de agronomie. Proiectul se va desfasura in perioada 28 mai – 11 iunie 2014, in 4 centre ale Univesitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara,…

Citește mai departe

Guvernul German sustine politicile privind agricultura ecologica

Agricultura ecologica europeana are nevoie de modificari substantiale sau de noi regulamente, a declarat Christian Schmidt, ministrul Agriculturii din Germania, a declarat ca agricultura ecologica europeana are nevoie de modificari legislative. Demnitarul german considera ca agricultura ecologica are nevoie de sprijin politic, dar si financiar. Sunt necesare prime atractive pentru a spijini reconversia si a…

Citește mai departe

Cum afecteaza poluarea sanatatea intregului organism

Studiile recente asociaza poluarea din atmosfera cu numeroase probleme de sanatate, altele decat afectiunile pulmonare. Aerul poluat este extrem de nociv pentru plamani, insa poate fi un factor major de risc inclusiv pentru autism sau obezitate. Intregul organism poate avea de suferit din pricina expunerii constante la poluare, inca din viata intrauterina. Cercetatorii descopera pe…

Citește mai departe
Tumorile cerebrale din copil?rie afecteaz? identitatea la maturitate

Tumorile cerebrale din copilarie afecteaza identitatea la maturitate

Pacientii care au fost tratati pentru cancer al sistemului nervos central (SNC) sau de tumori cerebrale in copilarie sau adolescenta pot avea mai tarziu probleme legate de auto-perceptie si identitatea de sine, potrivit unui recent studiu efectuat de Karolinska Institutet din Suedia publicat in revista Neuro-Oncology, informeaza agentia Xinhua. Efectele tarzii ale cancerului sistemului nervos…

Citește mai departe
Anumi?i oameni sunt programa?i genetic s? r?man? singuri

Seleniul: un mineral pentru creier!

Mineralul seleniu are un impact imens asupra functionarii creierului. Celulele nervoase trebuie sa aiba seleniu pentru a produce glutation, unul dintre antioxidantii cei mai importanti pentru creier. Creierele animalelor hranite cu un regim alimentar sarac in seleniu produc mai putin glutation. Creierele private de seleniu manifesta de asemenea perturbari ale activitatii principalilor neurotransmitatori: serotonina, dopamina…

Citește mai departe
Ce con?ine cu adev?rat Margarina

Ce contine cu adevarat Margarina

Cea mai vehiculata teorie este ca margarina ar fi fabricata din petrol si ca grasimile hidrogenate pe care le contine va predispun la aparitia multor boli. Insa consumul de grasimi bune, din componenta margarinei, este recomandat de specialisti. Este facuta din petrol. Fals. Margarina de noua generatie este un amestec de uleiuri vegetale – in,…

Citește mai departe
Biofach

Pregatiri pentru Biofach 2015

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a lansat deja pe site-ul sau un apel catre fermierii bio si cei care produc ecologic de a participa la urmatoarea editie a Expozitia Internationala pentru Produse Ecologice BioFach2015, potrivit agrointel.ro. Evenimentul va avea loc in perioada 11 – 14 februarie 2015 la Nurenberg, in Germania. Costurile de inchiriere, amenajare…

Citește mai departe
Pilo?ii ?i personalul de la bordul avioanelor sunt de dou? ori mai expu?i riscului de a dezvolta cancer de piele decât restul popula?iei, potrivit analizei rezultatelor a 19 studii efectuate pe mai bine de 266.000 de persoane, transmite AFP. Acest fenomen este pus pe seama expunerii mai mari la razele ultraviolete ale soarelui, care trec prin hublourile sau prin geamul de la cabina avionului care zboar? la mare altitudine. La 9.000 de metri, altitudinea la care zboar? majoritatea avioanelor comerciale, intensitatea razelor ultraviolete — a c?ror ac?iune cancerigen? este cunoscut? — este de dou? ori mai mare decât la sol, relev? cercet?torii. Aceste niveluri pot fi ?i mai ridicate atunci când avioanele se deplaseaz? deasupra stratului de nori care pot, asemeni unei oglinzi, reflecta pân? la 85% din razele ultraviolete. Publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA), Dermatology, studiul 'are implica?ii importante pentru medicina muncii ?i pentru protec?ia acestei categorii profesionale', a afirmat principalul autor al cercet?rii, Martina Sanlorenzo, de la Universitatea California din San Francisco.

Pilotii si personalul de la bordul avioanelor sunt de doua ori mai expusi riscului de a dezvolta cancer de piele

Pilotii si personalul de la bordul avioanelor sunt de doua ori mai expusi riscului de a dezvolta cancer de piele decat restul populatiei, potrivit analizei rezultatelor a 19 studii efectuate pe mai bine de 266.000 de persoane, transmite AFP. Acest fenomen este pus pe seama expunerii mai mari la razele ultraviolete ale soarelui, care trec…

Citește mai departe
Colect? de fructe ?i legume pentru s?raci

Colecta de fructe si legume pentru saraci

Saptamana viitoare vor fi derulate actiuni de voluntariat sub genericul „Saptamana legumelor si fructelor donate”. Campania este organizata in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC) si, potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, are scopul de a sensibiliza elevii si profesorii cu privire la situatia dificila in care se afla copiii afectati de lipsa de alimente….

Citește mai departe