Produsele de la animalele clonate ar putea fi periculoase

Produsele provenite de la animalele clonate ar putea sa nu fie sigure pentru consum, urmand sa fie efectuate studii suplimentare in acest domeniu, a anuntat, joi, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA). Produsele provenite de la animalele clonate ar putea sa nu fie sigure pentru consum, urmand sa fie efectuate studii suplimentare in acest domeniu,…

Citește mai departe

Mii de americani – ucisi de medicamente prescrise inutil

In Regatul Unit, medicii primesc bonusuri intre 5,25 si 7,88 lire pentru fiecare vaccin impotriva gripei porcine (netestat suficient) pe care il administreaza, in timp ce medicamente deja testate provoaca 106.000 decese pe an in SUA. Cel putin 106.000 americani mor anual, din cauza efectelor adverse ale unor medicamente, care au primit aprobarile necesare pentru…

Citește mai departe

Afinele – adjuvant pentru diabetici

Datorita continutului ridicat de vitamina A si C, aceste fructe previn sau ajuta la tratarea glaucomului sau a miopiei Fructele de padure sunt o sursa inepuizabila de antioxidanti, dar un grup de cercetatori suedezi de la Universitatea Lund sustin ca afinele sunt cele mai bogate in polifenoli, substante care ajuta la prevenirea bolilor intestinale. Cercetatorii…

Citește mai departe

Energizantele te fac sa bei mai mult alcool

Persoanele care amesteca bauturile energizante cu alcoolul sunt de patru ori mai predispuse sa se suie dupa ce au petrecut la volan decat cele care au consumat doar alcool. Bauturile energizante ofera senzatia de luciditate petrecaretilor, facandu-i sa bea mai mult alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la…

Citește mai departe

Alimentele procesate, vinovate pentru boli grave

Din cauza aditivilor continuti, aceste produse sunt cauza a 70% din afectiuni. Sarea si E-urile din alimentele industrializate pot fi responsabile pentru aparitia bolilor cardiovasculare, maladiei Alzheimer si chiar a cancerului. Un studiu realizat de cercetatorii australieni si aparut in publicatia „American Journal of Clinical Nutrition” arata ca multe alimente procesate, mai ales sosurile si…

Citește mai departe

Berea te fereste de osteoporoza

Numarul antioxidantilor din bere este dublu fata de cel din vinul alb, sustin specialistii Berea este benefica pentru sanatatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat in Jurnalul de Cercetari Stiintifice asupra Alimentatiei Cercetarea realizata pe 100 de bran-duri de bere a relevat faptul ca aceasta bautura este bogata in siliciu, provenit din orz, principalul…

Citește mai departe

Sudul Romaniei se numara printre zonele din UE cu niveluri ridicate de nitrati in apele subterane

Nitratii din apele romanesti provin in principal din agricultura. Partea de sud a Romaniei se numara printre zonele din Uniunea Europeana in care apele subterane contin niveluri ridicate de nitrati, proveniti in special din agricultura, potrivit unui raport despre concentratiile de nitrati din apele din UE, publicat astazi de Comisia Europeana. Concentratii ridicate de nitrati…

Citește mai departe

India a refuzat vinetele modificate genetic

Guvernul din India a respins cultivarea primelor legume modificate genetic pe teritoriul tarii. Semintele de vinete transgenice pe care compania Monsanto a vrut sa le vanda fermierilor indieni nu au fost acceptate de autoritati din cauza lipsei unor studii complexe cu privire la efectele organismelor modificate genetic asupra sanatatii omului si asupra mediului inconjurator. In…

Citește mai departe

Umami, cel de-al cincilea gust

Un ingredient inventat de un cercetator japonez in urma cu 102 ani si folosit ca secret al gustului in restaurante de lux va putea fi gasit in curand si in supermarketurile Waitrose din Marea Britanie, informeaza „The Daily Mail”. Se numeste umami, iar in japoneza inseamna „delicios”. In Occident, unde doar cele patru gusturi primare…

Citește mai departe

Intram intr-o Europa modificata genetic?

Abia „uns” sef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea sa raspandeasca culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intentia presedintelui CE de a forta autorizarea „alimentelor mutante” a trezit deja dezbateri aprinse in presa si ecouri negative la nivel de guverne. Introduse pe piata in 1996, ca „produse-minune”, mai ieftine, mai rezistente la daunatori etc.,…

Citește mai departe

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie

Aditivi alimentari, coloranti, zaharuri si un continut bogat in kilocalorii – principalele pericole ascunse in mancare Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti. Desi suntem bombardati cu informatii de tipul „lactatele intaresc sistemul osos”, nutritionistii…

Citește mai departe

Vanata modificata genetic pentru culturile din India

Autoritatile indiene vor decide azi daca permit plantarea primelor legume transgenice. Sustinatorii consumului de organisme modificate genetic spun ca acestea vor salva lumea de criza hranei, in timp ce ecologistii sustin ca sunt toxice pentru populatie. Vanata modificata genetic ar putea fi prima leguma transgenica plantata pe teritoriul Indiei, informeaza publicatia britanica „The Times”. Aceasta…

Citește mai departe

Vier Pfoten: Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii

Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii, sustin reprezentantii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten, ghidului informativ „Stampila de pe ou”. Investigatiile realizate de aceasta organizatie in 20 de lanturi de supermarketuri din Romania arata ca 17 dintre acestea comercializeaza oua de la gaini chinuite in baterii, iar 13 comercializeaza…

Citește mai departe

Leurda neutralizeaza efectul radicalilor liberi

Principalele beneficii ale leurdei sunt efectul de neutralizare a radicalilor liberi, de mentinere a elasticitatii vaselor de sange si de reglare a tensiunii arteriale. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, precizeaza ca aceasta planta este un depurativ natural al intregului organism. Mai mult, leurda este un foarte bun antiseptic…

Citește mai departe

Interzicerea plantelor halucinogene – urgenta maxima pentru guvern

Premierul Emil Boc i-a solicitat ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta, pana la sedinta de guvern de saptamana viitoare, actul normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene. „As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care, din nefericire,…

Citește mai departe

Pateu cu putina rata

Importatorul produsului „Pate rata cu Porto” incalca legislatia in vigoare atat la nivel european, cat si national. Ingredientele trebuie enumerate in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite, iar in acest caz sunt mentionate grasimea si ficatul de rata care au o pondere de sase, respectiv cinci procente. Trucul a fost folosit pentru a distrage atentia de…

Citește mai departe

Rulada cu zece E-uri

Rulada cu crema cu gem de capsuni Meredith este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul are de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate de insulina mai mare intr-o perioada mai scurta de timp. Produsul analizat contine si o cantitate mare…

Citește mai departe

Ecou in Parlamentul European: taxa fast-food ar fi o premiera in Uniunea Europeana

Taxa pe alimentele de tip fast-food ar fi o premiera in Uniunea Europeana si ar avea drept consecinta cresterea preturilor de catre producatori si diminuarea puterii de cumparare a populatiei, a declarat europarlamentarul PNL Cristian Busoi. Busoi a precizat ca atat producatorii cat si distribuitorii de produse tip fast-food vor creste preturile, iar Ministerul Sanatatii…

Citește mai departe

Bauturile energizante pot cauza afectiuni grave ale inimii

Consumarea bauturilor energizante, chiar si in cantitati foarte mici, poate cauza afectiuni grave ale inimii, conform unui nou studiu preluat de agentia de presa ANI. Concluziile studiului – realizat de cercetatori australieni de la Universitatea din Adelaide – a determinat Asociatia Medicala Australiana sa avertizeze populatia asupra efectelor nocive pe care le pot avea bauturile…

Citește mai departe

Tulburari de comportament si de reproducere provocate de substanta chimica prezenta in recipientele de plastic alimentar

Oamenii de stiinta recomanda consumatorilor sa nu mai utilizeze recipiente din policarbonat pentru a incalzi alimentele la temperaturi ridicate. Efectele bisphenolului, care se regaseste in urina a peste 90% dintre americani, face obiectul unor anchete in mai multe tari. In Canada, folosirea sa este interzisa din octombrie 2008. Studiile recente asupra efectelor toxice ale bisphenolului…

Citește mai departe

Vindeca boli cu ajutorul cainilor

Andrei Ionescu (30 de ani) a descoperit ca Odra, labradorul sau, are tendinta de a se apropia de cei cu sanatatea subreda. In scurt timp a inceput sa practice zooterapia. Potrivit psihologilor, terapia cu ajutorul animalelor, putin cunoscuta in Romania, poate scadea foarte mult costul tratamentului, iar copiii se bucura de prietenia cainilor. Odra este…

Citește mai departe

Ceaiuri tonice pentru ficatul gras

Preparatele dintr-o serie de plante ajuta la refacerea celulelor hepatice afectate de boala si reechilibreaza functiile hepatobiliare. Dupa hepatita, cea mai frecventa afectiune a ficatului este steatoza hepatica, cunoscuta in termeni populari sub denumirea de ficat gras. Boala se caracterizeaza printr-un surplus de grasime care se depune in celulele hepatice, impiedicandu-le sa functioneze normal. Anghinarea…

Citește mai departe

Adio cu sprijinul financiar pentru culturile energetice!

Producatorii agricoli nu vor mai primi din acest an sprijinul financiar de 45 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu plante energetice (ex. : rapita, soia, floarea-soarelui, porumb), care sunt folosite in productia de combustibili ecologici, informeaza Ministerul Agriculturii. „In 2009, Comisia Europeana (CE) a luat decizia de a renunta la acordarea sprijinului financiar pentru…

Citește mai departe

Calculatorul – risc de rahitism

O echipa de cercetatori de la Universitatea Newcastle din Londra sustine ca rahitismul poate fi adaugat listei bolilor la care sunt expusi copiii care petrec prea mult timp in fata calculatorului. Specialistii spun ca aparitia acestei boli, atat de des intalnita in secolul XXI, este cauzata de lipsa cronica de vitamina D din organism. Medicii…

Citește mai departe