Degusta si sustine hrana sanatoasa in Bucuresti! Hrana Buna. Agricultura Buna

Asociatia Re.Generation va invita sambata, 8 septembrie, incepand cu orele 17.00, la “Degusta si sustine hrana sanatoasa!”, eveniment de sustinere si promovare a micilor producatori si a agriculturii sanatoase. Evenimentul va avea loc in Bucuresti, la Groove ON de pe strada Liveni, nr. 4. “Degusta si sustine hrana sanatoasa!” reprezinta un prilej de a aduce…

Citește mai departe

Vinuri ecologice de pe Dealul Istrita la Targul cu Bunatati din Sinaia – 7-9 sept

Ne reintoarcem la Sinaia in acest week-end, din 7 pana in 9 septembrie, tot in fata magazinului Winmarkt. La aceasta editie ne face placere sa va prezentam sa degustati vinurile celor de la Domeniile Franco Romane, printre care se gasesc si vinuri ecologice. Domeniile Franco Romane – Comuna Breaza – judetul Buzau Suprafetele viticole ale Domeniilor…

Citește mai departe
Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii

Degusta si sustine hrana sanatoasa in Cluj-Napoca! Hrana Buna. Agricultura Buna

Asociatia Eco Ruralis – in sprijinul fermierilor ecologici si traditionali va invita astazi, 7 septembrie, incepand cu orele 17.00, la „Degusta si sustine hrana sanatoasa!”, eveniment de sustinere si promovare a micilor producatori si a agriculturii sanatoase. Evenimentul va avea loc in Cluj, la sediul asociatiei din str. David Francisc, nr.10, ap. 5 (in spatele…

Citește mai departe

In vizita la ferma ecologica Topa

Agricultura ecologica prinde aripi. Vant bun! – Toamna deplina, toamna taraneasca la „Ferma ecologica Topa”, de langa Sighisoara. Sub soarele bland, turmele pun stapanire pe miristi, in timp ce paioaga coapta de pe dealuri fosneste adormitor. Sub plase verzi, din material special, randuri de legume, ardei si salate, isi gasesc adapost de noapte contra inghetului….

Citește mai departe

Stilul de viata sanatos scade pericolul de hipertensiune arteriala

Exercitiile fizice regulate, pastrarea in limite normale a masei corporale, consumul moderat de alcool si o alimentatie bogata in legume pot reduce chiar si cu doua treimi riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu finlandez. Potrivit realizatorilor cercetarii, mersul zilnic pe jos si limitarea la doua pahare de bauturi alcoolice sunt suficiente pentru „a reduce…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare, deoarece tot mai multi dintre romani doresc sa manance cat mai sanatos. Diferenta dintre produsele ecologice si cele obisnuite este data de substantele folosite pentru producerea acestora, la cele din prima categorie fiind utilizat gunoiul traditional de grajd (bogat mai…

Citește mai departe

Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

Citește mai departe

Performante de mediu slabe ale supermarketurilor din Bulgaria si Romania

Supermarketurile din Bulgaria si Romania nu se ridica la nivelul asteptarilor in ceea ce priveste politica de mediu, reiese din primul studiu privind sustenabilitatea verde, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de catre filiala bulgara a organizatiei WWF. Studiul urmareste performanta a cate 10 retaileri din fiecare tara prin prisma a sase domenii-cheie:…

Citește mai departe

Rosiile, medicamentul verii

Nu numai ca sunt una dintre principalele legume de sezon, insa tomatele reprezinta si o veritabila sursa de sanatate. Fiind extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, rosiile ne ajuta sa prevenim riscul anumitor afectiuni. Iata de ce este important ca vara sa facem o cura de rosii. Specialistii nutritionisti spun ca nu ar…

Citește mai departe

Obiceiuri stravechi legate de munca satenilor olteni, la o noua editie a Targului de produse ecologice de la ASAS

Obiceiuri stravechi legate de munca satenilor olteni vor fi prezentate, sambata si duminica, la o noua editie a Targului de produse ecologice din Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, potrivit Agerpres. Producatorii din Olt vor aduce lubenite, pepeni galbeni si prune de Scarisoara, dar si legume proaspat culese – rosii, castraveti, vinete, dovlecei din…

Citește mai departe

Sarea, dulciurile, cateva fructe si legume, sucurile si alcoolul duc la incalzirea excesiva a corpului

Pe timpul verii, cand se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular si cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita starile de lesin sau alte probleme de sanatate, este important sa nu incarcam si sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este primul element periculos ce duce la incalzirea corpului intr-o zi caniculara. „Nu trebuie sa se…

Citește mai departe

Fructe si legume care pot reprezenta un pericol pentru sanatate, in functie de urmele de pesticide depistate

Merele sau spanacul se presupune ca se numara printre alimentele recomandate pentru o viata sanatoasa de orice medic. Totusi, o organizatie ecologica a Statelor Unite ale Americii a intocmit doua „liste negre” cu legume si fructe periculoase pentru sanatate. Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, sustine o echipa…

Citește mai departe

Liga Internationala a Fructelor si Legumelor Defecte comploteaza in underword-ul legumelor refuzate de supermarketuri

Deformate, nefiresti, nepotrivite, anormale, ciudate … Acestea sunt cateva adjective ale unui grup de legume si fructe care parte dintr-o organizatie „underground” numita Liga Internationala a Fructelor si Legumelor Defecte. Si numarul lor creste in fiecare zi … Le-am condamnat. Toate supermaktele si pietele au facut-o… supunand pe fiecare dintre ele unui control sever in…

Citește mai departe

Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe
Solu?ii din natur? care readuc p?rul la via??

Iti cade parul? Ai grija ce mananci!

Dieta dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, reprezinta un factor important care determina caderea excesiva a parului, afirma specialistii. Zilnic pierdem intre 50 si 200 de fire de par. Medicii dermatologi spun ca acest fapt este un fenomen normal, deoarece pierderea acestora ajuta la regenerarea podoabei capilare. Problema apare atunci cand parul este lipsit de…

Citește mai departe