Brazilia: Syngenta, amendata pentru experimente cu organisme modificate genetic

Compania elvetiana Syngenta a fost amendata cu 550.000 dolari de autoritatile braziliene dupa ce a fost dovedit faptul ca a realizat experimente cu soia modificata genetic in Parcul National Iguazu. Compania a cultivat soia modificata genetic intr-o zona protejata a Parcului Iguazu, starnind protestele mai multor organizatii de protectie a mediului. In urma unui protest…

Citește mai departe

Colesterolul rau, colesterolul bun

Se stie cu certitudine ca, in zilele noastre, cresterea nivelului de colesterol din sange este unul dintre factorii de risc in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. In acest sens, de mai bine de 30 de ani, grasimile au fost suspectate ca fiind periculoase pentru organism. S-au facut cercetari amanuntite in ceea ce priveste dozarea lipidelor…

Citește mai departe

Prajitura cu 11 E-uri

Aspectul placut al desertului Alka este obtinut cu ajutorul unor aditivi alimentari. Acestia fac prajitura mai pufoasa, mai gustoasa si mai nesanatoasa. Arata foarte frumos. Aproape ca te convinge. Numai ca, inainte de a desface ambalajul, trebuie sa-l citim cu atentie. Prajitura casei cu cacao si fulgi de ciocolata Alka are o lista impresionanta de…

Citește mai departe

Parjoale vegetale cu secrete

Parjoalele vegetale Aldis par o solutie foarte buna in perioada postului. Compozitia lor insa poate spune altceva: „proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apa, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfati de sodiu E 450 si E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingrosare: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621.

Citește mai departe

Exportul de produse ecologice aproape s-a dublat

Exporturile Romaniei de produse agroalimentare ecologice vor creste in acest an cu 40%, ajungandu-se astfel la aproximativ 70 milioane de euro. Astfel, potrivit estimarilor, livrarile de produse ecologice pe pietele externe au totalizat anul trecut 62.000 de tone, iar pentru 2007 este estimat un volum de 100.000 de tone, a declarat Teodora Aldescu, consilier in Ministerul Agriculturii.

Citește mai departe

Deputatul Valeriu Tabara sustine ca 90% din soia importata in Europa si aflata in sistemul de consum este modificata genetic. Senatorul Ilie Sarbu sustine ca Uniunea Europeana nu aproba cultivarea organismelor modificate genetic

In aceasta perioada, la nivelul Uniunii Europene, dar si la nivelul tarii noastre si in Parlamentul Romaniei, se duce un adevarat razboi intre partizanii cultivarii OMG-urilor (organisme modificate genetic) si cei care sunt impotriva acestor organisme.

Citește mai departe

Controverse la Bucuresti privind soarta OMG-urilor

Gilles Eric Seralini e profesor de biologie moleculara la Universitatea din Caen din Franta, fiind autorul unor studii prin care arata ca porumbul si, in general, organismele modificate genetic sunt toxice pentru ficatul si rinichii cobailor hraniti cu ele. Seralini a publicat mai multe carti stiintifice adresate marelui public, in care descrie pericolele organismelelor modificate genetic.

Citește mai departe