Inca o minciuna a industriei alimentare: produse din grau “fara gluten, bogate in vitamine”

 Alimentele procesate realizate cu faina alba imbogatita, precum cereale, biscuiti, paste si paine, reprezinta o parte importanta din alimentatia oamenilor Producatorii acestor alimente fac tot posibilul pentru a convinge consumatorii ca faina de grau puternic procesata (faina alba imbogatita cu minerale si vitamine) este o alternativa egala cu faina integrala, ceea ce nu este deloc…

Citește mai departe

Sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat

Se pare ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat. Cercetatori japonezi de la doua intreprinderi agroalimentare studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be. Ei au prezentat la un congres al Societatii japoneze de nutritie rezultatele celor mai recente cercetari ale lor. Observatiile sunt…

Citește mai departe
?tii c? în struguri st? secretul tinere?ii f?r? b?trâne?e?

Beneficiile strugurilor

A venit toamna, iar strugurii au invadat deja pietele. Pe langa gustul delicios, acestia contin si numeroase vitamine precum A, C, B6, dar si minerale precum potasiul, calciul, fierul sau fosforul. Strugurii au proprietati benefice in alimentatie, dar mai sunt considerati si un fruct-minune, contribuind si la mentinerea tineretii. Putem manca struguri atunci cand ne…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe

Macesele functioneaza ca un calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

Le putem numi bijuterii de padure. Sunt ca niste margele rosii si mici, dar care aduc multe beneficii organismului. Asadar, luati-va cosurile si plecati la cules de macese. Sunt pline de vitamine. Pe langa vitamina C, macesele mai contin si vitaminele B1, B2, K si PP, proteine, acizi, celuloza, substante minerale, provitamina A si zaharuri….

Citește mai departe

Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu. Intarzie imbatranirea Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special…

Citește mai departe

Rosiile, medicamentul verii

Nu numai ca sunt una dintre principalele legume de sezon, insa tomatele reprezinta si o veritabila sursa de sanatate. Fiind extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, rosiile ne ajuta sa prevenim riscul anumitor afectiuni. Iata de ce este important ca vara sa facem o cura de rosii. Specialistii nutritionisti spun ca nu ar…

Citește mai departe

Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii, Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10.00-16.00.   Intrucat incurajarea consumului…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Coacazele negre sunt un izvor de vitamine

Te-ai gandit vreodata cate beneficii pentru organism au coacazele negre? Ele sunt recomandate diabeticilor, celor care doresc sa-si fortifice organismul, reumaticilor si nu numai. Revista „Click! pentru femei” iti arata la ce te ajuta aceste fructe! Energizant natural Treci printr-o perioada stresanta si obositoare? Fortifica-ti organismul cu ajutorul vinului din coacaze negre. Ai nevoie de…

Citește mai departe

„Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor”, in Rezervatia fosilifera Chiuzbaia

Sambata, 30 iunie, a avut loc inaugurarea potecii tematice ”Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor”, din cadrul Rezervatiei fosilifere Chiuzbaia. Poteca a fost realizata de membrii Clubului de Speologie Montana Baia Mare, finantarea venind din partea Fundatiei pentru Parteneriat si MOL Romania. La inaugurare au participat circa 60 de persoane. Elevi si profesori din…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe
Capitala obezit??ii: Ora?ul în care mâncarea de la McDonald`s este considerat? s?n?toas?

McDonald prezinta drept suc natural pentru copii un suc ce contine 12 linguri de zahar intr-un pahar

Compania McDonald’s va scoate pe piata un nou produs, numit Fruitizz, destinat in special copiilor. Desi este prezentat drept un suc natural, ce contine 60% suc obtinut din struguri, mere si zmeura cu apa proaspata, fara indulcitori si coloranti, reprezentantii lantului de restaurante fast-food au „omis” totusi sa precizeze ca bautura contine 49 de grame…

Citește mai departe

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste oficial, de luni. Producatorul Sonimpex Serv Com lanseaza dulceata de catina si pe cea de topinambur (napi), bogate in vitamine si cu calitati terapeutice. In luna aprilie 2012, gama de dulceturi „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale. Dulceata de…

Citește mai departe