In vizita la ferma ecologica Topa

Agricultura ecologica prinde aripi. Vant bun! – Toamna deplina, toamna taraneasca la „Ferma ecologica Topa”, de langa Sighisoara. Sub soarele bland, turmele pun stapanire pe miristi, in timp ce paioaga coapta de pe dealuri fosneste adormitor. Sub plase verzi, din material special, randuri de legume, ardei si salate, isi gasesc adapost de noapte contra inghetului….

Citește mai departe
Lapte infestat cu aflatoxin?, retras de pe pie?ele din România

Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii sunt singurele mamifere care beau laptele altor specii? Sau poate nu ai privit niciodata lucrurile asa. Pana acum. Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D decat orice alta sursa si porneste un atac violent de probleme de sanatate, arata Naturalnews.com….

Citește mai departe
MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

Subventii pentru agricultura eco si vacile de lapte din zonele defavorizate

Crescatorii de vaci cu lapte si majoritatea fermierilor eco din judetul Bacau primesc, in aceasta saptamina, sibventii acordate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Pati si Interventie pentru Agricultura. “Pentru vaca de lapte – ne-a informat directorul executiv al Oficiului Bacau al APIA, Ioan Melinte – sint 1.752 de beneficiari, iar plata…

Citește mai departe

Laptele natural de la particulari, mai sanatos decat cel pasteurizat

Beneficiile laptelui sunt de necontestat. Laptele natural de vaca constituie o sursa importanta de calciu si proteine, in dieta unei persoane. Din pacate, foarte multe produse lactate care ajung in magazine contin diferiti aditivi alimentari, unii dintre ei periculosi pentru sanatate. Prin pasteurizare, laptele isi pierde majoritatea proprietatilor nutritive, problema pe care taranii producatori de…

Citește mai departe
Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

Slow Food isi sustine prin cel putin 10 motive, impotrivirea fata de culturile modificate genetic

Agricultura cu OMG-uri este o agricultura in lohn. Creaza dependenta comerciala, fiind o insclavire moderna a micilor fermieri. Sunt mai mult de zece motive pentru care Carlo Petrini, presedintele Slow Food crede ca nu este corect acest de model de agricultura. Conform unor stiri recente, Polonia se alatura tarilor care interzic cultivarea porumbului modificat genetic,…

Citește mai departe

Nu doar carnea si laptele induc pubertate precoce, ci si alimentele ambalate in caserole sau contaminate cu pesticide

Nu doar carnea si laptele induc pubertate precoce, ci si alimentele ambalate in caserole sau contaminate cu pesticide din mediul inconjurator. Mai mult, provoaca cel mai periculos tip de obezitate. Fenomenul baietilor cu sani si al pubertatii precoce induse de alimentatie arata ca suntem intr-un impas fara precedent. Dupa articolul de ieri din „Evenimentul zilei”, alti…

Citește mai departe

Dezvoltarea economica a Comunei Rosia Montana fara exploatarea minerurilor aurifere

Dezbaterile din ultimii ani privitoare la oportunitatea proiectului investitiei de punere in valoare a zacamintelor de aur si argint din localitatea Rosia Montana au vizat, precumpanitor , aspectele de ordin economic, ecologic ale viitoarei exploatari si mai putin posibilitatile ca localitatea sa poata evolua spre dezvoltare economico- sociala in lipsa exploatarii zacamintelor aurifere. Lucrarea prezenta…

Citește mai departe

    Cicloturism prin satele sasesti

    Asociatia ‘BateSaua sa priceapa iapa” si Fundatia Adept Transilvania au gasit un pretext pentru a ne invita la o petrecere. Este modalitatea pe care au gasit-o pentru a incuraja prezervarea traditiilor, a valorilor culturale, produselor naturale, dar si a sanatatii mediului si omului. Asociatia ‘BateSaua sa priceapa iapa” si Fundatia Adept Transilvania au gasit un…

    Citește mai departe
    Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

    Doua treimi din pasarile din agricultura romaneasca sunt crescute traditional. Are Romania un atu in agricultura ecologica

    In agricultura romaneasca sunt 78,8 milioane de pasari, din care 48,3 milioane sunt in ferme de subzistenta si semi-subzistenta ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura ro­ma­neasca are in medie 12 pasari in curte. Restul de 30,5 milioane de pasari sunt exploatate in ferme industriale, potrivit da­telor din…

    Citește mai departe

    Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern

    Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern, acesta urmand a fi comercializat in urmatorii trei ani, anunta Sky News. Lapte produs de vacile transgenice este identic cu cel uman, avand aceleasi calitati imunostimulatoare si antibacteriene ca laptele matern, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Agricola a Chinei din…

    Citește mai departe
    Baietii destepti din energie au pierdut. Hidroelectrica ramane in Insolventa

    Scandalul energiei hidro, reaprins de „baietii destepti”

    Majorarea pretului de vanzare a energiei hidro i-a nemultumit pe asa-numitii „baieti destepti”, spune Mihai David, seful Hidroelectrica. Producatorul de energie a castigat in plus, in acest an, 12 milioane de euro numai din renegocierea contractului cu Alro Slatina. Intrucat nu putea rezilia contractele pe termen lung fara sa plateasca penalitati de sute de milioane…

    Citește mai departe
    Rezultatele consultarii publice privind viitorul agriculturii ecologice

    A fost publicat O.M. nr. 214/2010 privind modificarea si completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica

    In data de 4 octombrie 2010 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 673,”Ordinul de Ministru nr. 214/2010 privind modificarea si completarea OM 219/2007 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica”. Conform acestui act normativ, beneficiarii persoane fizice care isi schimba forma de organizare potrivit OUG 44/2008 trebuie sa…

    Citește mai departe

    „Oficiul magiunului de Topoloveni” a fost inchis

    Magiunul de Topoloveni este sigurul produs traditional romanesc care beneficiaza de protectie europeana. Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER) a functionat la Brasov doar doi ani. In acest timp, au fost atestate la nivel national 2.600 de produse traditionale. Un singur produs romanesc a fost recunoscut pe plan european: magiunul de Topoloveni….

    Citește mai departe
    Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

    Carnea, o otrava?

    Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

    Citește mai departe

    Zece cauze ale incalzirii globale

    Incalzirea globala este un subiect zgomotos – pornind din laboratoarele stintifice pana la dezbateri prezidentiale, subiectul incalzirii globale starneste preocupari in intreaga lume.  Necontrolata, incalzirea globala sta sa ameninte binele omenirii.   Tot ce este legat de incalzirea globala este controversat – cauzele, efectele si chiar insasi existenta acestui fenomen sunt puse sub semnul intrebarii….

    Citește mai departe