Deputatul Gheorghe Dragomir propune noi măsuri de protecţie a mediului

Deputatul Gheorghe Dragomir propune noi masuri de protectie a mediului

La initiativa copresedintelui Filialei Constanta a Partidului National Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, parlamentarii PNL de Constanta lucreaza, in aceste zile, la modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.195/2005 privind protectia mediului, ca urmare a deciziei Curtii Europene a Drepturilor Omului prin care Primaria Navodari este obligata sa semneze actele pentru autorizatia de constructie…

Citește mai departe
Arthur, primul uragan la Atlantic al sezonului, a fost retrogradat la statutul de furtun? ?i traverseaz? sud-estul Canadei

Arthur, primul uragan la Atlantic al sezonului, a fost retrogradat la statutul de furtuna si traverseaza sud-estul Canadei

Primul uragan la Atlantic din acest sezon, Arthur, a fost retrogradat sambata la statutul de furtuna, el traversand partea de sud-est a Canadei si lasand fara energie electrica cateva zeci de mii de locuinte. Arthur, primul uragan la Atlantic al sezonului, a fost retrogradat la statutul de furtuna si traverseaza sud-estul Canadei Uraganul Arthur a…

Citește mai departe

Crimeea, amenintata de un dezastru ecologic din cauza armamentului chimic

Peninsula Crimeea a intrat sub amenintare de dezastru ecologic, pentru ca autoritatile Ucrainei nu au adoptat la timp masurile necesare dezafectarii celor 60 de sarcofage din Marile Neagra si Azov, pline cu armament chimic, scrie sambata saptamanalul Zerkalo Nedeli, care apare la Kiev. Potrivit unui document semnat de director departamentului pentru securitate din cadrul Ministerului…

Citește mai departe

Workshop de informare si consultare pentru beneficiarii primului sistem de avertizare in timp real pentru geohazardele marine din Marea Neagra

Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar organizeaza  vineri, 1 martie 2013, la Constanta, Hotel Bulevard, incepand cu ora 9.00, Workshop-ul de informare si consultare pentru beneficiarii primului sistem de avertizare in timp real pentru geohazardele marine din Marea Neagra. Evenimentul face parte din activitatea de informare a proiectului…

Citește mai departe

Riscul producerii unei poluari majore cu hidrocarburi este in continua crestere in Marea Neagra

In bazinul Marii Negre, cazurile de poluare majora au fost rare. Cele mai grave sunt cele legate de scufundarea tancului petrolier de 150.000 tdw „Independenta”, in noiembrie 1979, in zona Bosforului, si a unui tanc petrolier fluvio – maritim, in Stramtoarea Kerch, in noiembrie 2007. Riscul producerii unei poluari majore cu hidrocarburi este in continua…

Citește mai departe

Sistem de avertizare in timp real pentru hazarde ecologice, pe coasta Marii Negre

Proiectul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 „Marinegeohazard” a fost lansat astazi de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina (INCD GeoEcoMar), anunta antena3.ro. „Marinegeohazard” are ca scop implementarea unui sistem integrat de avertizare in timp real la producerea unor geohazarde in domeniul marin (cutremure submarine, alunecari), cu efecte potential periculoase pentru zona…

Citește mai departe

Interzis pentru deseuri in zona Deltei Dunarii

Toate grupurile parlamentare si-au aratat sustinerea pentru initiativa, existand, insa, temeri din partea unor parlamentari ca proiectul va afecta totusi activitatea economica, in conditiile in care exista planuri pentru construirea unei centrale atomo-electrice in acea zona. Senatul a aprobat miercuri doua proiecte legislative prin care se interzice construirea de depozite pentru deseuri toxice si radioactive…

Citește mai departe

Depozitarea deseurilor toxice in zona Deltei Dunarii, interzisa

Senatul a aprobat miercuri doua proiecte legislative prin care se interzice construirea de depozite pentru deseuri toxice si radioactive la o distanta mai mica de 20 de kilometri de linia tarmului Marii Negre si a ariilor protejate din reteaua Natura 2000. Primul proiect, initiat de parlamentarii PNLPuiu Hasotti si Gheorghe Dragomir, vizeaza completarea Ordonantei de…

Citește mai departe

Presedintele Barack Obama viziteaza zona catastrofei ecologice din Atlantic

Catastrofa ecologica din Oceanul Atlantic pare de neoprit. Presedintele american Barack Obama ajunge duminica in zona afectata de uriasa pata de petrol care se revarsa in delta fluviului Missisipi. Statele americane Mississippi, Alabama, Louisiana si Florida sunt, toate, in stare de urgenta. Specialistii vorbesc deja despre cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite….

Citește mai departe

Meduze uriase au scufundat o nava

O colonie de meduze Nomura, de dimensiuni uriase, a scufundat pescadorul japonez Diasan, care cantarea zece tone – in zona de coasta a Japoniei, dupa cum informeaza ziarul spaniol „ABC”. Astfel, ceea ce fusese pe timpul verii doar o spaima pentru locuitorii de pe litoralul japonez, s-a transformau in realitate. Accidentul a avut loc din…

Citește mai departe

CE a aprobat Romaniei cinci proiecte pentru programul Life pe 2008, de 5,9 milioane euro

Comisia Europeana (CE) a aprobat Romaniei cinci proiecte pentru programul Life+, aferente anului 2008, in valoare totala de 5,9 milioane euro, contributia comunitara ridicandu-se la aproape 3,77 milioane euro, potrivit unui comunicat al executivului european. La nivelul Uniunii Europene, CE a aprobat 196 de proiecte pentru acest program, care are trei componente – Life+ Natura…

Citește mai departe

Romania poate depune proiecte pentru programul Life+ 2009 pana pe 15 septembrie

Institutiile interesate sa obtina finantare din fonduri structurale prin programul de mediu Life+ mai pot depune proiecte pentru acest an pana pe 15 septembrie, Romania beneficiind de 10,9 milioane euro pentru 2009 la acest capitol, a anuntat, vineri, Ministerul Mediului. „Pentru anul 2009, bugetul alocat de Comisia Europeana acestui program este in valoare de 250…

Citește mai departe

Romanii au 49 de zone de imbaiere pe litoral

Zonele de scaldat din Romania care sunt la malul marii indeplinesc criteriile obligatorii de calitate impuse de UE. Raportul privind calitatea apelor de scaldat in Uniunea Europeana arata ca 98% dintre cele 49 de zone de scaldat care sunt situate in zona de coasta a Romaniei sunt mai curate decat anul trecut. In 2008, sezonul…

Citește mai departe