Cele mai poluate judete din Romania

In 27 de judete si in Municipiul Bucuresti sunt depasiri constante ale plafonului maxim de poluare cu pulberi in suspensie, conform masuratorilor oficiale efectuate anul trecut si date luni publicitatii, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial. Pulberile in suspensie, generic numite „praf”, sunt unul dintre cei 10 indicatori prin care se determina, oficial, gradul de…

Citește mai departe

Dulceata eco de trandafiri

Proprietatile miraculoase ale trandafirilor provin din faptul ca ele contin foarte multe vitamine, cum ar fi A, B3, D, C, E. Astfel, persoanele care sufera de astm, tensiune arteriala ridicata, probleme cu circulatia, diaree, tuse, indigestie sau stres, pot consuma petale de trandafiri sub forma de sirop si dulceata. I.I. Florea Nicoleta Aspazia produce si…

Citește mai departe

Cum respiri aerul toamnei?

Sezon de tranzitie, ca si primavara, toamna poate aduce cu ea si o serie de neplaceri legate de sanatate. In prim-plan se afla afectiunile respiratorii. Schimbarile bruste de temperatura le creeaza virusurilor mediu propice, iar noua ne dau batai de cap. Si problemele nu se opresc aici. E si vremea alergiilor cauzate de particule de…

Citește mai departe

Poluarea ucide aproape 15.000 de oameni in plus in Asia de Sud-Est, in anii in care se manifesta El Nino

Aproape 15.000 de persoane mor in plus, in fiecare an in care se manifesta fenomenul climatic El Nino in Asia de Sud-Est, din cauza poluarii provocate de focurile de padure si de terenuri inrautatite de acest fenomen, potrivit unui studiu publicat duminica in revista de specialitate Nature Climate Change, relateaza AFP. Decesele sunt cauzate de…

Citește mai departe

Volumul fragmentelor din plastic, care plutesc in deriva in nord-estul Oceanului Pacific, a crescut de 100 de ori in ultimii 40 de ani

Volumul fragmentelor din plastic, care plutesc in deriva in nord-estul Oceanului Pacific, a crescut de 100 de ori in ultimii 40 de ani, efectele acestui proces putand influenta evolutia organismelor marine, trag un semnal de alarma experti de la Institutul de Oceanografie Scripps, din San Diego, in urma unor studii detaliate in zone vaste ale…

Citește mai departe

Principala cauza a stopului cardiac nu este reprezentata de exercitii fizice intense sau stres, ci de gradul de poluare a aerului inhalat

Principala cauza a stopului cardiac nu este reprezentata de exercitii fizice intense sau stres, ci de gradul de poluare a aerului inhalat. Specialistii au constatat ca, cu cat petreci mai mult timp in trafic, fie ca pieton fie ca sofer, cu atat esti mai predispus la infarct. Aerul poluat contine micro-particule de praf si funingine, potrivit Daily…

Citește mai departe

Top 3 plante care usureaza respiratia

Nasul infundat si dificultatea de a respira liber sunt probleme cu care ne confruntam frecvent in sezonul rece. Infuziile, esentele si gargara cu anumite plante pot fi de ajutor in combaterea acestor simptome. 1 Menta elibereaza caile nazale Specialistii precizeaza ca izma contine cele mai eficiente principii active si proprietati curative dintre toate plantele benefice…

Citește mai departe

Despre Astm

Ce este astmul? Astmul este o afectiune cronica a plamanilor caracterizata prin probleme respiratorii recurente cum ar fi: lipsa de aer, respiratie suierata, apasare in piept si tuse. In timpul unei respiratii normale fluxul de aer intra si iese liber din plamani. Atunci cand astmul nu este controlat, caile respiratorii sunt inflamate si edematiate. Ele…

Citește mai departe

Poluarea afecteaza fetusul

Poluarea este una dintre problemele majore cu care se confrunta omenire. Ea ne afecteaza zi de zi,fiind una dintre cauzele multor afectiuni. Poluarea aerului ne afecteaza caile respiratorii inca din viata intrauterina si este responsabila de aparitia maladiilor respiratorii in viata adulta, arata un studiu publicat, la Berlin. Cercetatorii sustin ca poluarea face ca fetusul…

Citește mai departe