Seceta extrema: California si-a redus consumul de apa

    Locuitorii Californiei si-au redus consumul de apa in luna iunie cu 27%. Recomandarea guvernatorului fusese o reducere de 25 de procente, pentru a combate efectele secetei care afecteaza de cativa ani acest stat american. California se confrunta cu o seceta extrema de patru ani. Motiv pentru care autoritatile au recomandat populatiei in luna aprilie sa…

    Citește mai departe

    „Cismele pentru Bucuresti”: o investitie in mediu si in calitatea vietii

    Un sistem eficient de cismele si tasnitori in Bucuresti ar reduce poluarea, ar garanta locuitorilor accesul la apa potabila gratuita si ar aduce economii semnificative la bugetul local si in randul bucurestenilor. Asociatia Militia Spirituala, alaturi de alte 15 organizatii din Bucuresti, lanseaza campania Cismele pentru Bucuresti, ca sa promoveze revitalizarea sistemului de cismele atat in randul…

    Citește mai departe
    Guvernatorul statului California avertizează: Schimbarea climatică nu este o farsă

    Guvernatorul statului California avertizeaza: Schimbarea climatica nu este o farsa

    Seceta fara precedent si restrictiile privind consumul de apa din California arata ca „schimbarea climatica nu este o farsa”, a declarat duminica guvernatorul acestui stat american, Jerry Brown. Implicatiile pentru restul tarii, care se bazeaza pe California pentru o mare parte din alimente, ar putea fi profunde, a declarat Brown. „Vremea cu care se confrunta…

    Citește mai departe
    Reduceți consumul de apă proaspătă! Nu compromiteți generațiile viitoare

    Reduceti consumul de apa proaspata! Nu compromiteti generatiile viitoare

    Ziua Mondiala a Apei va fi marcata, duminica, de Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea. Tema de anul acesta este „Apa si Dezvoltarea Durabila”. „Apa este sufletul dezvoltarii durabile. Resursele de apa, precum si gama de servicii pe care le furnizeaza sustin reducerea saraciei, cresterea economica si durabilitatea mediului. Apa este esentiala sanatatii umane. Omul poate…

    Citește mai departe

    Expozitia „Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame“, la Colegiul „Sfantul Nicolae“

    In perioada 18 martie – 25 martie, la receptia Colegiului „Sfantul Nicolae“ are loc o expozitie cu numele „Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame“. Aceasta are menirea de atrage atentia asupra consumului de apa necesar pentru a putea produce hrana zilnica. Expozitia este integrata in cadrul manifestarii „Saptamana verde“, o ramura a…

    Citește mai departe
    Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

    Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

    Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

    Citește mai departe
    Patru limite au fost depasite, omenirea se afla intr-o epoca periculoasa

    Patru limite au fost depasite, omenirea se afla intr-o epoca periculoasa

    Schimbarile climatice si rata alarmanta de extinctie a speciilor de animale si plante plaseaza Terra intr-o epoca periculoasa pentru omenire, au anuntat saptamana aceasta autorii unui studiu despre impactul oamenilor asupra naturii, informeaza Mediafax. Studiul, realizat de o echipa de 18 experti internationali, are la baza un raport din 2009 despre “limitele planetare” pentru siguranta…

    Citește mai departe
    (STUDIU) Planeta a intrat într-o epocă periculoasă pentru existența omenirii

    STUDIU – Planeta a intrat intr-o epoca periculoasa pentru existenta omenirii

    Schimbarile climatice si rata alarmanta de extinctie a speciilor de animale si plante plaseaza Terra intr-o epoca periculoasa pentru omenire, au anuntat autorii unui studiu despre impactul oamenilor asupra naturii. Studiul, realizat de o echipa de 18 experti internationali, are la baza un raport din 2009 despre „limitele planetare” pentru siguranta speciei umane si a…

    Citește mai departe
    O organizaţie care încurajează construcţiile verzi va fi lansată la Iaşi

    O organizatie care incurajeaza constructiile verzi va fi lansata la Iasi

    Romania Green Building Council (RoGBC) va lansa in luna ianuarie 2015 o noua filiala locala, in Moldova. Aceasta va beneficia de infrastructura si activitatile extinse la nivel national ale organizatiei, va oferi platforma de training Green Building Professional, va organiza evenimente pe plan local, concentrandu-se pe beneficiile ce pot fi aduse partilor interesate din regiune….

    Citește mai departe
    NU polu?rii cu nutrien?i!

    NU poluarii cu nutrienti!

    La nivel national, se implementeaza un proiect, finantat de BIRD, cu scopul de a reduce poluarea apelor si solului cu nutrienti, prin investitii in modul de depozitare a gunoiului de grajd, astfel incat sursele de apa sa fie pastrate curate » In acest proiect este implicat si Consiliul Judetean Constanta, care a semnat deja o…

    Citește mai departe

    STOP poluarii cu nutrienti!

    Consiliul Judetean Constanta a semnat o conventie de colaborare cu Ministerul Mediului si Primaria Harsova pentru derularea proiectului privind „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti“. STOP poluarii cu nutrienti!Implementat la nivel national, proiectul este finantat din fonduri rambursabile acordate de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, fonduri nerambursabile acordate de Facilitatea Globala de Mediu si…

    Citește mai departe
    Alro ?i-a redus emisiile de carbon sub media european?

    Ce rezultate are Alro Slatina dupa investitii de peste 100 milioane $ in protectia mediului

    Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a investit 100 milioane de dolari in ultimii 10 ani in proiecte pentru protectia mediului. Aceste investitii fac parte dintr-un program investitional amplu, in valoare de 500 milioane de dolari, derulat in ultimii 10 ani pentru modernizarea echipamentelor, pentru…

    Citește mai departe
    Sondaj APM: doar 35 % din popula?ie sorteaz? de?eurile

    Date si cifre despre colectarea selectiva in Uniunea Europeana

    Resurse naturale Cererea de resurse naturale este mai mare ca niciodata: in perioada 2005-2030, mai precis pe parcursul a 25 de ani, se preconizeaza o crestere cu 75 % a exploatarii la nivel mondial de metale, minerale, lemn, sol si apa. Versiune actualizata a evaluarii tematice „Mediul european – starea si perspectiva 2010” (SOER 2010) (2012)…

    Citește mai departe

    Presedintele Obama vrea un miliard de dolari pentru mediu

    Aflat vineri in vizita in California, presedintele american Barack Obama a anuntat ca va sustine infiintarea unui fond in valoare de 1 miliard de dolari pentru reducerea impactului schimbarilor climatice. Anuntul a fost facut in contextul vizitei pe unele terenuri agricole din California grav afectate de seceta. Presedintele american va putea introduce propunerea de finantare…

    Citește mai departe

    Un stil de viata sustenabil poate reduce semnificativ cheltuielile familiei. Iaca cateva sfaturi!

    Adoptarea unui stil de viata sustenabil poate aduce economii, lunar, in medie, de 17,5% la bugetul de care dispune o familie. Acestea sunt rezultatele unui experiment social privind un stil de viata sustenabil, efectuat in aceasta toamna in Romania, de Unilever South Central Europe si compania de cercetare 360Insights. Studiul a fost realizat pentru a…

    Citește mai departe

    L’Oreal, cea mai mare companie de frumusete din lume, a lansat un plan ambitios de „ecologizare” a produselor comercializate

    L’Oreal, cea mai mare companie de frumusete din lume, a lansat un plan ambitios de sustenabilitate pentru urmatorii 16 ani, in timp ce problemele privind testarea pe animale vor continua. Compania s-a angajat sa reduca consumul de apa si a cantitatii de deseuri care ajung la groapa de gunoi, in conditiile unei cresteri a productiei…

    Citește mai departe
    Seminarii de educatie ecologica pentru copii

    Seminarii de educatie ecologica pentru copii

    Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice anunta initierea ultimei etape a Campaniei de informare si constientizare a Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”- Seminariile de educatie ecologica pentru copii. Potrivit sursei citate, obiectivul principal al seminariilor consta in informarea corecta a copiilor in ceea ce priveste problemele legate de igiena si consumul de apa. De…

    Citește mai departe

    LG lanseaza pe piata din Romania noua gama de masini de spalat eficiente energetic si durabile

    LG lanseaza pe piata din Romania noua gama de masini de spalat Direct Drive cu tehnologia 6 motion Functii inovatoare pentru o spalare silentioasa, eficienta energetica si durabilitate LG Electronics (LG) anunta noua gama de masini de spalat Direct Drive cu tehnologia 6 motion, cu functii inovatoare pentru o spalare silentioasa, eficienta energetica si durabilitate….

    Citește mai departe

    Campania de promovare si constientizare a Proiectului “Controlul Poluarii cu Nutrienti”

    Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a organizat un seminar dedicat reducerii poluarii resurselor de apa in comunele CĂIUTI si GĂRLENI, din judetul BACĂU, doua dintre localitatile stabilite pentru intalnirile expertilor de mediu cu grupuri de promotori (profesori, invatatori, medici, preoti)care sa sensibilizeze opinia publica si tanara generatie cu privire la problemele de sanatate din mediul rural, generate de poluarea apelor,  din surse agricole…

    Citește mai departe

    Calnic si Balesti, zone poluate cu nitrati

    La nivelul Administratiei Bazinale de Apa Jiu prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei si implementat de Ministerul Mediului si Padurilor au fost desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrati localitatile: Calnic si Balesti. Nitratii, potrivit specialistilor, scad rezistenta generala a organismului, iar consumul de apa…

    Citește mai departe

    Proiect pentru protejarea resurselor de apa

    Comisia Europeana lanseaza Proiectul pentru protejarea resurselor de apa ale Europei, o strategie care vizeaza existenta unei cantitati suficiente de apa buna care sa acopere nevoile oamenilor, economiei si mediului. Este un document care ofera Statelor Membre instrumentele necesare pentru imbunatatirea gestionarii apei atat la nivel national, regional cat si local, la nivelul albiei raurilor….

    Citește mai departe
    STOP polu?rii cu nutrien?i!

    Un milion de euro pentru combaterea poluarii cu nutrienti la Balta Alba

    La finalul saptamanii trecute, Ministerul Mediului si Padurilor a organizat, in comuna Balta Alba, un seminar dedicat reducerii poluarii cu nutrienti a surselor de apa, derulat in cadrul Campaniei de sensibilizare si constientizare a proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Mediului, Universitatii Ecologice din Bucuresti, Institutiei…

    Citește mai departe

    Poluare cu nutrienti la Albesti si Cicanesti

    Ieri, Ministerul Mediului si Padurilor a lansat a doua etapa de intalniri din cadrul Seminariilor locale – parte integranta a Campaniei de sensibilizare si constientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, potrivit unui comunicat remis redactiei din partea Ministerului. Cea de-a doua etapa a Seminariilor locale se deruleaza in perioada 13 – 25…

    Citește mai departe
    Ce se ascunde în spatele normelor de poluare

    Moldovenii invinuiesc autoritatile de poluarea mediului inconjurator

    Moldovenii stiu ca poluarea mediului inconjurator are un impact negativ asupra vietii oamenilor, dar considera ca statul este responsabil de aceste probleme. Datele se contin intr-un studiu realizat de IMAS, la comanda Ministerului Mediului. Potrivit cercetarii, mai mult de jumatate dintre intervievati considera ca autoritatile publice locale si Guvernul sunt responsabile de poluarea mediului inconjurator…

    Citește mai departe

    S-a finalizat ce-a de-a doua etapa a Campaniei de sensibilizare si constientizare a proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”.

    Pe durata derularii campaniei, Caravana a parcurs 86 de localitati aflate pe lista zonelor vulnerabile la poluarea cu nitrati. O echipa din cadrul proiectului a informat autoritatile si comunitatile locale despre campania de sensibilizare aflata in derulare, in scopul reducerii poluarii cu nutrienti a surselor de apa. Membrii echipei au stat de vorba cu fermieri,…

    Citește mai departe

    Ministerul Mediului a lansat a doua etapa a caravanei in campania privind controlul poluarii cu nutrienti

    Ministerul Mediului si Padurilor a lansat a doua etapa a caravanei, in cadrul campaniei de sensibilizare si constientizare a proiectului ‘Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti’, aceasta plecand luni spre vestul tarii, prin judetele Teleorman, Olt, Dolj si Mehedinti. Potrivit unui comunicat al MMP, remis miercuri AGERPRES, drumul caravanei continua spre nord-vestul tarii, prin judetele…

    Citește mai departe