Central District, un ansamblu rezidential „invadat” de spatii verzi

În căutările noastre de locuințe mai bune și mai performante, am ajuns la ansamblul rezidențial Central District din București, la recomandarea România Green Building Council. Elena Rastei, coordonatorul certificării GREEN HOMES pentru Forty Management, ne-a prezentat proiectul ca fiind un model de bune practici în sectorul rezidențial: „Certificări precum GREEN HOMES/LEED/BREEAM și altele similare evaluează…

Citește mai departe

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?

In contextul situatiei precare a gestionarii deseurilor la Cluj Napoca am stat de vorba cu specialistul de mediu din cadrul ROSAL GRUP, unul dintre cei doi operatori de salubritate care deservesc cetatenii orasului. Adina Miclaus – reporter Ecomagazin: Ce populatie deserveste Rosal in Cluj Napoca? Nicoleta Pop, Specialist de Mediu ROSAL GRUP: In ceea ce…

Citește mai departe

    Alerta de poluare in Oceanul Pacific: O nava care transporta 180 de tone de substante toxice s-a scufundat

    Alerta de poluare in Oceanul Pacific. Asta dupa ce autoritatile din Costa Rica au anuntat ca o nava cargo ce transporta 180 de tone de nitrat de amoniu a naufragiat in apele sale teritoriale. Intreaga cantitate de amoniu a ajuns in ocean. Potrivit presei locale, naufragiul a fost provocat de conditiile meteorologice nefavorabile. Din fericire,…

    Citește mai departe

    Generatia „Romania 100“ vrea sa traiasca intr-o lume curata

    „Dragi oaspeti, ocupati-va locurile! Urmeaza o calatorie intr-un viitor creat de copii. Zambiti si lasati loc curiozitatii“. Asa am citit printre randurile invitatiei azurii lansate ieri de initiatorii proiectului Generatia „Romania 100“, propus de Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“. In rolul capitanului de cursa l-am regasit pe Adrian Timofti, profesor de istorie la „Varlaam“ si la Liceul…

    Citește mai departe

    Proiect imobiliar in Parcul Natural Bucegi. Despaduririle ar fi inceput chiar de la seful ocolului silvic

    Un hectar si jumatate din Parcul Natural Bucegi risca sa devina teren de constructii in urma unor defrisari care au ca autor chiar un director din institutia ce ar trebui sa protejeze padurile. Potrivit blogului unbolovan.com, o suprafata de 1,5 hectare din Parcul Natural Bucegi, la marginea orasului Busteni, este pe cale sa fie complet…

    Citește mai departe
    Prea multe hârtii, ca să le mai pese şi de mediu

    Prea multe hartii, ca sa le mai pese si de mediu

    Pana pe 15 martie, primariile si agentii economici din judetul Constanta trebuie sa raporteze informatiile referitoare la sursele de poluare din anul 2014. Din pacate, anul trecut, administratiile locale nu s-au grabit sa-si indeplineasca aceasta obligatie, asa ca Agentia pentru Protectia Mediului a fost nevoita sa sesizeze Comisariatul Judetean de Mediu. Agentia pentru Protectia Mediului…

    Citește mai departe

    Cercetatorii suedezi, cu ochii pe Muntii Rodnei. Aici vad cat de afectata e natura de incalzirea globala

    In Muntii Rodnei, avem mii de specii de plante de munte, unele care nu se mai gasesc nicaieri in lume, lacuri glaciare, „adevarate ecosisteme naturale ce pot fi studiate si monitorizate in timp”, spune biologul Claudiu Iusan. Toate acestea ii atrag pe cercetatorii din intreaga lume care stau cu ochii pe masiv. Biologul Claudiu Iusan…

    Citește mai departe
    Direc?ia Silvic? scoate la vânzare mai pu?ini brazi decât anii trecu?i

    Directia Silvica scoate la vanzare mai putini brazi decat anii trecuti

    Numarul brazilor taiati de catre Directa Silvica Covasna pentru sarbatorile de iarna a scazut la mai putin de jumatate, in urma retrocedarilor suprafetelor de fond forestier. Potrivit directorului de productie din cadrul Directiei Silvice Covasna, ing. Emilian Cornea, anul acesta numarul brazilor care vor fi scosi la vanzare pentru Sarbatoarea Craciunului este de 245 de…

    Citește mai departe

    Un litru de ulei uzat polueaza un milion de litri de apa, dar inca nu e perceput ca deseu in Romania

    Uleiul alimentar uzat are un efect devastator asupra mediului inconjurator. Un litru aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apa, cantitatea necesara unui adult sa supravietuiasca timp de 14 ani. Insa acest efect este foarte putin cunoscut de cei mai multi dintre oameni, care in continuare arunca uleiul la canalizare convinsi fiind…

    Citește mai departe

    Ministrul Mediului: CE apreciaza pasii facuti de Romania pe diferite proceduri din zona infrigementului

    Comisia Europeana apreciaza pasii facuti de Romania pe diferite proceduri din zona infringement-ului, evolutiile fiind unele majore, a declarat marti, la Bruxelles, ministrul mediului, Atilla Korodi, la finalul unor intrevederi avute la sediul Comisiei Europene. In cadrul intalnirii cu comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, oficialul roman a discutat despre managementul deseurilor si calitatea aerului, precum si…

    Citește mai departe

    Zeci de litri de ulei menajer colectati din Cluj, transformati in Austria in ulei biodiesel

    Zece voluntari au organizat astazi in Cluj-Napoca o campanie de colectare a uleiului folosit. Cinci locuri din oras au fost alese de acestia in care clujenii si-au adus uleiul folosit de acasa ca, ulterior, dupa spusele organizatorilor, acesta sa fie transportat in Austria si transformat in ulei biodiesel. Dupa primele trei ore de la incepere…

    Citește mai departe

    Rezervatia cultural-naturala Orheiul Vechi s-a transformat peste noapte intr-un mic orasel al distractiilor

    Mai multi oameni care au fost ieri la Festivalul Gustar au decis sa innopteze langa stanci. Ei au facut gratare langa corturi si au ascultat muzica traditionala. Mai multi vizitatori, incantati de frumusetea rezervatiei, au decis sa ramana peste noapte, profitand de vremea calda si de zilele libere. „Este un inceput. O sa prelungesc ceea…

    Citește mai departe

    Efectele radiatiei solare asupra organismului

    Spectrul radiatiei solare se compune din radiatii infrarosii (57%), luminoase (41-42%) si ultraviolete (1-2%). Intensitatea radiatiei solare variaza in raport cu zona geografica, relieful ei, anotimpul, gradul de poluare atmosferica. Radiatiile infrarosii constituie partea cea mai importanta a spectrului radiant, din punct de vedere cantitativ. Acestea se gasesc pretutindeni in natura, fluxul lor deplasandu-se de…

    Citește mai departe