Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata. Cantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala…

Citește mai departe
Ameninţările de pe Someşul Mic: poluarea şi braconajul

Amenintarile de pe Somesul Mic: poluarea si braconajul

Custodele ariei protejate, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Cluj-Napoca, si asociatia Apáthy István Egyesület, organizatia care deruleaza proiectul, au stabilit un plan de management al zonei localizate pe raza municipiilor Dej si Gherla, dar si a comunelor Mica si Mintiu Gherlii. Reprezentantii institutiilor abilitate (Apele Romane, Garda de Mediu, Consiliul Judetean, Jandarmeria Romana), dar si…

Citește mai departe
Parcuri fotovoltaice la Produleşti

La Valea Calugareasca, parc de panouri fotovoltaice unic la nivel european

Fostul combinat Romfosfochim de la Valea Calugareasca – considerat o adevarata „bomba chimica” a judetului Prahova – va deveni zona nepoluata. Dovada in acest sens este parcul de panouri fotovoltaice amenajat pe o suprafata de 26 de hectare, prima parte a proiectului fiind finalizata ieri. Conform reprezentantilor firmei romanesti cu capital italian care realizeaza lucrarile,…

Citește mai departe
Buffett pariază pe agricultură şi renunţă la petrol

Bhutan trece la agricultura organica

Unele tari trec la energie din surse regenerabile, altele – la alimente complet organice. Tara Himalaya care se invecineaza cu India si China intentioneaza sa renunte 100% la utilizarea substantelor chimice artificiale in agricultura pana in anul 2020. Ministrul Agriculturii si Padurilor Bhutanului, Pema Gyamtsho, a anuntat decizia in cadrul Summit-ul Delhi privind dezvoltarea durabila…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe

Amenzi usturatoare pentru erbicidarea plantelor cu mijloace aviatice, fara aviz de mediu

Gata, s-a terminat cu imprastierea ingrasamintelor chimice si a substantelor de protectie a plantelor cu mijloace aviatice dupa bunul plac, ci numai prin obtinerea unui aviz de mediu. Astfel, persoanele care administreaza produse de protectie a plantelor cu mijloace aviatice trebuie sa detina avizul Agentiei pentru Protectia Mediului Teleorman si a autoritatilor competente in domeniul…

Citește mai departe

Gunoiul de grajd pune probleme fermierilor si autoritatilor locale

Fermierii si primariile trebuie sa se conformeze regulilor de gestionare a gunoiului de grajd, pana la sfarsitul anului fiind obligatorie, dar imposibila, intocmirea planurilor locale. Planurile locale, la nivelul fiecarei comune, pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati din surse agricole trebuie sa devina realitate pana la sfasitul acestui an. Problema e mai veche, in…

Citește mai departe

Gradinari ca la carte! Oradenii care vor sa-si amenajeze gradinile si curtile pot apela la serviciile RER Ecologic

Oradenii care au o curte ori o gradina de ingrijit stiu ce bataie de cap inseamna amenajarea acestora, mai ales cand prin preajma nu gasesc niciun specialist. Solutiile la asemenea probleme le ofera de-acum operatorul licentiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service. Cu personal specializat in ingrijirea spatiilor verzi si detinator al unor utilaje…

Citește mai departe
Cercetarea ?i înv???mântul superior, controlate de corpora?ii precum Monsanto

Cercetarea si invatamantul superior, controlate de corporatii precum Monsanto

Cercetarea academica este adesea dictata de corporatii care numesc profesorii, dau bani universitatilor si isi pun directorii executivi in consiliile educationale, prezinta Alternet.org. Iata ce se intampla atunci cand corporatiile incep sa controleze educatia. “Atunci cand am abordat profesorii pentru a discuta despre proiectele de cercetare care se refera la agricultura organica, prima persoana care mi-a…

Citește mai departe

„Am putea produce echipamente pentru energia regenerabila”

Un sector cu potential ridicat in atragerea investitiilor straine in tara noastra este cel al producerii energiei regenerabile, inclusiv a echipamentelor pentru construirea unitatilor de generare a electricitatii. Din acest motiv, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS) promoveaza oportunitatile autohtone de productie de echipamente si componente pentru parcurile eoliene si solare. Dan…

Citește mai departe
Combinatul Azomure?, amendat pentru poluare cu amoniac

Combinatul Azomures, amendat cu 50.000 de lei pentru poluare cu amoniac

Reprezentantii Garzii de Mediu Mures au amendat Combinatul de ingrasaminte chimice Azomures cu 50 000 de lei dupa ce probele au evidentiat, in perioada august-septembrie, depasirea frecventa a concentratiei maxime admise de amoniac in aerul inconjurator. Potrivit autoritatilor,in mai putin de o luna ( intre 25 august si 23 septembrie) combinatul Azomures a inregistrat 45…

Citește mai departe

Formele asociative din agricultura pot contribui la dezvoltarea durabila a spatiului rural

Asociatia Fermierilor din Horticultura si Productie Vegetala AGROARGES are, printre multele obiective ale sale, si acela de promovare a intereselor comune ale fermierilor din sectorul pomicol, legumicol, viticol, floricol, cultura cerealelor si a plantelor tehnice, de a propune masuri si politici pentru imbunatatirea eficientei economice in domeniul agricol si care sa vina in sprijinul fermierilor…

Citește mai departe

De aproape o saptamana niciun nor de fum nu se mai vede deasupra Combinatului Chimic Azomures

Potrivit conducerii societatii, toata activitatea a fost oprita temporar. “Instalatiile de pe platforma chimica Azomures au intrat intr-un proces de revizie generala incepand cu mijlocul lunii iulie, moment in care toate echipamentele au fost oprite. Se urmareste, prin aceasta activitate, inspectia si remedierea unor echipamente care necesita o revizie periodica pentru a asigura, odata cu…

Citește mai departe

Ecologizarea haldei de fosfogips din Bacau a ajuns la faza avizului de mediu

Primaria Bacau a solicitat acordul de mediu pentru reabilitarea haldei de fosfogips. Proiectul a fost postat pe site-ul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Bacau, iar publicul interesat poate inainta observatii pana pe 4 iulie. Din sase variante de ecologizare, municipalitatea a ales-o pe cea care prevede acoperirea haldei cu un strat de sol vegetal…

Citește mai departe

A inceput constructia parcului fotovoltaic de la Valea Calugareasca

Lucrarile de construire a celui mai mare parc fotovoltaic din judetul Prahova au fost demarate, saptamana trecuta, la Valea Calugareasca, investitia fiind a unei companii cu capital italian. La finalul lucrarilor, Capitala vinului, Valea Calugareasca, va deveni si Capitala energiilor verzi, a spus presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma. Italienii scriu istorie la Valea Calugareasca,…

Citește mai departe

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. „Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa…

Citește mai departe

Willy Schuster – Co-presedintele Asociatiei „Eco Ruralis”: Secolul al XXI-lea va fi bio sau nu va mai fi deloc

„Domnul sa-i imburde-n rai si pe fermieri, dar sa nu uite ca noi, taranii romani, suntem inca patru milioane, si am schimbat configuratia rurala a Uniunii Europene” „Romania este o tara cu un imens potential in sectorul agriculturii taranesti si organice”, a fost una dintre concluziile Conferintei „Organic Romania”, tinute la Sibiu la sfarsitul lunii…

Citește mai departe

Interviu cu Ioan Hudrea, fostul director general al Remin, despre situatia exploatatiilor miniere din Maramures

Ioan Hudrea a fost multi ani director general al Remin si cel care a inceput proiectul Aurul. Reporter: Credeti ca este posibila repornirea activitatii miniere in nordul tarii? Ioan Hudrea: In conjunctura actuala a preturilor la metale neferoase sunt cateva perimetre miniere care pot prezenta interes economic. Baia Sprie-Est, Roata-Cavnic si Boldut in adancime, o…

Citește mai departe

Grupul elvetian Ameropa va investi in protectia mediului si eficientizarea productiei de ingrasaminte chimice la Azomures

Grupul elvetian Ameropa, care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei Azomures Targu Mures, a anuntat ca va investi peste 200 de milioane de dolari, in urmatorii patru ani, in protectia mediului si eficientizarea productiei de ingrasaminte chimice. ‘In cursul ultimelor zile, compania Ameropa a finalizat procedura de achizitie a combinatului chimic Azomures, conform…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe