Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

Agricultorii folosesc un nou pesticid, care nu a fost testat in laboratoare: Initium sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon

Fructele si legumele pe care le consumam cel mai frecvent pot duce la cancer sau alte boli grave. Un compus chimic deosebit de periculos si netestat suficient inainte de a fi lansat pe piata ajunge zilnic in farfuriile oamenilor, fara ca acestia sa aiba cea mai mica idee, informeaza B1 TV. Initium, noul pesticid folosit de agricultori,…

Citește mai departe

Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe

Pesticidele cresc riscul de afectiune cardiovasculara

Expunerea la pesticide este foarte periculoasa pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Iata rezultatul unui studiu aparut in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism in cadrul caruia cercetatorii portughezi atrag atentia asupra efectelor nocive ale chimicalelor policlorinate dintre care face parte si DDT-ul. Desi acesta a fost interzis in mult tari inca din anii ’70, se foloseste…

Citește mai departe
Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

Sucurile carbogazoase indulcite imbatranesc la fel ca fumatul

Consumul de sucuri carbogazoase indulcite cu zahar poate face anumite celule din organismul uman sa imbatraneasca mai rapid, sugereaza noile cercetari. Studiul, publicat in aceasta saptamana in Jurnalul American de Sanatate Publica, ajunge la concluzia ca un consum de bauturi carbogazoase indulcite cu zahar duce la imbatranirea prematura a celulor albe din sange. Cercetatorii de…

Citește mai departe
Trufele negre au efecte similare cu drogurilor. Află de ce

Trufele negre au efecte similare cu drogurilor. Afla de ce

Trufele negre au efecte similare cu marijuana, deoarece contin o anumita substanta – denumita „molecula fericirii” – care creeaza un efect euforic asupra oamenilor si animalelor, relateaza Mediafax. Cercetatorii din Italia au descoperit ca o „molecula a fericirii”, similara cu un compus din marijuana, tetrahidrocanabinol (THC), ar putea fi vinovata de puterile „vrajite” ale trufelor…

Citește mai departe
Puterea terapeutic? a copacilor. Afl? care sunt cei mai benefici pentru tine

Puterea terapeutica a copacilor. Afla care sunt cei mai benefici pentru tine

Copacii pot fi impartiti in doua categorii: cei care furnizeaza energie organelor slabite si cei care absorb energiile negative dintru corp, curatand zonele bolnave si pregatindu-le pentru un circuit energetic sanatos, respectiv pentru o incarcare noua cu energie. Energiile arboricole nu sunt mereu aceleasi. Astfel, la copacii carora le cad frunzele toamna, energia descreste liniar…

Citește mai departe

Antioxidantii sunt periculosi pentru sanatate? Un studiu recent contrazice tot ce se stia pana acum

Din dorinta de a fi cat mai sanatosi, multi oameni cumpara si consuma foarte des vitamine si antioxidanti, substante considerate foarte bune pentru a incetini imbatranirea organismului. Un studiu recent contrazice aceasta veche teorie. De multi ani, medicii sustin ca radicalii liberi din aerul poluat ataca membranele celulelor si pot duce la mutatii cancerigene, la…

Citește mai departe

    Sangele uman, sursa de energie

    O echipa de oameni de stiinta din Suedia a reusit sa construiasca o baterie capabila sa extraga energie dintr-un amestec de sange uman si apa. „Pe un electrod oxidam glucoza, iar pe celalalt reducem oxigenul. Astfel producem o miscare a electronilor de la un electrod la altul. Aceasta deplasare a electronilor este, practic, energia electrica“,…

    Citește mai departe
    Studiu: Spirulina activeaz? celulele naturale care lupt? împotriva cancerului

    Studiu: Spirulina activeaza celulele naturale care lupta impotriva cancerului

    Spirulina este o alga bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile alcaline din America de Sud si Africa. Pana sa-i fie descoperite toate secretele, aceasta planta a constituit parte importanta din regimul alimentar al numeroaselor comunitati locale. La inceputul anilor 70, au fost realizate primele studii referitoare la spirulina si apoi a fost transferata in…

    Citește mai departe

    Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

    Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

    Citește mai departe
    “Super-ciupercile” ar putea rezolva o problem? fiziologic? foarte comun? azi

    “Super-ciupercile” ar putea rezolva o problema fiziologica foarte comuna azi

    Din ce in ce mai multe persoane sufera de deficiente de vitamina D, ca urmare a reducerii timpului petrecut in aer liber. O noua tehnologie are insa capacitatea de a furniza organismului uman vitamina D necesara prin intermediul unui aliment obisnuit: ciupercile comestibile expuse pentru un timp foarte scurt luminii ultraviolete sunt imbogatite considerabil in…

    Citește mai departe

    140 de state, printre care si Romania, au semnat o importanta conventie pentru reducerea poluarii cu mercur

    Reprezentantii a circa 140 de tari au semnat joi, in Japonia, o conventie privind emisiile de mercur si folosirea acestei substante care poate fi extrem de toxica pentru organismul uman si pentru mediu, informeaza AFP si BBC citate de Agerpres. ‘Conventia de la Minamata’ a fost semnata in cadrul unei reuniuni organizate sub egida ONU…

    Citește mai departe
    Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite

    In proportii mai mici, pesticidele sunt prezente si in produsele bio

    Prin definitie, alimentele bio sunt 100% sanatoase, pentru ca la obtinerea lor nu se utilizeaza pesticide. Din acest motiv si pretul lor este dublu fata de cel al alimentelor obisnuite. Raportul anual al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) arata insa ca pesticidele sunt prezente, bine-mersi, si in produsele bio. In proportii foarte mici, e-adevarat,…

    Citește mai departe

    Care sunt alimentele care ne ucid?

    Cercetarea medicala din statele moderne indica faptul ca la baza bolilor cronice, precum sunt cele de inima, diabetul, cancerul, artrita, alergiile si tulburarile autoimune stau atat chimicalele din mediu, cat si o dieta formata din alimente procesate. Pe lista alimentelor nocive pentru organismul uman gasim: produse inghetate, conservate si din faina alba rafinata (paini, chifle,…

    Citește mai departe

    Somonul modificat genetic ar putea ajunge in curand pe piata

    Compania AquaBounty, care l-a creat, il numeste somon AquAdvantage, pe cand criticii l-au poreclit „Frankenfish”. Proiectul somonului modificat genetic starneste controverse violente, care se vor accentua acum, cand Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA si-a dat acordul initial pentru introducerea pe piata a noului produs. AquAdvantage a fost obtinut din somon de Atlantic…

    Citește mai departe

    Polenul apicol, de la floare la dieta

    Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

    Citește mai departe

    Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

    Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

    Citește mai departe

    Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

    Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

    Citește mai departe

    Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer au adus arsita, in special asupra oraselor aglomerate

    Abia am intrat in luna lui Cuptor, iar canicula deja ne copleseste. Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer au adus arsita, in special asupra oraselor aglomerate, unde caldura se resimte cel mai tare. Abia am intrat in luna lui Cuptor, iar canicula deja ne copleseste. Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer au adus…

    Citește mai departe

    Numarul copiilor bolnavi de cancer a crescut in spitalele romanesti

    Numarul copiilor bolnavi de cancer a crescut in spitalele romanesti, au observat medicii. In Romania nu exista statistici care sa confirme acest lucru, pentru ca nu avem Registrul National de Cancer, precum in Statele Unite. Doctorul Dorin Bleahu, sef sectie Pediatrie Fundeni, marturiseste: „In cadrul clinicii noastre, a crescut numarul copiilor bolnavi de cancer. Ca…

    Citește mai departe

    Crengutele tinere ale unor pomi fructiferi ( mar, prun, par, visin ) sunt remedii naturale mai putin cunoscute

    In compozitia chimica a acestor leacuri vegetale exista substante active importante de care organismul nostru are nevoie : vitaminele A, B, C, PP, saruri minerale de potasiu, taninuri, flavonoizi, pectine, acizi organici. O cura cu extractele obtinute din aceste ramurele are rezultate remarcabile dovedite in combaterea virusurilor, in lupta cu bacteriile si microorganismele, contribuind astfel…

    Citește mai departe