Vaccinul universal impotriva cancerului determina organismele pacientilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale.

Vaccinul universal impotriva cancerului, creat de cercetatorii israelieni, determina organismele pacientilor sa identifice si sa anihileze celulele tumorale. Vaccinul functioneaza in cazul a 90% dintre tipurile de cancer existente Compania Vaxil Biotheraputics si cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv spun ca vaccinul lor anihileaza o molecula care se gaseste in 90% dintre toate tipurile de…

Citește mai departe

Laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului

Stiati ca laptisorul de matca pur, un „medicament fabricat” in farmacia stupului, cu o compozitie chimica complexa, este un elixir al sanatatii? Acest concentrat biologic de culoare alb-galbuie, avand o concentratie vascoasa, este secretat de glandele albinelor tinere cu scopul de a hrani matca. Pe toata durata vietii, de circa cinci ani, regina stupului se…

Citește mai departe

Cum sa ne hidratam corect pe timp de vara

Medicii recomanda lichidele nu foarte dulci si nici foarte concentrate, cum ar fi apa plata, ceaiul usor indulcit, limonada sau sucurile naturale. La temperaturi mai mari de 28 de grade Celsius, organismul uman elimina „caldura” prin transpiratie, pierzandu-se astfel cantitati importante de apa si minerale. Senzatia de sete provocata de pierderea de minerale nu e…

Citește mai departe

Sistemul de incalzire ecologic Caleo

 Imi face deosebita placere sa prezint sistemul de incalzire prin pardoseala Caleo in Romania care, pe langa consumul incredibil de redus este si ecologic, deoarece nu produce nici un agent poluant. Acest sistem de incalzire este rezultatul utilizarii tehnologiei infrarosie (asemanator caldurii solare). Este de remarcat ca aceasta tehnologie are efect benefic asupra oricarui organism…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Alimente modificate genetic

Organismele modificate genetic (OMG) sunt, asa cum le spune si numele, organisme la care materialul genetic (ADN-ul) a fost modificat intr-un mod nenatural folosindu-se tehnologii de recombinare a ADN-ului. Principiul de producere a unui organism modificat genetic consta in prelevarea de material genetic, modificarea acestuia prin procedee de laborator si introducerea intr-un alt organism, in…

Citește mai departe

Cum sa elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

Scapa de toxine si intinereste-ti trupul printr-o metoda aflata la indemana: detoxifierea Cine ar fi crezut ca tulburarile de somn, durerile de articulatie, stresul, diabetul ori inestetica celulita ar putea avea drept cauza acumularea de toxine in organism? Potrivit specialistilor, putem diminua aceste neplaceri recurgand la o metoda de curatare a organismului, numita detoxifiere. Prof….

Citește mai departe

Vier Pfoten: Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii

Piata romaneasca este dominata de oua de la gaini chinuite in baterii, sustin reprezentantii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten, ghidului informativ „Stampila de pe ou”. Investigatiile realizate de aceasta organizatie in 20 de lanturi de supermarketuri din Romania arata ca 17 dintre acestea comercializeaza oua de la gaini chinuite in baterii, iar 13 comercializeaza…

Citește mai departe

Alimentele care te incalzesc cand e ger afara

Supele calde sau mancarea gatita ocupa un loc important in alimentatia noastra, mai ales cand termometrul arata afara temperaturi negative, spun nutritionistii Pe timp de iarna, alimentatia joaca un rol important in cresterea temperaturii corporale si in intarirea rezistentei organismului la temperaturile scazute de afara. Specialistii in nutritie spun ca in acesta perioada, cand termometrul…

Citește mai departe

Beneficiile acizilor grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6

Motto:„Cunoasterea este antidotul temerii” Ralph Waldo Emerson Acizii grasi sunt acizii organici care intra in constitutia lipidelor (grasimilor) si determina proprietatile si deosebirile dintre proprietatile lipidelor in organism. Acizii grasi polinesaturati sunt acizii organici cu rol foarte important in organism, dar care nu pot fi produsi de catre acesta, ci sunt sintetizati numai de plante….

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

Citește mai departe

Pranzul bio, alternativa la mancarea din legume tratate

Cerealele si fructele din agricultura conventionala au resturi de pesticide, iar pasarile si porcii din crescatorii sunt indopati cu nutreturi. Ciorba ori tocanita pregatita din legume si din carne luate de la supermarket sau de pe tarabele din piata este „asezonata” cu ingrasaminte chimice. Substantele folosite pentru tratarea culturilor agricole obisnuite provoaca boli si polueaza…

Citește mai departe

Orgonul – o sursa de energie naturala care purifica si vindeca viata in toate aspectele ei

Energia orgonica este energia primordiala a vietii. Reprezinta forta vitala fundamentala cunoscuta de cei care au un strans contact cu natura, este CHI (energia vitala) din traditia chineza, este PRANA din traditia hindusa. Numeroase aplicatii traditionale stravechi folosesc orgonul: acupunctura, presopunctura, exercitiile traditionale chinezesti, posturile corporale (asana) si tehnicile de respiratie (pranayama) hinduse. Reich a…

Citește mai departe

Alimente modificate genetic

Organismele modificate genetic (OMG) sunt, asa cum le spune si numele, organisme la care materialul gene-tic (ADN-ul) a fost modificat intr-un mod ne-natural folosindu-se tehno-logii de recombinare a ADN-ului. Principiul de producere a unui orga-nism modificat genetic consta in prelevarea de material genetic, modificarea acestuia prin procedee de laborator si introdu-cerea intr-un alt organism, in…

Citește mai departe

Apa sapiens!?

Apa este cel mai important element pentru viata, este un element vital. Suprafata Terrei este acoperita de ape in proportie de aproximativ 71%. Organismul uman este alcatuit in proportie de 75-90% din apa. Inca de la primele clipe ale conceperii, copilul creste si se dezvolta intr-un mediu apos, in burta mamei, pana la 9 luni…

Citește mai departe

Riscurile pe care le implica alimentele modificate genetic

Tehnologia care furnizeaza noi proprietati organismului transferand gene de la un organism la altul sau care interfereaza cu structura sa genetica se numeste tehnologia genei. Prin aceasta tehnologie structura genetica a alimentelor este schimbata motiv pentru care aceste alimente se numesc alimente modificate genetic. Siguranta acestor alimente ramane un subiect deschis de discutie. Printre riscurile…

Citește mai departe

Directia Apelor Prut va monitoriza 13 zone cu risc de poluare cu nutrienti din trei judete

Directia Apelor Prut va monitoriza 13 zone cu risc de poluare cu nutrienti din judetele Iasi, Botosani si Galati, in cadrul proiectului national „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, ce prevede si investitii in comune din zone vulnerabile, consolidare institutionala si campanii de informare „Sursele agricole din care provine poluarea cu nutrienti sunt constituite in…

Citește mai departe

Mens sana in corpore sano

Corpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt ansambluri de celule cu tipare vibrationale identice. Celulele au atat o similitudine histologica, cat si aceeasi frecventa energetica. Homeostaza le mentine impreuna. Perturbarea energiei celulare este ceea ce numim boala. „Omul nu moare, ci se omoara.” Seneca Plamanii purifica sangele. In acest veritabil crematoriu sunt arse toate…

Citește mai departe

Produse eco din canepa

Stiati ca semintele de canepa sunt unul dintre cele mai nutritive alimente si ca uleiul de canepa presat la rece are raportul ideal intre acizii grasi esentali Omega 6 si Omega 3? In curand, va veti putea bucura de beneficiile acetor produse in varianta lor eco. Canah – Green Living este primul procesator autorizat de…

Citește mai departe

De ce sa mananci bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Avantaj – Siguranta alimentara, garantata de agricultura ecologica Alimentele ecologice sunt mai gustoase, mai sana-toa-se, nu contin aditivi pe-ri-cu-losi, organisme mo-dificate genetic, antibiotice, pesticide. Iata cateva motive pentru a trece la o dieta…

Citește mai departe

Si Moldova este poluata!

Analizele efectuate in cateva orase din estul tarii arata ca noxele din aer, apa si sol nu lipsesc nici din aceasta zona. Probele de aer, apa si sol din Galati, Focsani, Adjud, Bacau si Piatra Neamt dovedesc ca apele din Moldova sunt prea putin filtrate, solul nu e prea curat, iar aerul e respirabil doar cu ingaduinta.

Citește mai departe