Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe
Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe
Pe 23 martie incepe campania de plantare a puieţilor de castan in Gorj

Castanele imbunatatesc circulatia sangelui

Bogate in vitamine, proteine, magneziu, fosfor si lecitina, castanele, consumate coapte sau fierte, au valori terapeutice deosebite. Magenziul din castane combate stresul si oboseala, in timp ce vitaminele contribuie la intarirea sistemului imunitar. Proteinele din castane sunt asimilate usor de organism, iar vitamina E favorizeaza hidratarea pielii.Castanele au efecte tonice si nervoase, asigurand mineralele necesare…

Citește mai departe
De ce este bine sa mananci seminte

De ce este bine sa mananci seminte

Semintele de floarea-soarelui au o serie de proprietati care le recomanda in dieta. Insa, pentru ca aceste proprietati sa aiba efect, este indicat sa consumati seminte de floarea soarelui doar daca sunt neprajite. Asadar, semintele sunt foarte bogate in vitamina E, care este un adevarat inamic asupra cearcanelor si ridurilor. Totodata, Vitamina E este un…

Citește mai departe
Beneficiile piersicilor

Beneficiile piersicilor

Piersicile ne ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate, si ne ajuta sa tinem departe o multime de boli. Controleaza greutatea O piersica medie contine aproximativ 68 de calorii si grasimi. Deci, de fiecare data cand simtiti foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o piersica. Daca doriti,…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Deodorant homemade, natural 100%

Deodorant homemade, natural 100%

V-ati gandit, vreodata, ca ne putem prepara noi insine, acasa, un deodorant natural, care sa inlocuiasca cu succes produsele similare de pe piata?! Are aceleasi efecte dar este mult mai sanatos pentru pielea noastra, deoarece nu contine ingrediente chimice precum parabeni, formaldehida, triclosan sau aluminiu, elemente acuzate ca ar favoriza aparitia cancerului de san. De…

Citește mai departe
De ce avem nevoie de vitamine

De ce avem nevoie de vitamine

Vitaminele, compusi organici a caror prezenta in organism este obligatorie pentru indeplinirea unor functii esentiale, sunt clasificate in liposolubile, A,D,E si K, si hidrosolubile, vitamina C si cele din grupul B. Vitamina A are rol important in profilaxia tulburarilor de vedere si in apararea impotriva infectiilor. Totodata, imbunatateste calitatea pielii si circulatia sanguina si contribuie…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer,…

Citește mai departe

Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot imbunatati memoria, atentia si capacitatea de a invata, anunta Prevention Magazine. Studiul -Prevenirea – noua strategie a creierului- a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de imbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York. Printre alimentele recomandate se numara…

Citește mai departe

Porumbul, bun pentru memorie

Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! In plus, este un adevarat medicament. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie explica de ce in cartea ei, „Diete personalizate”. Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc. Iata la…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Ferma ecologica de vaci cu lapte

Tot mai multi oameni din Uniunea Europeana cauta produsele lactate bio pe rafturile magazinelor. Oamenii acestia cred ca alimentele bio sunt mai sanatoase si mai gustoase. Aceste credinte ale consumatorilor sunt confirmate in ultima perioada de o serie de studii stiintifice care confirma superioritatea produselor bio (organice) asupra celor non-organice din punctul de vedere al impactului pe…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe

Cereale pentru sanatate

Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Alimente care protejeaza pielea de soare

Actiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezinta una dintre cauzele imbatranirii premature a acesteia. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, in afara cremelor de protectie solara, exista si alimente care ajuta organismul sa faca fata mai bine agresiunii soarelui. Odata cu sosirea verii, creste si preocuparea pentru o piele frumoasa, deoarece imbracamintea de vara ne…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Alimentatia care te fereste de cancer

Alimentatia sanatoasa este elementul cheie pentru evitarea multor boli, inclusiv problemele digestive, ale esofagului, ale ficatului si chiarcancer. In principal, este bine sa mananci cat mai putine grasimi, alegandu-le doar pe cele sanatoase, si sa alegi nutrientii necesari unei buni functionari. Grasimea in exces creste nivelul acidului biliar din colon, care provoaca tumori. De aceea, este bine ca…

Citește mai departe