Judetul Maramures ar putea participa la “Saptamana Verde” de la Berlin

Judetul Maramures si-ar putea trimite din nou reprezentanti la “Saptamana Verde” de la Berlin, in cazul in care consilierii judeteni vor aproba proiectul de hotarare care prevede acest lucru, in sedinta ordinara de miercuri, 16 ianuarie. “Saptamana Verde” consta intr-o Expozitie Internationala pentru Industria Alimentara, Agricultura si Horticultura si se va desfasura in perioada 18…

Citește mai departe

Nu luati multivitamine daca aveti cancer

Desi se crede ca ofera protectie impotriva cancerului, aceste suplimente pot face mai mult rau decat bine Pacientii cu cancer, in faze avansate isi pot sabota propriul tratament, fara sa-si dea seama, luand multivitamine care contin antioxidanti, avertizeaza omul de stiinta Jame Watosn, castigator al Premiului Nobel. Suplimentele alimentare care contin antioxidanti ca vitamina A,…

Citește mai departe

In parcul Bisericii Toma Cozma s-a deschis punctul de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale

Incepand de astazi, iesenii isi pot achizitiona zilnic, produsele ecologice, naturale si traditionale de la Targul Ecoagris, in cadrul punctului de preluare comenzi deschis permanent in curtea Bisericii Toma Cozma din Iasi. Sambata, 12 ianuarie, ora 10.00, va avea loc deschiderea oficiala a ECOAGRIS – punct de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale…

Citește mai departe

Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune” lupta impotriva cancerului

Laureatul Nobel James Watson atrage atentia asupra produselor pe care oamenii le folosesc pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea celulelor canceroase, spunand ca s-a dovedit ca acesta pot sa ajute maladia in loc sa o distruga. Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune”, precum afinele, broccoli, semintele goji, kiwi, batatele sau ceaiul verde…

Citește mai departe

Inscrierea fermierilor romani certificati ecologic pentru Biofach 2013

In fiecare an in luna Februarie are loc cel mai mare targ destinat produselor ecologice din lume, in Nuremberg, Germania. Biofach se distinge prin vigoare, internationalitate si putere inovativa. In fiecare an BioFach are loc sub patronajul IFOAM (Federatia Internationala a Miscarilor din Agricultura Ecologica) si impreuna cu BÖLW (Federatia Germana a Industriei Alimentare Ecologice) ca organizatie nationala sustinatoare….

Citește mai departe

„Saptamana Verde” de la Berlin. Cu ce se prezinta Romania la unul dintre cele mai importante evenimente agro-alimentare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va participa in perioada 18 – 27 ianuarie la Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura „Saptamana Verde”, care va fi organizata in Germania, la Berlin. Cu aceasta ocazie, Constantin se va intalni cu omologii sai din statele participante la acest eveniment si va discuta cu ministrii, printre altele, despre…

Citește mai departe
Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

Polonia devine cea de-a 8-a tara europeana care interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul sau!

Si niste vesti bune la inceput de an! Polonia devine cea de-a 8-a tara europeana care interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul sau! Ministerul polonez al Agriculturii a decis ca incepand cu 28 ianuarie, cultivarea porumbului MON810 al companiei Monsanto si a cartofului Amflora de la BASF sa fie interzisa. Ministrul a declarat ca OMG-urile nu…

Citește mai departe

BioFach, Targul Mondial de Comert cu Produse Ecologice, ce are loc in perioada 13 – 16 Februarie 2013, la Nurenberg, Germania

BioFach, Targul Mondial de Comert cu Produse Ecologice, ce are loc in perioada 13 – 16 Februarie 2013, la Nurenberg, Germania, este locul unde se expun produse alimentare si comerciale ecologice din peste 130 de tari. “Avand in vedere evolutia din ultimii ani a agriculturii ecologice si potentialul deosebit al tarii noastre pentru acest sector…

Citește mai departe

Viitorul alimentelor modificate genetic si al fripturilor in vitro

Cand exista miliarde de oameni care trebuie hraniti, mancarea nu se mai poate produce in modul traditional. Oamenii de stiinta propun meniuri noi pentru viitoarele generatii. Potrivit unui articol publicat de cotidianul britanic “The Guardian”, nucleul acestor cercetari se afla la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, acolo unde fripturile in vitro , sushi provenit de…

Citește mai departe
Cancerul este o boala foarte veche si "nu va fi, probabil, niciodata complet eradicat"

Premiera in lumea medicala: Cercetatorii au creat celule care omoara cancerul, ce pot fi injectate

Oamenii de stiinta din Japonia au creat celule capabile sa le omoare doar pe cele canceroase. Acestea vor fi injectate direct in pacienti. Aceste celule apar si in mod natural, insa doar in numar mic. Expertii spera ca injectarea lor in cantitati imense intr-un pacient sa ajute sistemul imunitar. Cercetatorii de la centrul de cercetare…

Citește mai departe
OMS: "Poluarea, cauz? a declan??rii cancerului pulmonar"

Prefectura Neamt ne lamureste ce a fost cu poluarea si ce masuri au fost luate

COMUNICAT DE PRESĂ Referitor la incidentul produs de catre SC Ga Pro Co Chemicals SA Savinesti prin depasirea concentratiei de amoniac in atmosfera, va informam: – In data de 02.01.2013 – ora 10.00 seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Neamt a sesizat subprefectul judetului, conducerile Comisariatului Judetean Neamt al Garzii de Mediu, Agentiei…

Citește mai departe

Editia Speciala de Boboteaza a Targului National de produse ecologice, traditionale si naturale

Incepand cu Editia Speciala de Boboteaza a Targului National ECOAGRIS, produsele ecologice, traditionale si naturale se vor putea achizitiona si in timpul saptamanii. Maine, vineri, 4 ianuarie, se deschide in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editia speciala de Boboteaza a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, ECOAGRIS. Incepand cu aceasta editie, publicul larg…

Citește mai departe

Sesiune de training „Siguranta alimentara vs. managementul de mediu in industria alimentara”

Camera de Comert si Industrie Arad, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania va organiza marti, 21 februarie 2012, ora 11:00, la Expo Arad, Pavilion A, sesiunea de training Siguranta alimentara vs. managementul de mediu in industria alimentara. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului GREEN – Afaceri eco prin…

Citește mai departe

Junk-food-ul ne afecteaza creierul

Oamenii de stiinta continua seria studiilor care demonstreaza cat de nocive sunt produsele junk food. De data aceasta au descoperit modificarile chimice pe care le produc asupra creierului. Consumul de junk food poate produce schimbari in creier, iar atunci cand oprim consumul apar simptome de anxietate si depresie, arata un nou studiu facut pe soareci…

Citește mai departe

Autoritatile din Olanda au inasprit masurile impotriva consumului de canabis

Autoritatile din Olanda au inasprit masurile impotriva consumului de canabis. Pentru a reduce numarul consumatorilor de astfel de substante si pentru ca tara sa nu mai fie considerata „paradisul fumatorilor”, oficialii au decis ca angajatii din cafenelele cu profil sa nu mai vanda marijuana turistilor, noteaza BBC. Aceasta nu este singura regula impusa in acest…

Citește mai departe

Metode experimentale post-nucleare de cultivare a terenurilor agricole in Japonia

Agricultorii de Fukushima se intorc acasa, dupa ce terenurile din jurul centralei nucleare joponeze au fost contaminate cu material radioactiv in urma tsunami-ului din martie 2011. Agricultoarea Sudo Yoko experimenteza noi metode agricole in peisajul post-nuclear. La Fukusima peste 7000 de agricultori au fost nevoiti sa renunte temporar la agricultura dupa ce au arunca lapte…

Citește mai departe

Dieta americana ( western-american diet) creste riscul de cancer!

Mancati adesea dulciuri? Dar cartofi prajiti? Hamburgerii, carnea rosie, mezelurile (carne rosie procesata), painea alba, sucurile dulci se afla zilnic pe masa dumneavoastra? Sau poate pateurile, fursecurile, prajiturile, inghetata, placintele sau alte produse de patiserie sau cofetarie? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa va revizuiti atitudinea in legatura cu dieta si stilul de viata!…

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe

Hibrizii, o solutie in conditiile schimbarilor climatice

Obtinerea unor productii mai mari constituie o preocupare nu doar a agricultorilor, ci si a furnizorilor de inputuri. Trebuie vazut insa in ce conditii acestia dau cele mai bune rezultate si daca irigatiile sunt intr-adevar solutia pentru rezolvarea problemelor, dupa cum spune Alina Cretu. Interesul autoritatilor romane, dar si al institutiilor de finantare pentru agricultura…

Citește mai departe

Metabond ECO pentru motoarele autoturismelor

Generatia noua de produse Metabond ECO, este cel mai modern innobilator de suprafete cu nano tehnologie pentru motoarele autoturismelor, cu efect exceptional de reducerea frecarii si de imbunatatirea lubrifierii. Este recomandat pentru motoare noi, folosite si uzate, pe benzina, motorina si gaz ale autoturismelor, adaugat la uleiul prescris de producator. In cazul motoarelor din energia…

Citește mai departe

Training la Arad: Siguranta alimentara vs. Managementul de mediu in industria alimentara

Camera de Comert si Industrie Arad, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania – Filiala Arad – furnizor de servicii de mediu in cadrul proiectului GREEN, va organiza Marti, 21 februarie 2012, ora 11:00,  la Expo Arad, Pavilion A, sesiunea de training SIGURANTA ALIMENTARA VS. MANAGEMENTUL DE MEDIU IN INDUSTRIA ALIMENTARA in…

Citește mai departe

Somonul modificat genetic ar putea ajunge in curand pe piata

Compania AquaBounty, care l-a creat, il numeste somon AquAdvantage, pe cand criticii l-au poreclit „Frankenfish”. Proiectul somonului modificat genetic starneste controverse violente, care se vor accentua acum, cand Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA si-a dat acordul initial pentru introducerea pe piata a noului produs. AquAdvantage a fost obtinut din somon de Atlantic…

Citește mai departe