Suc natural de mere

Suc natural de mere

Esti o persoana care are grija de sanatatea sa si a familiei sale, fiind mereu atent la alimentatie si la sport? Esti adeptul curentului raw vegan si, in special, al produselor bio, deoarece consideri ca lumea in care traiesti este mult prea poluata si bolnava ca sa nu dai importanta macar alimentelor pe care le…

Citește mai departe
Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Nimeni nu s-a nascut vegetarian…

In Germania exista cam sapte milioane de vegetarieni (8-9% din populatie), iar 1,5% sunt vegani (cei care exclud din alimentatie toate produsele animale, inclusiv laptele, ouale si chiar mierea). Nimeni nu s-a nascut vegetarian, iar dieteticienii ne-au invatat ca o alimentatie echilibrata este benefica pentru toate varstele. Sportivii, de exemplu, suprasolicitati fizic si supravegheati dietetic,…

Citește mai departe
World Vegetarian Day, Ziua Mondiala a Vegetarianismului, marcata la 1 octombrie

World Vegetarian Day, Ziua Mondiala a Vegetarianismului, marcata la 1 octombrie

Ziua Mondiala a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcata, in fiecare an, la 1 octombrie, de toti cei care sunt adeptii unei diete vegetariene. In aceasta zi, sunt organizate o serie de evenimente menite sa aduca in atentia opiniei publice legatura dintre dieta vegetariana si mediul inconjurator, sanatatea noastra, sanatatea animalelor, precum si constientizarea problemelor…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Ziua Mondiala a Vegetarianismului

Ziua Mondiala a Vegetarianismului (World Vegetarian Day) este marcata, in fiecare an, la 1 octombrie, de toti cei care sunt adeptii unei diete vegetariene. In aceasta zi, sunt organizate o serie de evenimente menite sa aduca in atentia opiniei publice legatura dintre dieta vegetariana si mediul inconjurator, sanatatea noastra, sanatatea animalelor, precum si constientizarea problemelor…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Efecte uimitoare pentru sanatate. Sucul natural care invinge colesterolul si te protejeaza de diabet

Un suc natural este incredibil de eficient pentru sanatate. In cateva zile iti curata rinichii de pietre si ficatul de colesterol. Sucul natural de mere este bogat in acizi naturali, vitamine, minerale si este un antioxidant puternic. Conform cercetarilor, marul are o valoare speciala de vindecare datorita pulpei fructului care este bogat in pectina, care…

Citește mai departe
?ara european? care vinde produse alimentare din insecte

Tara europeana care vinde produse alimentare din insecte

Belgienii vor putea achizitiona din supermarketuri, incepand de vineri, produse alimentare realizate din insecte, anunta joi ziarul ‘La Libre Belgique’ pe baza unui comunicat de presa difuzat de compania ‘Delhaize’. Consumul de insecte prezinta numeroase avantaje, ‘fiind un mijloc extraordinar de evolutie catre o alimentatie durabila, intrucat constituie o excelenta sursa alternativa de proteine’, afirma…

Citește mai departe
La ce aliment ar trebui s? renun??m dac? vrem s? salv?m planeta?

Cresterea vacilor pentru carne are un impact extrem de dur asupra mediului

Cel mai daunator aliment, in ceea ce priveste efectul asupra mediului inconjurator, este carnea de vita: cresterea vacilor pentru carne – sursa principala de proteine in multe tari ale lumii – are un impact extrem de dur asupra mediului, fiind de aproximativ 10 ori mai daunatoare decat cresterea altor animale domestice, arata un studiu publicat recent, noteaza descopera.ro….

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul – medicament natural miraculos. 6 afectiuni in care are efect si 3 retete terapeutice

Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural. 1. Afectiuni cardiovasculare Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe
Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Plantele medicinale sunt un bun tratamentpentru ca ele contin multe minerale si vitaminenecesare organismului uman atunci cand este slabit. Vitaminele Vitamina A mareste imunitatea, imbunatateste vederea, previne bolile de piele si este necesara pentru cresterea oaselor. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire….

Citește mai departe
Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

Cele mai multe website-uri listeaza calitatile fructelor. Sucurile de fructe nu sunt insa mentionate ca forma preferata pentru o alimentatie corecta. Motivul este foarte simplu: indiferent de fructe si de metoda folosita pentru stoarcere, cea mai importanta cantitate de nutrienti este adusa de fructul intreg. Beneficiile invelisului fructelor Pielea celor mai sanatoase fructe, cum ar…

Citește mai departe
Gabriel P?un: Românii nu doresc de?euri genetice în farfuriile lor

Cum ajung organismele modificate genetic in farfuriile romanilor

In Romania, cultivarea plantelor modificate genetic a devenit o raritate odata cu integrarea in Uniunea Europeana. Asta nu inseamna insa ca nu le consumam indirect, in conditiile in care animalele din fermele din Romania sunt hranite cu furaje modificate genetic produse de americani, brazilieni sau canadieni. Astfel, laptele, iaurtul, branza, ouale si produsele din carne…

Citește mai departe
Laptele, iaurtul, branza, ouale si produsele din carne provin de la animale hranite cu furaje modificate genetic

Laptele, iaurtul, branza, ouale si produsele din carne provin de la animale hranite cu furaje modificate genetic

In Romania, cultivarea plantelor modificate genetic a devenit o raritate odata cu integrarea in Uniunea Europeana. Asta nu inseamna insa ca nu le consumam indirect, in conditiile in care animalele din fermele din Romania sunt hranite cu furaje modificate genetic produse de americani, brazilieni sau canadieni. Astfel, laptele, iaurtul, branza, ouale si produsele din carne…

Citește mai departe
Timi?ul, jude?ul cu cea mai mare suprafa?? cultivat? de porumb modificat genetic

Timisul, judetul cu cea mai mare suprafata cultivata de porumb modificat genetic

Desi controversele legate de oportunitatea promovarii si extinderii unor culturi modificate genetic continua, suprafata cultivata cu plante „OMG” se extinde in Romania. Iar Timisul este in momentul de fata judetul cu cea mai mare suprafata agricola cultivata cu porumb modificat genetic. 780 de hectare de porumb „OMG” in Timis Dupa o perioada de culturi expe­rimentale,…

Citește mai departe
Proiecteaz? P?durea Craiului ca destina?ie de ecoturism

Proiecteaza Padurea Craiului ca destinatie de ecoturism

CAPDD Bihor are finantare si know-how pentru a omologa zona Padurea Craiului ca destinatie de ecoturism.   Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila (CAPDD) Bihor, in parteneriat cu Primaria comunei Rosia si Ethical Travel Portal (Norvegia), deruleaza, pana pe 14 ianuarie 2016, proiectul „Padurea Craiului, destinatie de ecoturism” cu un buget de aproape 140.000…

Citește mai departe
Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe
Omenirea a folosit deja resursele pe care le poate oferi P?mântul

Dieta impotriva incalzirii globale. Ce NU trebuie sa mananci daca vrei sa salvezi planeta

Scenariile privind incalzirea globala devin din ce in ce mai apocaliptice pe zi ce trece. Multi oameni de stiinta spun insa ca solutia problemei s-ar putea ascunde chiar in farfuriile noastre. Schimbarea dietei ar putea opri schimbarea climei. Aceasta e concluzia la care ajung mai multe studii realizate de cercetatori din intreaga lume. Renuntand la…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Chimicalele din alimentatie si cosmetice ne fac vulnerabili la alergii, avertizeaza medicii

Incalzirea vremii si aparitia florilor de salcie sau a papadiilor sunt principalii factori care declanseaza alergiile de primavara. Printre primele simptome resimtite de catre persoanele alergice se numara tusea seaca, stranuturile sau conjunctivita aparuta peste noapte. Medicii baimareni arata ca in ultimii ani se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de persoane alergice,…

Citește mai departe

Multe alimente contin pesticide, hormoni, metale grele si alte substante care pot ucide consumatorii

De o buna vreme se vorbeste despre E-urile alimentare care se regasesc in diverse produse si efectele nefaste ale acestora asupra organismului uman. Se fac fel si fel de recomandari in ceea ce priveste o alimentatie rationala si echilibrata, cu sugestii in ceea ce priveste cosumarea legumelor si a fructelor. Exista pareri formulate si in…

Citește mai departe