Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Prunele uscate, o sursa de energie

Surse bogate de potasiu, cu un continut ridicat de calciu, fibre, fier si cantitati importante de vitamine: B3 (niacina), B6 si A, prunele uscate sunt energizante excelente, fiind usor de digerat. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, le recomanda pentru efectul de reducere a tensiunii arteriale, a oboselii cronice, a constipatiei si de combatere a…

Citește mai departe

Alimente rosii ca inima

Fiindca e la ordinea zilei sueta despre culori, unele aducatoare de putere, altele care te fac mototol, sa vedem cum trebuie sa alegem si unele alimente dupa culoare. Explica filozofia terapiilor si a regimurilor alimentare din China medicul primar Teodor Coldea de la Clinica Diperia Vitamed. Chinezii considera ca locuinta sufletului este in inima, iar…

Citește mai departe

Iarna ne trebuie vitamina C

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi a explicat in cadrul unei mese rotunde organizate de Danone care este rolul alimentatiei in sezonul rece. O data cu venirea iernii, organismul nostru este mai vulnerabil, din cauza temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important. Aportul nutritional trebuie adaptat tinand cont de sezonul in care…

Citește mai departe

Sute de kilograme de legume si fructe mucegaite au fost scoase de la comercializare de Protectia Consumatorului

Comisarii Protectiei Consumatorului au oprit definitiv de la comercializate cateva sute de kilograme de legume si fructe, dupa ce au depistat o serie de nereguli, precum neafisarea preturilor sau produse cu semne de deshidratare si putregai. „S-a constatat lipsa certificatului de conformitate cu standardele de comercializare pentru fructele si legumele proaspete, comercializare de produse cu…

Citește mai departe

Desant in bucataria otomana

Datorita stilului lor de viata din perioada nomada, in Asia Centrala, la inceputul mileniului al II-lea, turcilor le era imposibil sa cultive legume si cereale ori sa planteze livezi. In timpul putin pe care il petreceau „pe loc” preferau sa cultive cateva legume care aveau o perioada de maturizare rapida, intre acestea numarandu-se si doua-trei…

Citește mai departe

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut in 2009 cu 15,7%, la 300 hectare

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut anul acesta cu 15,7% la circa 300 hectare, comparativ cu anul 2008, cand aceasta a fost de 259,27 hectare, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Astfel, potrivit MAPDR, in 2009 s-au cultivat 130 hectare de mazare si fasole pastai, 20 hectare…

Citește mai departe

Carnati cu mucegai. ANPC a retras de pe piata 11 tone de produse alimentare

In urma verificarilor efectuate in luna august, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a oprit temporar de la comercializare 60 tone de alimente si au retras definitiv de la vanzare 11 tone de produse alimentare care erau improprii consumului uman. Au fost acordate 988 de amenzi contraventionale pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorului, insumand 3.530.400 de…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Pacaleala Prodsper

Crenvurstii Prodsper au inscris pe eticheta urmatoarea sintagma: „Sanatos si natural!”. Analizand eticheta, ne dam seama ca ce ar putea fi natural nu este sanatos, iar ingredientele sintetice sunt de-a dreptul nocive. Producatorul nu avea voie sa faca mentiunea „sanatos si natural” pe eticheta. Regulamentul European 1924/2006 interzice astfel de inscrisuri fara sa fie verificate,…

Citește mai departe

Gaina care face oua verzi

Un fermier din Croatia a dat lovitura de Paste cu ajutorul uneia dintre gainile sale care… face oua verzi. Stipa Gregacevici a fost uimit sa vada ca gaina sa preferata, Fata, a inceput sa faca oua verzi. „Nu pot sa-mi explic de ce s-a intamplat una ca asta. Unii spun ca s-a intamplat pentru ca…

Citește mai departe

Scaderea nivelurilor admise de pesticide

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a recomandat scaderea nivelurilor maxime admise pentru reziduurile de pesticide pentru cateva astfel de substante care se folosesc in UE. Decizia a fost luata la cererea Comisiei Europene, ai carei specialisti cred ca sanatatea consumatorilor este pusa in pericol. Vinclozolinul este una dintre substantele incriminate si se foloseste pentru…

Citește mai departe

Se da verde la castravetii curbati si morcovii nodurosi!

La vremuri exceptionale, masuri exceptionale. Castravetii strambi si morcovii nodurosi pot reveni pe tarabe. Comisia Europeana a renuntat la standardele pe care le cerea pana acum pentru legumele si fructele comercializate. Iar asta inseamna ca preturile vor fi ceva mai mici. Normele ce reglementau dimensiunile si formele fructelor si legumelor vor fi date uitarii, a…

Citește mai departe

Fructe ecologice la Leacul

Mere, pepeni galbeni, citrice si alte fructe exotice certificate ecologic va asteapta in galantarele magazinului Leacul din Capitala. Gustoase si sanatoase, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Din pacate, mare parte din cele provenite din agricultura conventionala sunt „poluate” cu pesticide, crescute fortat cu ajutorul chimicalelor si nu mai au nici un…

Citește mai departe