Alimente care protejeaza pielea de soare

Actiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezinta una dintre cauzele imbatranirii premature a acesteia. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, in afara cremelor de protectie solara, exista si alimente care ajuta organismul sa faca fata mai bine agresiunii soarelui. Odata cu sosirea verii, creste si preocuparea pentru o piele frumoasa, deoarece imbracamintea de vara ne…

Citește mai departe

Targ national de industrie alimentara si produse traditionale la Suceava

Va asteptam la Targul Alimenta Traditional cu sunculita taraneasca, caltabosi, cozonaci, prajituri de casa, inghetata naturala, bere de casa, miere, pastrama de vita si de oaie, urda, cas, branza de burduf in coaja de brad, pastrav in cobza, saratele, palinca si multe alte produse pregatite pentru eveniment “E timpul sa mancam traditional!” Timp de 3…

Citește mai departe

Alimente care te fac mai destept

Exista o serie de alimentepe care daca le mananci iti stimuleaza memoria si ajuta la cresterea capacitatii de concentrare. Sfecla Sfecla este plina de vitamina B, un nutrient esential pentru retinerea si procesarea informatiilor. Sfecla proaspata poate sa fie servita chiar si pe post de antidepresiv. Poti sa sotezi si partile verzi ale legumei, acidul…

Citește mai departe

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Melbourne, Australia. Specialistii sunt de parere ca acest aliment ar trebui inclus in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare si prezinta un risc crescut de a se confrunta cu afectiunile…

Citește mai departe

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG)

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG), peste 97% dintre acestea fiind utilizate in hrana animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a UE de importurile de soia si porumb, potrivit datelor Eurostat furnizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru…

Citește mai departe

Stelian Fuia: „Toti mancam produse modificate genetic, chiar daca stim sau nu”

Toti romanii mananca astazi, cu sau fara voia lor produse modificate genetic. Afirmatia ii apartine ministrului demis al Agriculturii, Stelian Fuia, invitat in emisiunea „Dupa 20 de ani”. Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim, iar 90% din productia de soia din lume este modificata genetic, a declarat ministrul demis…

Citește mai departe

Plimbare cu bicicleta pentru brasoveni

Duminica, 25 martie, zi de sarbatoare pentru Biserica Ortodoxa facem, asa cum v-am obisnuit in fiecare duminica, inca o excursie pe biciclete care are si o parte culturala. De data aceasta vom merge prin Harman, Lunca Calnicului, Chichis, Ozun, Bicfalau, Marcus, Teliu, Budila, Tarlungeni, Brasov. Traseul este usor, in lungime de aproximativ 58 km, accesibil tuturor…

Citește mai departe

Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

Citește mai departe

Ingineria genetica in domeniul agroindustrial duce la imbolnavirea organismului in timp

Ingineria genetica, folosita pe scara larga pentru cresterea substantiala a productiei de alimente necesare consumului, are si reversul medaliei: imbolnavirea organismului in timp Doctorii Ana Maria Mihalache, Mihaela Vicol, Teodora Manea explica: Beneficiile obtinute prin tehnicile de inginerie genetica in domeniul agroindustrial pot fi clasificate astfel: plante rezistente la seceta si daunatori; cereale cu continut…

Citește mai departe

Semnele transmise de organism atunci cand alimentatia e nesanatoasa

Oboseala, stari de depresie, pierderi de memorie si probleme cu tenul sunt cateva dintre semnele pe care organismul le transimte atunci cand dieta este bogata in kilocalorii si grasimi nesanatoase, saraca in vitamine, minerale si antioxidanti, informeaza gandul.info. Tenul palid cu aspect nesanatos este rezultatul unei diete bogate in carbohidrati „negativi”, asimilati din bauturile carbogazoase…

Citește mai departe

Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase…

Citește mai departe
Cercetătorii ne aduc o veste tristă: se pare că peste 20 de ani ciocolata va deveni un aliment mai rar şi mai costisitor decât caviarul.

Ciocolata, pe cale de disparitie?

Discrepanta dintre cerere si oferta, care a dus, in ultimii 6 ani, la dublarea pretului la cacao, s-ar putea adanci in viitor, pe masura ce fermierii isi abandoneaza culturile de arbori de cacao. Cultivatorii africani din Ghana si Coasta de Fildes, de exemplu, castiga foarte putin de pe urma acestei indeletniciri si, ca atare, au…

Citește mai departe

Hrana vie (raw food) – Demonstratie de gatit fara foc, retete raw si vegan

Detalii despre evenimentul din Bucuresti AICI, pentru Iasi AICI Sambata, 6 noiembrie 2010, orele 15.00, facem party de gateala raw la casa raw.z. Obiectivul principal ne este acela de a te invata principiile intocmirii celor mai gustoase si/sau rapide feluri de mancare cruda, astfel incat sa nu ne mai golesti frigiderele imediat ce le umplem….

Citește mai departe

Cafeaua, sanatoasa in doze moderate

Antioxidantii din cafea stimuleaza capacitatea mentala, insa daca depasiti doza zilnica recomandata pot aparea efecte adverse. Mai multe studii care au evaluat impactul consumului de cafea asupra sanatatii au fost realizate in ultimii ani, iar rezultatele arata ca un consum moderat de cafea poate avea efecte benefice. Specialistii sustin ca, atata timp cat nu se…

Citește mai departe

Mancare preparata cu produse expirate de doi ani

Miros de mucegai in camere, produse insuficiente si mancare facuta cu alimente expirate chiar si de doi ani au fost principalele nereguli gasite de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) la un control facut recent. Au fost verificate unitatile de cazare turistica si produsele alimentare specifice Sarbatorii Pascale. „Recomand turistilor sa acorde atentie spatiilor…

Citește mai departe