Alimentatia ideala pentru iarna

Odata cu schimbarile climatice, organismul nostru are nevoie de o alimentatie corecta, care sa acopere nevoile energetice si sa aduca nutrientii necesari pentru o sanatate optima si un sistem imunitar puternic. Cat de importante sunt grasimile30% din alimentatia noastra ar trebui sa fie reprezentata de grasimi, care au un rol important in buna functionare a…

Citește mai departe

Anghinarea, aliata ficatului

Radacina de anghinare este usor digerabila si are proprietati terapeutice notabile: este antitoxica si elimina surplusul de colesterol din corp. Mai mult, preparatele pe baza de anghinare cresc apetitul si ajuta la buna functionare a ficatului si a bilei. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in nutritie si fitoterapie, recomanda consumul de anghinare si…

Citește mai departe

Pro si contra consumului de carne

Dieta in care predomina grasimea animala este asociata cu un risc crescut de boli. Ca sa nu devina o sursa de substante nocive, trebuie sa tinem cont de calitatea si de cantitatea carnii consumate. Asupra riscurilor la care ne expunem consumand carne rosie atragea atentia, inca din 2007, un studiu al World Cancer Research Fund…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Margarina face bine doar in reclame

Margarina si maioneza ar preveni bolile de inima. Cel putin asa afirma producatorii. Medicii ii contrazic insa si ne atentioneaza ca margarina ne poate creste colesterolul. Mai bine mai putin unt decat margarina, spun medicii nutritionisti. Desi producatorii sustin ca metoda de fabricare a margarinei s-a imbunatatit, doctorii devin cam sceptici atunci cand vine vorba…

Citește mai departe

Unt sau margarina?

Majoritatea producatorilor de grasimi vegetale isi promoveaza produsele apeland la un siretlic. Ajutati de sloganul, „ulei/margarina fara colesterol”, ei incearca sa induca consumatorului ideea ca aceste produse sunt o alternativa mai sanatoasa decat grasimile de origine animala. Este adevarat ca grasimile de origine vegetala nu contin colesterol, acesta gasindu-se doar in grasimile de origine animala,…

Citește mai departe
Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii

Colesterolul. Remedii

Cauzele aparitiei colesterolului: – aportul de dieta bogata in grasimi; – diabetul zaharat; – obezitate; – tensiune arteriala inalta; – stres; – fumat excesiv si consumul de alcool. Remedii pentru prevenirea aparitiei colesterolului: – un remediu pentru diminuarea nivelului de colesterol este ceapa; consumati suc de ceapa si nu numai ca previne aparitia colesterolului, dar…

Citește mai departe

Uleiul de masline, benefic impotriva maladiei Alzheimer

Un anumit antioxidant prezent in uleiul de masline poate incetini distrugerile care apar in creier si care conduc la declansarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Toxicology and Applied Pharmacology, citat de express.co.uk. Cercetatorii considera ca acest antioxidant, care ofera uleiului de masline un gust picant, va fi ingredientul principal in medicamentele care…

Citește mai departe

Pilula pe baza de tomate previne declansarea maladiilor cardiace si a atacurilor cerebrale

Viata a milioane de persoane ar putea fi salvata de acum multumita unei pilule revolutionare pe baza de tomate, creata de cercetatorii britanici de la Universitatea Cambridge, informeaza dailymail.co.uk. Pastila ii ofera organismului toate beneficiile furnizate de dieta mediteraneana si contine o substanta chimica denumita licopen, care este prezenta in coaja tomatelor coapte. Daca este…

Citește mai departe

Ciocolata umpluta cu margarina

Ciocolata Malaga Baron este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide si lipide, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica ridicata. Mai mult, in compozitia ciocolatei Malaga Baron intra si un aditiv alimentar care poate afecta sa-na-tatea daca este…

Citește mai departe

Ceaiul de mesteacan favorizeaza eliminarea colesterolului din organism

Ceaiul de mesteacan ajuta la eliminarea toxinelor din corp, stimuland schimburile organice. Mesteacanul este un arbore de la care se intrebuinteaza frunzele, mugurii, coaja si seva. Frunzele de mesteacan au actiune diuretica si diaforetica, fara a produce iritatii renale. De asemenea, frunzele mai au si proprietati colerice si antiseptice si de aceea favorizeaza eliminarea acidului…

Citește mai departe

Pilula la 35 de ani!

Prescrierea unei contraceptii orale dupa varsta de 35 de ani trebuie sa se faca prin respectarea stricta a contraindicatiilor. Iata ce trebuie sa stii despre utilizarea pilulei in aceasta categorie de varsta! In afara de beneficiul principal al pilulei, contraceptia, celelalte avantaje sunt reprezentate de reducerea riscului de cancer la ovar, o probabila scadere a…

Citește mai departe

Ospat ecologic in ziua de Craciun

In timp ce occidentalii prefera afine sau legumele la gratar, romanilor le mai trebuie timp pana vor inlocui porcul cu strutul. Pentru a avea de Sarbatori carne de animale hranite cu furaje fara pesticide sau legume bio, ar trebui ca in Romania sa fie incurajata agricultura biologica. Masa de Craciun nu poate fi conceputa fara…

Citește mai departe

Hrana de tip fast-food favorizeaza aparitia Alzheimerului

Un regimul bogat in zaharuri si colesterol, tipic hranei de tip fast-food, ar putea favoriza aparitia maladiei Alzheimer, cel putin asta sustine un studiu al Institutului de Cercetare Karolinska din Stockholm, dat publicitatii vineri si citat de France Presse. TOTUL E IN CREIER. Cercetatorii au studiat comportamentul unor soareci modificati genetic, dupa ce le-au administrat…

Citește mai departe

Uleiuri sanatoase

Cercetatorii de la Universitatea din Nancy, Franta, continua sa argumenteze ca alimentatia echilibrata nu trebuie sa excluda prezenta lipidelor in dieta zilnica, dincolo de aspectul ingrijorator al cresterii incidentei obezitatii in randul populatiei adulte, cauzate de modificarea notabila a stilului de viata modern. Ne hranim ca in Neanderthal, dar consumul energetic este deseori limitat la…

Citește mai departe

Seminte de susan eco

Semintele de susan Essential Organic provin de la plante crescute in sistem ecologic, fara ingrasaminte chimice, pesticide, insecticide si alte chimicale de sinteza toxice sau organisme modificate genetic. Semintele de susan uscate, prajite usor, se folosesc la „decorarea” diverselor feluri de paine si de produse de patiserie sau pe post de „imbracaminte” crocanta pentru carne…

Citește mai departe

Supa din foarte multa sare

Dintr-o singura portie de supa se acumuleaza jumatate din cantitatea zilnica recomandata de sare. Consumat in exces, produsul agraveaza bolile de inima si de rinichi. Fideaua instant din faina de mazare cu aroma de pui Phugia este un produs care are in compozitie o cantitate mare de glucide, atit cu absorbtie lenta (amidon), cit si…

Citește mai departe

Produsul zilei:Polenul, remediu pentru slabiciunea fizica

Polenul granule de la Apicola Deva este un produs 100% natural, obtinut din stupine certificate ecologic. Polenul este un supliment nutritiv valoros, deoarece contine o gama foarte larga de proteine, aminoacizi, glucide, minerale, vitamine si enzime. Este un stimulent general al organismului, vitaminizant, tonic, energizant si antianemic. Acest produs al stupului ajuta in tulburari circulatorii,…

Citește mai departe

Bitty Bite – Biscuiti sintetici

Eticheta produsului este realizata dupa ureche. In urma analizei, rezulta ca la fel au fost fabricati si biscuitii. Biscuitii cu crema de cacao Bitty Bite au in compozitie: faina de griu, crema de cacao 27% (zahar, indulcitor nespecificat, unt cacao, nuca de cocos, seminte de palmier – n.r.), lapte praf pasteurizat: 10% amidon de porumb,…

Citește mai departe