Antocianii, coloran?ii naturali care ne ?in inima s?n?toas? ?i ne scap? de cancer

Antocianii, colorantii naturali care ne tin inima sanatoasa si ne scapa de cancer

Elemente vitale pentru organism, cu puternic rol antioxidant, antocianii impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor si ADN-ului, ferindu-ne de boli grave, precum cancerul sau bolile de inima. Daca pana acum „floare-albastra“ ti-a starnit o emotie calda, facand trimitere la frumoasa poezie a lui Mihai Eminescu, de-acum incolo aceasta expresie te va face…

Citește mai departe
Piureul din castane, un adev?rat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Hrana vie pentru s?n?tate. Superalimentul care ajut? rinichii ?i sistemul circulator

Hrana vie pentru sanatate. Superalimentul care ajuta rinichii si sistemul circulator

Aceasta este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre. Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la…

Citește mai departe
Ziua na?ional? a traiului de munte: concursuri culinare, expozi?ii de obiecte, produse tradi?ionale

Ziua nationala a traiului de munte: concursuri culinare, expozitii de obiecte, produse traditionale

In cadrul unui proiect derulat de Agentia pentru Protectia Mediului BN, sambata si duminica pe pietonalul Liviu Rebreanu au loc o serie de activitati de Ziua nationala a traiului de munte, printre care expozitii de obiecte casnice, de figurine din fructe si legume, concursuri culinare si de dovleci sculptati. Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud deruleaza,…

Citește mai departe
Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe
Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la sân

Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza bbc.co.uk. Studiul realizat de cercetatorii americani a fost prezentat la intalnirea anuala a American Association for Cancer Research. Efectele benefice ale…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Nimeni nu s-a nascut vegetarian…

In Germania exista cam sapte milioane de vegetarieni (8-9% din populatie), iar 1,5% sunt vegani (cei care exclud din alimentatie toate produsele animale, inclusiv laptele, ouale si chiar mierea). Nimeni nu s-a nascut vegetarian, iar dieteticienii ne-au invatat ca o alimentatie echilibrata este benefica pentru toate varstele. Sportivii, de exemplu, suprasolicitati fizic si supravegheati dietetic,…

Citește mai departe
Izma de p?dure elimin? balon?rile abdominale

Izma de padure elimina balonarile abdominale

Izma de padure, o planta perena, aromata, care infloreste din iunie pana in septembrie, cu flori de culoare roz sau violacee, fructe brune si retezate, contine saponozide, flavonoizi, carotenoide, cumarine, acizi polifenolici (cafeic, vanilic, siringic), taninuri, substante amare, ulei volatil, steride, vitamina C, substante proteice si mangan. Aceasta planta are proprietati trofice, protectoare, cicatrizante, antiinflamatorii,…

Citește mai departe
Beneficiile piersicilor

Beneficiile piersicilor

Piersicile ne ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate, si ne ajuta sa tinem departe o multime de boli. Controleaza greutatea O piersica medie contine aproximativ 68 de calorii si grasimi. Deci, de fiecare data cand simtiti foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o piersica. Daca doriti,…

Citește mai departe
Turul Dun?rii pe biciclet? a ajuns la final

    Turul Dunarii pe bicicleta a ajuns la final

    Zece voluntari ai aociatiilor Cycling Romania si ROI au ajuns marti la Tulcea, dupa ce, timp de aproape doua saptamani, au parcurs sute de kilometri pe bicicleta. Punctul de plecare a fost la Calarasi si, impartiti in echipe, au explorat diverse trasee de cicloturism de-a lungul Dunarii pana in Tulcea. „Am descoperit oameni primitori, cu…

    Citește mai departe

    Model de ferma biodinamica

    Produsele avand eticheta biodinamica si certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice. Maria Forstbauer de la Forstbauer Family Natural Food Farm, inpreuna cu intreaga sa familie sunt printre pionierii miscarii ecologiste din agricultura canadina, si detine una dintre cele mai recunoscute ferme biodinamice certificate „Demeter”, in Valea Fraser din Chilliwack…

    Citește mai departe

    Descoperirea unor „veverite” din Jurassic ofera indicii noi cu privire la evolutia mamiferelor

    Niste mamifere asemanatoare veveritelor, care au trait in Jurassic alaturi de dinozauri si au fost descoperite recent, in China, pot oferi noi date despre modul in care s-a desfasurat procesul de evolutie al primelor animale cu sange cald de pe Pamant si demonstreaza ca mamiferele au aparut mai devreme decat credeau paleontologii, conform Reuters. Oamenii…

    Citește mai departe
    Prunele - beneficii uimitoare pentru organism

    Prunele – beneficii uimitoare pentru organism

    Datorita continutului bogat in minerale, vitamine si compusi organici vegetali, prunele reprezinta o importanta sursa naturala de sanatate. Aceste fructe sunt recomandate in tratarea mai multor afectiuni, precum guta, ateroscleroza, hepatita, diabetul, intoxicatiile alimentare, reumatismul si starile toxice cauzate de poluare. Datorita potasiului si a unor acizi organici care fluidizeaza sangele, prunele au un efect…

    Citește mai departe
    Piata ecologica in Dublin

    Piata ecologica in Dublin

    Piata ecologica Green Door din Dublin, Irlanda a fost lansata oficial in data de 21 iunie 2014. Norman, Deirdre, Christy si Mary, membrii fondatori, impreuna cu personalul pietei au depus un mare efort de echipa pentru a oferii cele mai bune produse bio si preparate culinare facute manual la tarabe si toata lumea a avut…

    Citește mai departe
    Sucurile care te scap? de boli

    Sucurile care te scapa de boli

    Gustoase, racoroase dar si foarte sanatoase. Sucurile din fructe pot preveni aparitia unor afectiuni. Totodata, pot fi folosite si in tratarea unor probleme de sanatate. Sucul de portocale, benefic pentru inima Stiai ca daca bei doua pahare de suc de portocale in fiecare zi esti mai putin predispus la hipertensiu­nea arteriala? Este concluzia unui studiu…

    Citește mai departe
    Înc?lzirea climatic? schimb? gustul merelor

    Incalzirea climatica schimba gustul merelor

    Mai dulci, mai putin crocante… Incalzirea climatica modifica parametrii legati de gust si de textura ai merelor, unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial, potrivit unui studiu japonez publicat de revista Scientific Reports. Cercetatori japonezi au studiat caracteristicile a doua soiuri de mere, Fuji, cel mai raspindit de pe Glob conform studiului, si…

    Citește mai departe

    MADR va gazdui un nou targ pentru producatorii de produse traditionale si ecologice

    Evenimentul, care se va desfasura in curtea institutiei intre orele 9:00 si 18:00, este organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges, si va reuni unii dintre cei mai reprezentativi producatori de profil si mesteri populari din zona Arges-Muscel. Vizitatorii vor putea alege produse de calitate, cum sunt urda, branza…

    Citește mai departe