L?mâia este de 10.000 de ori mai puternic? decât chimioterapia

Lamaia este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia

Specialisti de seama sustin ca romanii cunosteau lamaiul. Vechii egipteni considerau consumul de lamai sau bauturile pe baza de lamaie protector impotriva diverselor otravuri. Studiile recente au confirmat convingerea lor. In India, lamaia (fructul) este folosita in toata medicina traditionala. Lamaiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, considerat vesnic verde….

Citește mai departe
Anotimpuri la borcan, proiectul care transform? talentul din buc?t?rie în afaceri de familie, continu? recrut?rile

Conservanti naturali pentru muraturile si conservele de iarna

Traim intr-o lume “chimica”, mancam chimicale, ne spalam cu produse de sinteza, pline de chimicale, aditivi si compusi periculosi pentru sanatate. In aceste conditii, este obligatoriu sa invatam sa folosim variante de conservanti naturali pentru preparatele facute in casa, de genul muraturilor, gemurilor si dulceturilor. Exista patru produse care functioneaza ca si conservanti naturali si…

Citește mai departe

Branza topita contine lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer

Contine in mare parte lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer. Sarurile de topire din branza tartinabila imbolnavesc inima. Branza topita este o bomba alimentara care nu ar avea ce sa caute in alimentatia copiilor si a tinerilor. Diferenta dintre branza proaspata si…

Citește mai departe

Painea comercializata in Romania este plina de E-uri, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Painea comercializata in Romania este plina de E-uri, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Medicii nutritionisti recomanda sa mancam paine cu moderatie, aditivii alimentari putand sa provoace probleme cu rinichii sau chiar cancer, transmite Mediafax. ANPC sustine ca producatorii de paine introduc pana la 34 de aditivi alimentari, desi alimentul ar trebuie sa contina doar…

Citește mai departe

100% pacaleala

Gemul de caise Marco are inscriptionata pe eticheta mentiunea „100% natural”, fapt care contravine Regulamentului European 1924/2006. In compozitia produsului analizat intra acid citric E330 si pectina E440, substante adaugate de producator. Eticheta produsului „Gem de caise Marco” ne arata ca producatorul s-a folosit de cateva artificii de productie pentru a face marfa sa arate…

Citește mai departe

Fulga cu E-uri

Laptele cu gust de capsuni Fulga are in compozitie o cantitate mare de zaharuri, fiind dezechilibrat din punct de vedere nutritional, ne spune profesorul doctor Gh. Mencinicopschi. Pe langa zaharuri, produsul mai contine si un colorant care poate avea efecte adverse, mai ales asupra copiilor si a persoanelor sensibile. E120, cosenila sau acidul carminic, poate…

Citește mai departe

Cinci alimente nepoftite la masa

Sunt alimente bune. Dar, din pacate sunt si alimente rele, adesea mult mai apetisante. O mare parte dintre aceste alimente rele se inscrie in hrana de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, fara sa stim cat de nesanatoase sunt. Cu ajutorul profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, am facut un top…

Citește mai departe

Cate E-uri se ascund intr-o felie de paine

Dupa procesul tehnologic de macinare a graului, painea rezultata este una „aproape lipsita de substante nutritive”, sustin nutritionistii Painea este un aliment obtinut din faina, apa, drojdie si sare si este denumita dupa tipul de faina folosit si gradul de extractie al acesteia: paine neagra, semialba, intermediara, alba sau graham, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,…

Citește mai departe

De ce sunt nocive bauturile carbogazoase?

Contin acid citric si acid fosforic, responsabili cu aparitia multor afectiuni grave. Specialistii ofera ca alternativa sucurile proaspete, facute in casa, pentru ca sunt gustoase si sanatoase. Nenumarate studii arata ca sucurile acidulate au in componenta chimicale periculoase, responsabile pentru multe dintre bolile digestive (gastrita, sindrom de intestin iritabil), dar si pentru diferite carente. Afecteaza…

Citește mai departe

Cavit cu 5 E-uri

Cavit junior sirop ar trebui sa fie un produs care sa intareasca sistemul imunitar al copiilor, aducandu-le un aport suplimentar de vitamine. Numai ca citind lista de excipienti ne dam seama ca are o serie de efecte adverse. Principalul excipient al produsului analizat este zaharul, glucid rafinat, cu index glicemic ridicat, care afecteaza buna functionare…

Citește mai departe

E-uri in loc de vitamine

Vitamina C cu gust de lamaie, Additiva, ar trebui, dupa cum scrie pe eticheta, sa fie benefica tinerilor, sportivilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, fumatorilor, persoanelor varstnice si consumatorilor cronici de medicamente. Numai ca are in compozitie atat de multe substante chimice, incat celor mentionati de producator Vitamina C cu gust de lamaie le este…

Citește mai departe

Energie din zahar rafinat

Sportivii sunt publicul-tinta al bauturii energizante „Duracell energy drink”, insa continutul mare de zaharuri reprezinta o sursa de stres pentru organismul acestora. „Duracell energy drink” este, dupa cum scrie pe eticheta, un supliment alimentar recomandat celor care fac efort. Din punct de vedere nutritional, produsul este dezechilibrat, avand un exces de glucide cu index glicemic…

Citește mai departe

Rahat cu iarba verde

Rahatul de la Orlando’s este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide care streseaza pancreasul endocrin. Mai mult de atat, este folosit un colorant azoic, de sinteza chimica, tartrazina, care este aprig contestat de lumea medicala. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca acesta este incriminat in aparitia sindromului…

Citește mai departe

Cinci alimente nepoftite la masa

Sunt alimente bune. Dar, din pacate sunt si alimente rele, adesea mult mai apetisante. O mare parte dintre aceste alimente rele se inscrie in hrana de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, fara sa stim cat de nesanatoase sunt. Cu ajutorul profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, am facut un top…

Citește mai departe

Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Muller Froop contine o cantitate mare de zaharuri (zahar si glucoza), motiv pentru care nu este un produs care poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, cum s-ar intampla in cazul iaurturilor simple. Pe eticheta iaurtului Muller Froop scrie ca nu are conservanti si nici coloranti artificiali, ceea ce este adevarat. Insa, aceasta nu…

Citește mai departe

Multivitamine cu E-uri cancerigene

Multivitaminele Kruger cu gust de portocale se pot cumpara din orice hipermaket, fara sa existe cineva care sa le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumandu-le. Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Kruger intra aditivi alimentari care in mod normal nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii….

Citește mai departe

Bere vopsita cu E150

Zahar, arome de guave si lamaie, aditivi sunt ingredientele din compozitia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai ca pacaleste consumatorul, dar il si poate imbolnavi daca este consumat in mod frecvent. Berea blonda cu aroma de guava Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform…

Citește mai departe

Bautura cu zahar si E-uri

Sucurile de fructe prezente in aceasta bautura racoritoare nu au nici o valoare biologica, fiind inecate in aditivi alimentari si zahar. Bautura racoritoare carbogazoasa cu suc natural de lamaie Giusto Lemon Bitter este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fiind fabricat in principal din apa si zahar. Acesta din urma are index glicemic…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Ketchup cu 8 E-uri

Ketchup-ul picant DLL are in compozitie 70% pasta de tomate, insa restul de 30% reprezinta aditivi alimentari, sare, zahar si apa. Amidonul modificat din porumb este aditivul alimentar cu cea mai mare pondere in produsul analizat. Acesta are rolul de a-i da ketchup-ului textura si consistenta potrivite. Insa consumatorii vor resimti probleme ale tractusului intestinal…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Hrean cu 5 E-uri

Prepararea hreanului ras este o activitate care nu dureaza mai mult de zece minute. Gospodinele care nu au insa acest timp pot cumpara un produs de-a gata, numai ca trebuie sa fie atente ca pe langa hrean mai cumpara si o multime de aditivi alimentari. Hreanul ras in otet Kiskunfelegyhazi are in compozitie cinci aditivi…

Citește mai departe

Suc de afine cu 90% apa

Producatorii sucului de afine Clever s-au gandit ca aceasta denumire suna foarte bine. De aceea, au adaugat cateva picaturi din acest suc de fructe si, pentru ca totul sa para veridic, au colorat apa cu aditivi alimentari periculosi. Siropul de afine Clever este un produs cu o lista compozitionala ciudata. Desi legislatia in vigoare cere…

Citește mai departe

Big Party, mari probleme

Inima, ficatul si pancreasul au numai de suferit in cazul consumului excesiv al bauturii energizante Big Party, pentru ca are in compozitie mult zahar, multa cafeina si multa taurina. Big Party este o bautura energizanta carbo-gazoasa cu un exces de glucide cu index gli-ce-mic foarte ridicat, cu absorbtie rapida (zahar). Din aceasta cauza, pancreasul endocrin…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Doi coloranti, multa energie

Reclama pentru Prigat Activ este foarte adevarata. Numai ca energia nu este data de cantitatea mai mare de fructe, ci de aditivii alimentari folositi drept coloranti: carmoisine E122 si sunset yellow E110. Acestia sunt incriminati in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). In luna mai 2007, cercetatori de la Universitatea Southampton, din…

Citește mai departe

Allegria, zahar si E-uri

Bautura racoritoare Allegria reprezinta un amestec de apa minerala si noua aditivi alimentari. In acest context, calitatile terapeutice ale apei minerale, fie ea si extrasa dintr-o sursa de calitate, nu mai au nici o valoare. Aditivii alimentari utilizati pot afecta in mod serios sanatatea, mai ales daca sunt consumati in mod frecvent. Bautura Allegria contine…

Citește mai departe

Smak sintetic cu pretentie de hrean ras

Hreanul ras Smack nu mai pastreaza nimic din efectele benefice ale acestei legume, pentru ca este amestecat cu o multime de aditivi alimentari, care nici nu erau necesari intr-un astfel de produs. Indulcitorii, zaharina si acesulfam K, si conservantul benzoat de sodiu sunt considerati de lumea stiintifica cu un puternic potential cancerigen, iar metabisulfitul de…

Citește mai departe

Apa si E-uri cancerigene

Swiss, bautura racoritoare carbogazoasa cu indulcitori si aroma de fructe de padure, este un adevarat amestec de substante chimice. Daca ar fi consumata in fiecare zi, ar aduce o multime de probleme de sanatate. Apa este singurul ingredient natural al bauturii. In rest, au fost adaugate tot felul de prafuri pentru a parea un produs…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

Alcool, zahar si E-uri

Bautura intermediara cu suc de afine Vogue este un produs care, prin denumire, baga consumatorul in ceata. Citind Codul Fiscal ne dam seama insa ca ii este de mare ajutor producatorului, pentru ca acest tip de bautura alcoolica este accizata diferit. CERCETARE / Teste pentru depistarea glutenului Fabricarea de bauturi intermediare aduce dupa sine plata…

Citește mai departe