Sanatate: Sparanghelul reduce aparitia bolilor de inima

Sparanghelul, o planta perena, ofera organismului numeroase beneficii. Este bogat in potasiu, vitaminele A si K, acid folic si fibre, nu contine colesterol sau grasimi. Datorita continutului in vitamina K, sparanghelul ajuta la prevenirea osteoporozei si osteoartritei. De asemenea, contribuie la formarea oaselor, la repararea acestora, dar si la sinteza osteocalcinei. Sparanghelul are efecte pozitive…

Citește mai departe
Berea, singura b?utur? bogat? în Vitamina B

Berea, singura bautura bogata in Vitamina B

Medicii precizeaza ca berea asigura o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Afirmatiile specialistilor sunt sustinute inclusiv de studii stiintifice ale caror date indica faptul ca vitaminele B6, B9 si B12 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice. Berea este o sursa importanta de…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele – un aliment minune

Migdala este un aliment deosebit de sanatos. Ofera beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rau – LDL si creste colesterolul bun -HDL), al grasimilor din sange, reduce inflamatia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boala cardiovasculara si sindrom metabolic, reduce mortalitatea. 100 de grame de migdale crude…

Citește mai departe
Fasolea neagr? cre?te poten?a, iar ciupercile negre au propriet??i antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru s?n?tate

Fasolea neagra creste potenta, iar ciupercile negre au proprietati antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru sanatate

Culoarea neagra a produselor alimentare este data de antocianine, pigmenti vegetali ce au un rol important in reducerea predispozitiei catre diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decat atat, alimentele negre sunt infinit mai bogate in antioxidanti, gratie continutului superior de pigment intens. Gasiti mai jos toate argumentele necesare pentru a introduce in dieta alimente…

Citește mai departe
Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protec?ia renal? la îndemâna oricui

Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protectia renala la indemana oricui

Aproape oricine a auzit macar o data in viata termenul de alfalfa sau lucerna (www.lucernaverde.ro), minunata mancare pe care caii o consuma cu atata placere. Insa multi nu stiu faptul ca acest preparat este benefic si organismului uman. Chinezii au folosit aceasta planta timp de secole intregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi)…

Citește mai departe

Dovleacul, medicament si aliment in sezonul rece

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Culoarea galben-portocalie este dovada ca dovleacul este plin de betacaroten, care ii confera proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Acestea impiedica aparitia…

Citește mai departe

Fructe de vara, pentru tratarea anumitor afectiuni

Caisele Acestea contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Actioneaza natural impotriva cancerului datorita substantei numita amigdalina care este foarte importanta in vindecarea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise fortifica sistemului nervos, inlatura stresul, oboseala si depresia si da vigoare trupului. Zmeura Contine calciu, potasiu, fier,…

Citește mai departe

Berea te fereste de osteoporoza

Numarul antioxidantilor din bere este dublu fata de cel din vinul alb, sustin specialistii Berea este benefica pentru sanatatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat in Jurnalul de Cercetari Stiintifice asupra Alimentatiei Cercetarea realizata pe 100 de bran-duri de bere a relevat faptul ca aceasta bautura este bogata in siliciu, provenit din orz, principalul…

Citește mai departe

Atentie la alimentele fortifiate!

Un nou studiu norvegian pune sub semnul intrebarii necesitatea de a adauga unele vitamine in alimente, cu scopul de a preveni cancerul sau boli cardiovasculare. Totusi, problema alimentelor fortifiate nu este inca transata. Potrivit profesorului Marta Ebbing de la Universitatea Bergen, suplimentul de acid folic (vitamina B9) si de vitamina B12 ar putea sa sporeasca…

Citește mai departe

7 alimente bune pentru inima

Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima. 1. Fructele de padure sunt bogate in substante…

Citește mai departe

Top 10 – Cele mai sanatoase fructe

Fructele trebuie sa reprinte baza dietei zilnice si trebuie sa faca parte din fiecare masa. Castigurile in materie de vitamine, fibre si minerale pot fi foarte usor obtinute din suc, pulpa sau chiar fructe uscate. REALITATEA.NET va prezinte zece dintre cele mai importante fructe pentru organismul uman. 1. Marul are in general 80 de calorii…

Citește mai departe

B12 previne malformatiile

Inainte de a ramane insarci-na-te, femeile ar trebui sa con-sume cantitati suficiente de vita-mina B12 si de acid folic pentru a reduce riscul de a naste copii cu malformatii congenitale severe ale siste-mului nervos central, infor-meaza Mediafax. Malformatiile sistemului nervos conduc la diverse forme de handicapuri permanente sau la deces. Un nivel scazut de vitamina…

Citește mai departe

Cum scapam de oboseala?

Cu siguranta oboseala nu este o stare necunoscuta tie. Ai zile in care ai vrea sa lasi toate problemele nerezolvate si sa evadezi intr-o poiana inundata de soare, cu pasarele ciripind, cu caprioare, fluturi… Iar tu doar sa stai intinsa sa iarba, fara sa faci nimic, fara sa te gandesti la nimic. Doar sa te…

Citește mai departe

Aroma sintetica de vita si multa sare

Vitaminele din fideaua Rollton nu mai au nici o valoare, fiind inecate in sare si aditivi alimentari, care au numeroase efecte adverse. Cardiacii, hipertensivii si cei cu probleme ale rinichilor trebuie sa evite consumul acestui produs. Fideaua pentru prepararea rapida a supei Rollton este un produs care poate afecta in mod grav sanatatea inimii si…

Citește mai departe

Minimartieni chimici

„Minimartienii imunactiv” sunt un supliment alimentar cu multivitamine si minerale pentru copii, cu aroma de capsuni. Privind reclama tv putem trage concluzia ca oferindu-le celor mici asa ceva vor avea numai de castigat. Cititi insa eticheta inainte! Sanatatea copiilor este inportanta pentru fiecare parinte si de aceea incercam sa le dam celor mici ce este…

Citește mai departe

Cercetare/Paine fortifiata cu acid folic natural

Selectarea cu atentie a drojdiei pentru panificatie poate fi o solutie pentru a evita fortifierea fainurilor cu acid folic, sugereaza un studiu publicat in revista britanica „International Journal of Food Microbiology”. Cercetatorii suedezi au aratat ca folosind bacteria Saccharomyces cerevisiae pentru painea alba se poate mari nivelul de acid folic din faina de aproape cinci…

Citește mai departe

Fortifiere – Cancerul din paine

Excesul de fier si acid folic poate grabi aparitia cancerului. Cu toate acestea, in Romania sunt voci care sustin fortifierea universala a fainurilor, chiar daca sunt doar cateva categorii de persoane care au nevoie de un aport suplimentar de fier si acid folic. Acidul folic este o vitamina care, luata din surse naturale si in…

Citește mai departe

Sunrise sportiv

Pe eticheta produsului sunt reprezentate cateva persoane care fac sport, sugerand ideea ca bautura le este recomandata. Citind eticheta, ne dam seama ca acest lucru este contraindicat. Sunrise sportiv este o bautura energizanta carbogazoasa cu taurina, cafeina si vitamine cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. Produsul are un…

Citește mai departe