Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Sănătate: Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

Sanatate: Hreanul contribuie la intarirea sistemului imunitar

Hreanul face parte din aceeasi familie cu broccoli si varza, fiind cultivat in special pentru radacina sa, care contine vitamina C, sulfura de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul, datorita proprietatilor sale, detoxifica organismul, incalzeste sangele, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii…

Citește mai departe
B?utura care cur??? urmele polu?rii

Bautura care curata urmele poluarii

In timp ce lumea este tot mai poluata, oamenii de stiinta cauta masuri mai eficiente pentru combaterea efectelor. Asa au ajuns cercetatorii Scolii de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg din SUA sa creeze o bautura din lastari de broccoli, care poate curata organismul de agentii poluanti. Cercetatorii au stabilit ca lastarii de broccoli produc glucorafanina,…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot imbunatati memoria, atentia si capacitatea de a invata, anunta Prevention Magazine. Studiul -Prevenirea – noua strategie a creierului- a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de imbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York. Printre alimentele recomandate se numara…

Citește mai departe

Broccoli, minunea verde

Pentru mine, ca si pentru altei femei, broccoli da dependenta. Delicios si sanatos, este alegerea care nu aduce regrete. Numele sau deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre…

Citește mai departe

Datorita modificarilor climatice, romanii pot cultiva kiwi, banane si curmale

Imediat dupa 1990, profesorii de horticultura au inceput sa aclimatizeze fructe exotice. Incalzirea globala le-a dat si ea un ajutor, astfel ca, inca din 2008, in curtea Facultatii de Agronomie din Bucuresti cresc fructe de kiwi, banane, curmale, smochine.Cercetatorii ii incurajeaza pe romani sa incerce sa le cultive, macar din curiozitate: efortul este minim, satisfactia…

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe

Nucile si fructele de padure ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta

Care sunt alimentele ce ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta? Sunt destul de multe, cum ar fi: nucile, ceaiul, fructele de padure si altele. Mai jos vom vorbi putin despre fiecare in parte.   Nucile Consumul de nuci revitalizeaza functiile cognitive si motoare. Contine un compus de acid alfa-linoleic si alti polifenoli, care actioneaza…

Citește mai departe

Broccoli te scapa de artrita

Broccoli este considerat de oamenii de stiinta un veritabil „super-aliment” benefic pentru articulatii si ar putea sta la baza fabricarii unei pilule ce are potentialul de a vindeca artrita, informeaza dailymail.co.uk. Broccoli are numeroase proprietati anticancer si este bogat in sulforafan, o substanta despre care oamenii de stiinta au afirmat ca are un rol esential…

Citește mai departe

Capsunile si rosiile protejeaza tenul de radiatiile UV

Razele UVA si UVB sunt responsabile de aparitia imbatranirii precoce a pielii, avertizeaza medicii dermatologi. Potrivit specialistilor, trecerea timpului, vantul, poluarea, fumul de tigara sunt alti factori care agreseaza tenul si accelereaza aparitia ridurilor, mai ales in zonele de expresie, precum cea a gurii si a ochilor. Pentru a preveni efectele nocive ale razelor soarelui,…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Broccoli, folosit impotriva cancerului stomacal

Intr-un studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, se demonstreaza faptul ca alimentatia zilnica cu broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal. O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor…

Citește mai departe

Tratament natural

Consumul de broccoli poate ajuta vasele de singe, prevenind astfel aparitia celulelor endoteliale, care determina aparitia diabetului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Celulele endoteliale sunt cea mai grava forma a diabetului si apar in interiorul vaselor de singe, putind provoca moartea pacientului, dar pot avea efecte negative…

Citește mai departe