Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor spune NU TTIP

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor se alatura initiativei societatii civile impotriva negocierii Tratatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) dintre UE si SUA. TTIP este un acord care urmareste ”armonizarea” legislatiei pentru a incuraja liberul schimb intre SUA si Europa. Acest acord, negociat in secret, ascunde insa o suma de pericole la care vom fi…

Citește mai departe
Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

Citește mai departe
APM Suceava, apel pentru stoparea degrad?rii stratului de ozon

APM Suceava, apel pentru stoparea degradarii stratului de ozon

In anul 2014, pe 16 septembrie, a 23-a aniversare a Zilei internationale pentru protectia stratului de ozon a fost marcata sub deviza: „Misiunea continua! (The mission goes on!)”, informeaza conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava. „Exprimand aspiratiile cetatenilor de a se bucura de un mediu sanatos, APM Suceava adreseaza un apel tuturor factorilor de decizie,…

Citește mai departe

Bumbacul organic – solutia ideala pentru pielea sensibila a copiilor

Bumbacul organic (bumbacul bio) este crescut folosind metode si materiale care au un impact mic asupra mediului inconjurator. Bumbacul organic este crescut fara a folosi pesticide si fara substante chimice, astfel incat fermierii ecologici folosesc doar ingrasamintele organice si principiul rotatiei culturilor. Pesticidele sunt inlocuite de cele bio, ce au la baza bacteriile, virusurile si insectele…

Citește mai departe

Clorinarea genereaza cancer, apa din panza freatica este plina de nitrati, iar producatorii de ape minerale ne mint prin omisiune

Procesul clorinarii apei de la chiuveta, prin care se elimina virusi, bacterii sau paraziti, are ca efect secundar generarea de compusi cancerigeni • Consumul apei direct din fantana duce, in cazul sugarilor, la deces • Nici macar fierberea apei din put nu elimina nitratii, ci, din contra, sporeste concentratia acestor compusi si, implicit, a toxicitatii Tema nitratilor din apa…

Citește mai departe
Beneficiile nebanuite ale perelor

Perele dau energie organismului

Bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si antioxidanti, perele sunt extrem de sanatoase pentru organism, pe care il protejeaza de numeroase afectiuni. Perele sunt fructe cu un continut ridicat de fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor si vitamina C. In plus, mai contin si vitaminele A, B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Garda de Mediu monitorizeaza eliminarea din uz si neutralizarea echipamentelor care contin PCB (Compusi bifenili policlorurati)

Garda de Mediu desfasoara pana in luna noiembrie controale la agentii economici care detin echipamente cu compusi PCB (Compusi bifenili policlorurati). Rodica Zelinca, comisar sef la Garda de Mediu Botosani a declarat ca aceste echipamente aveau termen de eliminare s-au inlocuire 31 decembrie 2010. “In cazul in care aceste echipamente sunt in conservare, societatile urmeaza sa…

Citește mai departe

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. „Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa…

Citește mai departe

Chimcomplex: Proiect “curat” pentru a doua centrala energetica in Bacau

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau a anuntat public luarea deciziei etapei de incadrare a proiectului “Instalatia de cogenerare 2″, depus de societea Chimcomplex Borzesti. Agentia spune ca nu este necesara evaluarea impactului asupra mediului, iar proiectul nu necesita evaluare adecvata. Proiectul este in curs de aplicare, cofinantat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii economice”,…

Citește mai departe

Satu Mare, sub asediul gunoaielor

Firma de salubritate nu a mai ridicat de saptamana trecuta deseurile menajere pentru ca groapa de gunoi a orasului a fost inchisa. Autoritatile promit ca de miercuri va deveni partial operationala noua groapa ecologica, aflata in curs de amenajare in comuna Doba. Containerele de pe raza muncipiului Satu Mare nu mai fac fata tonelor de…

Citește mai departe

Apa, buna pentru plante si pe arsita

Udatul plantelor la amiaza, cand soarele e puternic, nu cauzeaza arderea sau ofilirea acestora, arata un studiu recent realizat de cercetatori ai Universitatii Eotvos din Budapesta. Descoperirea oamenilor de stiinta desfiinteaza astfel mitul potrivit caruia picaturile de apa se comporta ca niste minilentile care,sub actiunea soarelui parlesc frunzele plantelor, scrie „The Daily Telegraph”. Pentru a…

Citește mai departe

Accident chimic la Brasov

Politia, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Garda de Mediu si masinile SMURD sunt in alerta pe Fundatura Harmanului, langa drumul national 11. 16.50 – Acidentul chimic s-a produs in curtea unui centru de colectare de fier vechi. Comisarii garzii de mediu cred ca butoaiele au fost depozitate acolo de una dintre firmele care trebuie sa…

Citește mai departe

Apa la robinet cu fier si plumb in exces

Apa din sursa subterana care alimenteaza municipiul Slobozia, statiunea Amara si patru comune din judetul Ialomita are o concentratie de fier mai mare decat maximele admise in normele de sanatate publica. Concentratia de plumb din apa este si ea foarte mare, la iesirea din statia de tratare a apei fiind de 9,6 mg/l fata de…

Citește mai departe

Nor toxic deasupra Belgiei

Un scurgere de gaze pe baza de clor cu concentratie ridicata a scapat luni de la o uzina chimica in atmosfera, devastand o parte din vegetatia din zona localitatii Chastre din sudul Belgiei, informa – marti – media belgiana. Localnicii au resimtit iritatii la ochi si la gat, dar sanatatea lor nu este in pericol,…

Citește mai departe

Defectiune la o statie de epurare a apei din Mehedinti

Peste o suta de persoane au fost evacuate la o statie de epurare din judetul Mehedinti, dupa ce s-au descoperit scurgeri de clor lichid la o butelie defecta, informeaza Mediafax. Un barbat care a incercat sa repare defectiunea a fost intoxicat si transportat ulterior la spital, potrivit NewsIn. Pompierii au intervenit pentru inlaturarea recipientului. Butelia,…

Citește mai departe

Aurul Albastru : APA

Corpul uman necesita in jur de 1 l jumatate de apa pe zi. Dupa aer, apa este nevoia noastra cea mai esentiala. Este greu de imaginat ca milioane de oameni de pe planeta nu au acces la apa potabila. Al 3-lea mileniu ar putea fi goana dupa aurul albastru ? Recuperarea apei de ploaie Apa…

Citește mai departe