Tantari modificati genetic au fost eliberati in zonele afectate pentru a combate virusul Zika

Virusul Zika are potentialul unei epidemii la nivel global, spun expertii americani. La randul sau, Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta ca numarul infectarilor ar putea ajunge la 3-4 milioane de oameni in America Centrala, de Nord si de Sud. Jumatate dintre ei s-ar putea imbolnavi doar in Brazilia, cea mai afectata tara. Intre timp, inca…

Citește mai departe
Ebola amenin?? omenirea: S-ar putea propaga ca un incendiu de padure

Ebola ameninta omenirea: S-ar putea propaga ca un incendiu de padure

Virusul mortal Ebola s-ar putea propaga ca un incendiu de padure, au avertizat luni autoritatile sanitare americane, solicitand celor care calatoresc in Africa occidentala sa ia maximum de precautii, in contextul celei mai severe epidemii din istorie. Ebola s-ar putea propaga ‘ca un incendiu de padure’, avertizeaza Statele Unite. ‘Probabilitatea ca aceasta epidemie sa se…

Citește mai departe
Protec?ia Mediului nu consider? c? trebuie s? ?tim c? radia?iile solare au dep??it limitele

Cum ne protejam ochii vara

Traim in era digitala unde totul se rezuma la munca in fata calculatorului. Pe timpul verii, ochii sunt expusi si la radiatiile ultraviolete, care ne pot afecta serios vederea. Cu toate acestea, putini oameni isi fac controlul oftalmologic periodic pentru a preveni afectiunile. Ecranul televizorului, tableta sau telefonul ne afecteaza zi de zi ochii. Lacrimarea,…

Citește mai departe
Puterea terapeutic? a copacilor. Afl? care sunt cei mai benefici pentru tine

Puterea terapeutica a copacilor. Afla care sunt cei mai benefici pentru tine

Copacii pot fi impartiti in doua categorii: cei care furnizeaza energie organelor slabite si cei care absorb energiile negative dintru corp, curatand zonele bolnave si pregatindu-le pentru un circuit energetic sanatos, respectiv pentru o incarcare noua cu energie. Energiile arboricole nu sunt mereu aceleasi. Astfel, la copacii carora le cad frunzele toamna, energia descreste liniar…

Citește mai departe
RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor mi?c?rilor ecologiste de pe Glob

RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor miscarilor ecologiste de pe Glob

RACHEL LOUISE CARSON este considerata drept persoana care a pus bazele miscarii ideologice de protejare si prezervare a mediului, lucrarea sa Primavara Linistita, aparuta in anul 1962, stand la baza proiectelor ecologice de mai tarziu.  Cu Primavara Linistita, Rachel Louise Carson a pus fara sa stie bazele miscarilor ecologiste de pretutindeni RACHEL LOUISE CARSON este privita si…

Citește mai departe

Presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, despre organismele modificate genetic: Nu exista pericol real pentru consumul uman

Organismele modificate genetic – singura solutie pentru hranirea celor sapte miliarde de oameni de pe planeta – nu prezinta pericol pentru consumul uman, conform studiilor realizate pana acum, a declarat, luni, prof dr. Irinel Popescu, la conferinta Federatiei Academiilor de Stiinte Medicale Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, a facut aceasta precizare…

Citește mai departe

Comportamentul bizar al porumbeilor si moartea lor in numar mare i-au speriat pe locuitorii Moscovei

Populatia Moscovei este speriata de un fenomen misterios care afecteaza porumbeii din oras: multe pasari zboara haotic, lovindu-se de oameni, cad la pamant si mor. Expertii de mediu au investigat fenomenul si ofera explicatii. Conform informatiilor publicate in ziarul Izvestia, Moscova este in prezent scena unei epidemii de maladie Newcastle, o boala virala care afecteaza…

Citește mai departe

Trei cazuri mortale de gripa H1N1 la Bogota. E o epidemie legata de conditiile climatice

Trei cazuri mortale de gripa H1N1 au fost semnalate recent la Bogota, o epidemie legata de conditiile climatice din capitala columbiana, au anuntat miercuri autoritatile sanitare, relateaza AFP. Trei adulti, contaminati cu virusul gripei H1N1, au decedat in ultimele zile la Bogota, in urma unei epidemii sezoniere de afectiuni respiratorii severe’, a indicat pentru agentia…

Citește mai departe

Batalie dura pentru reintroducerea vanatorii in Delta. Presedintelui i s-a cerut sa nu promulge legea

Controversele pe tema aprobarii vanatorii in Delta Dunarii incing din nou spiritele pe scena politica, dupa ce o noua tentativa a avut loc in sedinta de marti a Camerei Deputatilor. Asta, dupa ce vanatoarea fusese interzisa in vara anului trecut pe fondul numeroaselor dezvaluiri privind decimarea unor specii protejate. UPDATE. Intr-un comunicat dat publicitatii, Asociatia…

Citește mai departe

Europa devine un „punct fierbinte” pentru infectii emergente, in timp ce cele tipice climatului tropical avanseaza catre nord

Europa devine un „punct fierbinte” pentru infectii emergente, in timp ce cele tipice climatului tropical avanseaza catre nord, potrivit unei cercetari care stabileste o legatura intre schimbarile climatice la nivel global si raspandirea bolilor, relateaza Financial Times in editia electronica. Conditiile de mediu in schimbare au facilitat raspandirea unor bacterii si unor transmitatori de boli…

Citește mai departe

Efectul de sera

Procesul cunoscut sub numele de efect de sera si-a dobandit denumirea dintr-o comparatie facuta intre temperatura din interiorul unei sere si cea a aerului din afara acesteia. Cunoscut de multi sub numele de incalzire globala, este unul dintre cele mai infricosatoare fenomene ale secolului 21, declansate de om. La sfarsitul anului 2006, cercetatorii au confirmat…

Citește mai departe

Gripa porcina a sosit!

Primul caz de gripa porcina din Romania a fost confirmat de Institutul „Cantacuzino” la o femeie de 30 de ani, revenita din SUA. Se asteapta certificarea Centrului de referinta de la Londra, Romania intrand astfel in plutonul tarilor cu gripa A (H1N1). Spitalizata la Institutul „Matei Bals”, femeia a fost externata ieri, in vreme ce…

Citește mai departe

Mortaciuni pe saturate, vulturi ioc!

Daca vulturii din Europa ar putea vota, probabil s-ar inghesui la alegerile euro-parlamentare din iunie, in semn de mul-tumire pentru grija pe care legislativul Uniunii Europene a aratat ca le-o poarta. De-acum inainte, vor avea hrana asigurata, pentru ca fermierii sunt in-dem-nati sa-si lase-n plata Domnului ani-malele moarte pe camp, pe post de os–pat vulturesc….

Citește mai departe

Gripa porcina a ajuns in Europa

In tara noastra bolnavii care prezinta semne de gripa vor fi internati, iar controalele la granita se intensifica. In Spania a fost confirmata prima contaminare. Raspandirea rapida in lume a cazurilor suspecte de gripa porcina a pus in alerta si Romania. Oficialii Autoritatii Nationale Sanitar- Veterinare si Sigurantei Alimentelor (ANSVSA) au anuntat ca vor face…

Citește mai departe

Strategia UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013

Biosecuritatea este o parte esentiala a Strategiei UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013, care furnizeaza cadrul pentru masurile privind sanatatea animala si bunastarea animalelor la nivelul UE pentru perioada mentionata. Dat fiind impactul devastator pe care izbucnirile unor epidemii grave le pot avea asupra fermierilor, asupra societatii si asupra economiei, strategia pentru…

Citește mai departe

Raport: Incalzirea globala ar putea duce la conflicte pentru apa si hrana, intre marile puteri

Viitor sumbru pentru omenire. Un raport dat publicitatii de cotidianul britanic „The Times” si citat de Evenimentul Zilei arata ca incalzirea globala ar putea duce la conflicte intre marile puteri, pentru resurse strategice noi. Intre acestea, nu mai este vorba despre petrol sau zacaminte minerale: cele mai importante sunt apa potabila si hrana. Apa potabila…

Citește mai departe

Sanatatea animalelor, pe lista UE

In perioada 10-16 noiembrie are loc la Bruxelles „Saptamana Medicilor Veterinari Europeni”, eveniment organizat de Comisia Europeana si Federatia Medicilor Veterinari din Europa. Manifestarea a fost deschisa de conferinta „Animale sanatoase = oameni sanatosi: sanatate”, care a avut ca principal subiect de discutie biosecuritatea atat la nivelul fermelor, cat si la nivelul granitelor Uniunii Europene….

Citește mai departe