Care sunt alimentele care ne ucid?

Cercetarea medicala din statele moderne indica faptul ca la baza bolilor cronice, precum sunt cele de inima, diabetul, cancerul, artrita, alergiile si tulburarile autoimune stau atat chimicalele din mediu, cat si o dieta formata din alimente procesate. Pe lista alimentelor nocive pentru organismul uman gasim: produse inghetate, conservate si din faina alba rafinata (paini, chifle,…

Citește mai departe

Dieta americana ( western-american diet) creste riscul de cancer!

Mancati adesea dulciuri? Dar cartofi prajiti? Hamburgerii, carnea rosie, mezelurile (carne rosie procesata), painea alba, sucurile dulci se afla zilnic pe masa dumneavoastra? Sau poate pateurile, fursecurile, prajiturile, inghetata, placintele sau alte produse de patiserie sau cofetarie? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa va revizuiti atitudinea in legatura cu dieta si stilul de viata!…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

5 reguli esentiale ca sa tii cancerul la distanta

In ultima vreme se vorbeste foarte mult despre cancer. Stresul, alimentatia necorespunzatoare, aerul poluat, iata numai cateva motive care duc la cresterea numarului persoanelor care sunt diagnosticare cu aceasta boala cumplita. Specialistii Prevention.com spun, insa, ca daca respecti anumite reguli poti reduce riscului aparitiei cancerului. 1. Slabeste 5 kilograme! Potrivit Societatii Americane de cercetare a Cancerului, 20%…

Citește mai departe

Studiu: Consumul in exces al lactatelor poate afecta fertilitatea barbatilor

Cercetatorii de la Harvard au atras atentia asupra efectelor secundare necunoscute pe care le pot avea lactatele asupra organismului, in special asupra barbatilor. Consumul in exces al lactatelor poate afecta, potrivit oamenilor de stiinta, fertilitatea reprezentantilor sexului puternic. Orice produs lactat aduce in corpul barbatilor o cantitate mare de hormoni feminini, estrogeni, prezenti in mod…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Nu doar carnea si laptele induc pubertate precoce, ci si alimentele ambalate in caserole sau contaminate cu pesticide

Nu doar carnea si laptele induc pubertate precoce, ci si alimentele ambalate in caserole sau contaminate cu pesticide din mediul inconjurator. Mai mult, provoaca cel mai periculos tip de obezitate. Fenomenul baietilor cu sani si al pubertatii precoce induse de alimentatie arata ca suntem intr-un impas fara precedent. Dupa articolul de ieri din „Evenimentul zilei”, alti…

Citește mai departe

Masculii a mii de speciii, de la ursi polari la acvile isi asuma de cativa ani trasaturi feminine

Oameni de stiinta din lumea intreaga au descoperit ca sexul vertebratelor se schimba. Masculii a mii de speciii, de la ursi polari la acvile, de la amfibii la aligatori, de la rozatoare la marii pradatori, isi asuma de cativa ani trasaturi feminine, printr-o reducere a dimensiunilor organelor lor de reproducere, o tendinta de hermxaafroditism si…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe

Un ingredient antibacterian din pasta de dinti Colgate provoaca controverse

Asociatia americana care vegheaza asupra sigurantei alimentare si a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), va revizui siguranta triclosanului, o substanta antibacteriana folosita, printre altele, si in pasta de dinti Colgate Total. Substanta a fost creata acum peste 40 de ani, pentru igienizarea instrumentelor chirurgicale din spitale. Triclosan ae afla acum intr-o gama larga de…

Citește mai departe

3 motive sa nasti natural

Ce crezi ca presupune nasterea naturala? O nastere pe cale vaginala? O nastere in care nu se administreaza medicamente contra durerii? O nastere fara interventii? De fapt, o nastere naturala nu inseamna decat intelepciune si putere. Nu te mai gandi la ce inseamna, de fapt, sa nasti natural. Pana la urma, este o experienta unica si…

Citește mai departe

Fructe de vara, pentru tratarea anumitor afectiuni

Caisele Acestea contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Actioneaza natural impotriva cancerului datorita substantei numita amigdalina care este foarte importanta in vindecarea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise fortifica sistemului nervos, inlatura stresul, oboseala si depresia si da vigoare trupului. Zmeura Contine calciu, potasiu, fier,…

Citește mai departe

Hameiul, remediu in tulburarile anxioase

Hameiul, o planta cu proprietati sedative, este folosit cu precadere pentru tratarea anxietatii si a complicatiilor acestei afectiuni: atacurile de panica si tulburarile de somn. De la hamei se folosesc florile femele, care au forma unor conuri de culoare verde, cu un miros usor amarui, care provine de la uleiurile volatile pe care le contin….

Citește mai departe

Noile norme UE de etichetare a produselor eco si noua sigla eco intra in vigoare la 1 iulie

Uniunea Europeana introduce si noi norme in materie de acvacultura ecologica. Noile norme UE privind etichetarea produselor alimentare ecologice, inclusiv obligatia de a afisa noua sigla ecologica a UE, intra in vigoare la 1 iulie 2010. Asa-numita „euro-frunza” va aparea de acum in mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse in orice stat membru al…

Citește mai departe

Cancerul din alimente

Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american. Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Cei doi medici americani, oncologul…

Citește mai departe
produse

Chimicalele din cosmetice grabesc pubertatea

Substantele chimice din ambalajele alimentelor, din parfumuri, din lotiuni si din sampoane deregleaza productia de hormoni si pot declansa pubertate precoce, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Medicina „Mount Sinai” din New York, SUA. Acestia au analizat efectele pe care le au asupra sanatatii trei chimicale ce se regasesc in compozitia a numeroase ambalaje si…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe