Credite pentru proiecte de eficiență energetică

Germania este departe de a renunta la combustibilii fosili, in pofida planurilor de a adopta energia verde

Germania isi propune un plan ambitios, sa ajunga sa isi asigure energia exclusiv din surse nepoluante in mai putin de zece ani, dar va mai dura inca cel putin douazeci de ani pana ca acest obiectiv sa fie indeplinit, scrie Euractiv. Programul cunoscut ca „Energiewende“ prevede ca procesul ambitios de tranzitie a Germaniei catre surse…

Citește mai departe
Raportul Planeta Vie 2014: Avem mai putin de jum?tate dintre p?s?rile, mamiferele ?i amfibienii de acum 40 de ani

Raportul Planeta Vie 2014: Avem mai putin de jumatate dintre pasarile, mamiferele si amfibienii de acum 40 de ani

Fauna salbatica a lumii s-a redus cu mai mult de jumatate in 40 de ani, avertizeaza Raportul Planeta Vie (Living Planet Report) – editia 2014 – realizat de WWF. Totodata, amprenta ecologica – ce masoara presiunea omenirii asupra naturii – isi continua trendul ascendent. Traim si consumam resursele ca si cum am mai avea o…

Citește mai departe
Biocombustibilii vor p?mânt

Biocombustibilii vor pamant

Afacerile cu biocombustibili devenisera o moda nebuna prin 2007. Decizia Uniunii Europene de a cere ca biocombustibilii sa fie adaugati la toata benzina si motorina destinate transportului vehiculelor a creat o piata garantata prin lege. Multe guverne au fost impinse in business-ul biocombustibililor odata cu discursul presedintelui american de la acea vreme, George W. Bush….

Citește mai departe
Europa ar putea economisi miliarde de euro daca si-ar propune obiective mai ambitioase pentru energia regenerabila

Europa ar putea economisi miliarde de euro daca si-ar propune obiective mai ambitioase pentru energia regenerabila

Daca Europa nu isi va propune un set de obiective ambitioase si cu caracter obligatoriu pentru 2030 iar statele membre ale Uniunii Europene vor dezvolta politici energetice contradictorii, costurile cu sistemul energetic vor creste cu 2 miliarde de euro anual pana in 2030. Aceasta este una din principalele concluzii ale unui nou raport publicat astazi…

Citește mai departe
Cât cost? casa independent? energetic

Principiile dezvoltarii durabile in constructii

Crearea cladirilor durabile si eficiente energetic a devenit foarte populara in ultimii ani. Proprietarii caselor sunt mereu in cautarea modalitatilor de a reduce amprenta de carbon, consumul energiei si costurile, iar metodele durabile sau ecologice in constructii indeplinesc ambele nevoi. Obiectivul constructiilor durabile sau verzi este reducerea emisiilor de carbon in cladire in timpul constructiei…

Citește mai departe
Ferestrele inteligente reduc consumul de energie al cladirilor cu 20%

Ferestrele inteligente reduc consumul de energie al cladirilor cu 20%

Tehnologia CLIMAWIN a fost dezvoltata de IMM-uri daneze, irlandeze si germane printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana Un consortiu alcatuit din trei producatori si distribuitori europeni de ferestre si sisteme de ventilatie a dezvoltat o noua tehnologie pentru ferestre eficiente energetic care economisesc caldura, destinate renovarii cladirilor rezidentiale si comerciale. In timpul iernii, prin ferestre…

Citește mai departe
Gaze de sist: Riscuri scazute pentru sanatatea oamenilor, cu o singura conditie

Ministrul britanic al Energiei va discuta la Bucuresti despre decizia privind Nabucco si exploatarea in conditii de siguranta a gazelor de sist

Ministrul britanic al Energiei, Edward Davey, va discuta in vizita sa la Bucuresti despre viitorul Coridorului Sudic dupa decizia privind TAP si Nabucco, despre exploatarea in conditii de siguranta a gazelor de sist, despre dezvoltarea domeniului energiei nucleare si reducerea emisiilor de dioxid de carbon, arata ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, intr-o postare pe blog, potrivit…

Citește mai departe
Greenpeace și Bankwatch semnalează funcționarea în condiții nelegale a unității 7 de la termocentrala Turceni

Concurs european pentru reducerea emisiilor de carbon „Lumea pe care o vrei”

Directoratul General de Actiune pentru Clima din cadrul Comisiei Europeane a lansat concursul pentru reducerea emisiilor de carbon ”Lumea pe care o vrei”. Pot fi inscrise cele mai inovatoare si mai creative proiecte „verzi” din Europa care contribuie in mod real la prevenirea schimbarilor climatice. Concursul incurajeaza mintile creative si inovatoare din UE sa informeze…

Citește mai departe
Ministrul Mediului: Romania si-a redus la mai putin de jumatate emisiile de gaze cu efect de sera din '89

CE investeste 2,3 milioane de euro pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

Comisia Europeana va investi 2,3 milioane de euro intr-o campanie la nivel european, pentru a identifica solutii practice in dezbaterile pe tema schimbarilor climatice. Aceasta campanie paneuropeana de comunicare poarta sloganul „O lume care va place. Si clima care va place” si a fost lansata de comisarul european pentru politici climatice Connie Hedegaard, la sediul…

Citește mai departe

    Inca un centru de inchiriere biciclete in Timisoara

    Centrul de inchiriere „I’Velo” este amplasat  in Parcarea 700 si pune la dispozitia timisorenilor 40 de biciclete. Astfel, persoanele care inchiriaza biciclete „I’Velo” in Timisoara le pot returna la oricare dintre cele doua centre:  cel din Parcul Justitiei sau cel din Parcarea 700. Centrul este deschis in intervalul orar  10:00 – 22:00, iar ultima inchiriere…

    Citește mai departe
    Ion Petroniu: CE Oltenia a respectat plafonul de emisii

    20 de activisti Greenpeace au protestat la termocentrala de la Rovinari, manifestand pentru o politica energetica nationala mai curata

    20 de activisti Greenpeace au protestat astazi la termocentrala de la Rovinari, manifestand pentru o politica energetica nationala mai curata. Alpinistii au escaladat un turn de racire si au afisat bannere cu mesajul STOP CO2! si OPRITI POLUAREA! „Activistii au fost agresati de catre paznicii termocentralei iar in momentul de fata 12 dintre ei sunt…

    Citește mai departe

    Cel mai „eco” motor

    Conform Reuters, compania Fiat isi va echipa anul acesta modelul patentat cu un motor nou, total nepoluant in campania de reducere a emisiilor de carbon pentru a ramane printre producatorii cei mai prietenosi cu mediul din Europa. Twin Air, un motor cu doi cilindrii prezentat de Fiat anul acesta la Showroom-ul International de la Geneva…

    Citește mai departe

    Primul zbor transatlantic „verde”

    Compania aeriana franceza Air France a efectuat primul zbor transatlantic „verde”. Efectuat cu o aeronava Boeing 747-400ER, zborul a fost optimizat pe intregul parcurs pentru reducerea poluarii fonice si a emisiilor de carbon. Zborul, efectuat la data de 6 aprilie, reprezinta rezultatul cooperarii dintre companii implicate in zboruri transatlantice precum Aeroports de Paris, Autoritatea Franceza…

    Citește mai departe

    Australia, cea mai calda tara din lume

    Australia s-a confruntat cu cele mai mari temperaturi in ultimul deceniu, temperaturi anormale datorate incalzirii globale, arata Biroul australian de Meteorologie intr-un studiu citat de Reuters. Temperatura medie din ultimii zece ani in Australia a fost mai mare cu 0,48 de grade Celsius fata de cea din perioada 1961-1990. Conform studiilor, anul 2010 va fi…

    Citește mai departe

    Top 5 – Cele mai „verzi” companii

    In timp ce unii doar vorbesc, altii actioneaza – iar cand cei care vorbesc doar privesc, ceilalti actioneaza! Acestia sunt de fapt cei putini care conteaza, ei produc schimbari, revolutii, ei sunt pionierii. In timp ce aceia care sustin stilul „green” doar dezbat si tin discursuri despre avantajele si dezavantajele acestuia, sunt cativa care au…

    Citește mai departe

    Summitul de la Copenhaga: Tarile in curs de dezvoltare sunt revoltate de un proiect de acord care favorizeaza tarile dezvoltate

    Tarile in curs de dezvoltare au fost revoltate in momentul in care s-a „scurs” un proiect de acord care urmeaza sa fie negociat de sefii de stat, la Copenhaga, saptamana viitoare. Daca acest acord este semnat si ratificat, atunci tarile dezvoltate ar obtine mai multa putere, standardele pentru reducerea emisiilor de carbon s-ar stabili diferentiat,…

    Citește mai departe

    Viitorul Pamantului depinde de o cifra

    Mentinerea sub control a emisiilor de dioxid de carbon este vitala pentru soarta omenirii, sunt de parere expertii internationali. Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a prezentat public un scenariu privind reducerea emisiilor de carbon din zona cu cel mai mare impact: producerea energiei. Scenariul a fost elaborat in vederea Conferintei ONU asupra schimbarilor climatice, care…

    Citește mai departe

    Pe aeroportul din San Francisco iti poti cumpara „amprenta de carbon”. O calatorie dus-intors pana la Bucuresti „costa” 58 de dolari

    Aeroportul international din San Francisco (SFO), considerat unul dintre cele mai „ecologice” din lume, a introdus recent un program prin care pasagerii pot sa-si calculeze si sa-si cumpere „amprenta de carbon” produsa in timpul zborului lor. Spre exemplu, o calatorie dus-intors intre metropola din California si Aeroportul Henri Coanda costa 58.33 de dolari. Banii sunt…

    Citește mai departe
    Autoturismele pe hidrogen

    Automobilul cu celule de hidrogen coalizeaza producatorii si guvernul

    Guvernul britanic, care finanteaza New Automotive Innovation Growth Team (NAIGT), recomanda crearea unui parteneriat intre industria auto si Consiliul pentru automobile al guvernului britanic. Parteneriatul ar trebui pus in practica pentru a ajuta la introducerea autovehiculelor cu emisie scazuta de carbon, prin realizarea unei baze de finantare si prin introducerea unor stimulente financiare. Tinta Uniunii…

    Citește mai departe