Ceaiul de mesteacan favorizeaza eliminarea colesterolului din organism

Ceaiul de mesteacan ajuta la eliminarea toxinelor din corp, stimuland schimburile organice. Mesteacanul este un arbore de la care se intrebuinteaza frunzele, mugurii, coaja si seva. Frunzele de mesteacan au actiune diuretica si diaforetica, fara a produce iritatii renale. De asemenea, frunzele mai au si proprietati colerice si antiseptice si de aceea favorizeaza eliminarea acidului…

Citește mai departe

Targ de produse pascale fara E-uri

Primul targ de produse de Paste fara E-uri va avea loc la Brasov joi, 16 aprilie, si vineri, 17 aprilie. Toate produsele vor fi realizate in mod traditional, numai cu ingrediente naturale. Cei care vor participa la targ (intre orele 10.00 si 17.00) vor putea cumpara alimente obtinute doar prin folosirea de produse 100% naturale,…

Citește mai departe

Substantele petrochimice afecteaza mediul si atenteaza la sanatatea oamenilor!

Ingredientele petrochimice si subprodusele lor, precum bioxidul nu numai ca afecteaza mediul inconjurator dar cauzeaza si grave probleme de sanatate. Din cele 75.000 de produse chimice inregistrate de Agentia de Protectie a Mediului doar un sfert au fost testate complet pentru a afla daca afecteaza sanatatea oamenilor sau/si a mediului inconjurator. De obicei este nevoie…

Citește mai departe

Numar crescut de intoxicatii cu alimente

Numarul de intoxicatii cu alimente nu a crescut in randul americanilor in 2008, desi a fost o serie de scandaluri legate de contaminari. Totusi, autoritatile americane atrag atentia ca a crescut numarul alimentelor care pot duce la toxiinfectii grave. Cele mai multe probleme au fost cauzate de salmonella, contaminare care a afectat 7.400 de persoane….

Citește mai departe

Felii de calorii

Feliile de paine delicioase, crocante, dublu coapte, simple Tottis au in compozitie un exces de lipide (ulei vegetal), care le imprima o valoare energetica foarte ridicata – 452 kcal. Produsul analizat contine si o cantitate insemnata de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida, care in combinatie cu grasimile afecteaza buna functionare…

Citește mai departe

Becurile cu filament isi traiesc ultimele zile

Uniunea Europeana a decis ca pana in 2012 lampile de iluminat clasice sa fie inlocuite cu altele, mai eficiente din punct de vedere energetic. Romanii nu sunt mari amatori de schimbari costisitoare. De aceea, producatorii din domeniu au organizat o expozitie la Palatul Parlamentului, pentru a explica avantajele folosirii sistemelor economice de iluminat. Sursa: TVR

Citește mai departe

Salam cu surprize

Salamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolata Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie. Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu…

Citește mai departe

La HARMONY WELLNESS FAIR descoperiti produse biologice sanatoase si etice

La HARMONY WELLNESS FAIR descoperiti produse biologice sanatoase si etice in toate domeniile cotidianului: gastronomie si vinuri, sanatate, frumusete si forma. Sa consumam produse mai bune astazi pentru a trai mai bine maine! Harmony Wellness Fair ofera o imagine a unui mod de viata mai actual ca niciodata: solutiile alternative pentru o alimentatie ecologica, cosmetice…

Citește mai departe

Agricultura multifunctionala in Europa – rolul agriculturii si al produselor agricole si alimentare ecologice si cadrul lor politic

In perioada 22-26 aprilie a.c., se va desfasura la Bucuresti, Seminarul IFOAM-EU- „Agricultura multifunctionala in Europa – rolul agriculturii si al produselor agricole si alimentare ecologice si cadrul lor politic„, organizat de grupul de lucru IFOAM-EU si Federatia Nationala de Agricultura Ecologica, in colaborare cu societatea Bioma Agro Ecology Co. Informatii suplimentare: Dr. ing. Ion…

Citește mai departe

Produsele ecologice sunt inca o raritate in meniul romanilor

Desi cercetarile stiintifice arata ca produsele bio sunt benefice sanatatii umane, doar 1 % din romani consuma alimente ecologice. Studiile dovedesc ca anual consumam 20 de kilograme de aditivi alimentari de persoana. Produsele bio se obtin prin practicarea sistemului de agricultura ecologica. Acest sistem interzice folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza,…

Citește mai departe

Broccoli, folosit impotriva cancerului stomacal

Intr-un studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, se demonstreaza faptul ca alimentatia zilnica cu broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal. O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor…

Citește mai departe

Fara becuri clasice

Vanzarea becurilor incandescente va fi treptat interzisa de tara noastra prin sase etape succesive, incepand cu septembrie 2009 pana in 2016. Prin aceasta masura, Romania se aliniaza directivei UE din 2005 privind cerintele de eficienta economica. Scopul vizat este reducerea consumului de energie electrica, dar si a emisiilor de gaze cu efect de sera. Companiile…

Citește mai departe

Romania, singura tara din UE fara subventii pentru agricultura ecologica

Tara noastra este singurul stat din Uniunea Europeana care nu primeste subventii europene pentru sectorul agriculturii ecologice, a declarat, astazi, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, intr-un seminar privind procesarea si comercializarea produselor ecologice, scrie Agerpres. ‘Suntem singura tara din UE care nu are inclusa o sustinere financiara prin Programul National de Dezvoltare Rurala /PNDR/ pentru…

Citește mai departe

Lumanare parfumata ecologica

Lumanarea parfumata „Boise Enchante” („Padure Incantatoare”) de la Florame imprastie valuri de parfum ecologic. Aromele sale senzuale si lemnoase de patchouli si cedru va vor transporta in inima unei paduri de conifere, pentru o gura de aer proaspat si pur. Francezii de la Florame au dezvoltat un produs prietenos cu natura, dar si cu organismul…

Citește mai departe

Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe

Vitamina care lupta cu raceala.

Vitamina C sau acidul ascorbic, denumirea sa chimica, este esentiala vietii. Acest lucru a fost inteles cu pretul multor sute de ani de-a lungul istoriei omenirii. Nevoia de a include plante proaspete sau carne cruda in alimentatie pentru a preveni bolile a fost cunoscuta inca din antichitate. Popoarele native care traiau in zonele marginale au…

Citește mai departe

Camembert cu fosfati

Cumparatorii cremei de branza Camembert vor avea impresia ca achizitioneaza un produs care nu le poate pune in pericol sanatatea. Numai ca, daca vor citi cu atentie eticheta, vor constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor periculosi. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat…

Citește mai departe

Un nou regulament care stimuleaza continuarea dezvoltarii sectorului alimentelor ecologice din Europa

Ministrii agriculturii din Uniunea Europeana au ajuns la un acord politic cu privire la un nou regulament privind productia si etichetarea alimentelor ecologice, care vor deveni mai simple atat pentru agricultori cat si pentru consumatori. Noile norme stabilesc detaliat o serie intreaga de obiective, principii si reguli de baza pentru productia ecologica si includ un…

Citește mai departe

Telefoanele mobile si internetul pot constitui un pericol pentru sanatate

Telefoanele mobile, internetul si stalpii de inalta tensiune ne pun viata in pericol, potrivit Parlamentului European care a ajuns la concluzia ca suntem bombardati zilnic cu un coctail de unde electromagnetice. In aceste conditii, eurodeputatii au spus ca se impun masuri imediate pentru protejarea sanatatii oamenilor. Astfel, antenele de telefonie mobila ar trebui sa fie…

Citește mai departe

Certificare: Magiun de Topoloveni, model de urmat

Succesul obtinut de producatorul magiunului natural de prune Topoloveni odata cu obtinerea indicatiei geografice protejate i-a stimulat si pe altii sa faca demersurile pentru a-si asigura unicitatea pe piata alimentelor. Producatorii de Salam de Sibiu s-au unit si au depus la Oficiul National al Produselor Traditionale Brasov docu-men-ta-tia necesara obtinerii indicatiei. Numai ca pentru acestia…

Citește mai departe

Tnuva Frappe: Cafea si 3 E-uri

Aditivii alimentari utilizati pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburari de atentie si la afectiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat sa fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza. Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere…

Citește mai departe

Becul lui Edison iese la pensie

Becul cu incandescenta va fi scos de pe piata europeana incepand cu luna septembrie, pentru a face loc surselor economice de lumina. „Batranele” becuri incandescente de 100 de wati si cele din sticla mata vor disparea din magazinele romanesti incepand de la 1 septembrie, cand importatorii si comerciantii nu vor mai avea voie sa le…

Citește mai departe

Becurile clasice dispar de pe piata

Productia lampilor cu incandescenta de 100 de wati va fi interzisa din septembrie. Consumatorii vor plati de 5-10 ori mai mult pentru fiecare bec clasic inlocuit cu unul ecologic, dar investitia va fi recuperata in cinci luni, spun producatorii. Legislatia europeana interzice productia becurilor clasice incepand cu data de 1 septembrie 2009, urmand ca acestea…

Citește mai departe

Numarul grupurilor de produse etichetate ecologic ar putea creste de la 26 la 50 pana in 2015

Parlamentul European a aprobat propunerea de promovare a etichetarii ecologice voluntare pentru produsele europene, iar numarul grupurilor de produse ar putea creste de la 26 pana la 40-50 in 2015, astfel incat consumatorii sa aiba acces la o gama mai larga de produse din care sa aleaga. Pana in prezent, eticheta ecologica – „floarea UE”…

Citește mai departe

Pepsi se imprieteneste cu mediul

Compania Pepsi isi incearca norocul pe piata produselor ecologice cu noile automate de bauturi, pentru a reduce emisiile de carbon, dar si facturile sale la energie, dupa cum informeaza Reuters. Testele, care includ amplasarea a 30 de astfel de aparate in Washington, deja au inceput. In functie de cum sunt primite de catre consumatori, Pepsi…

Citește mai departe

Vinul si sanatatea

Beneficiile vinului sunt numeroase si recunoscute din vechime. Iata cateva dintre ele. Boasca poate combate cariile! Anumiti compusi descoperiti in semintele si pielitele fermentate al strugurilor pot preveni cariile dentare, potrivit unui studiu american, citat de Decanter.com. Polifenoli specifici descoperiti in boasca de vin pot incetini bacteriile ce cauzeaza cariile, potrivit unui studiu publicat de…

Citește mai departe