aditivii alimentari
PE, cu ochii pe alimente
Parlametul European devine din ce in ce mai constient de pericolele la care sint expusi consumatorii atunci cind vine vorba de produsele alimentare.
Cris-Tim: Sunca de Praga cu E-uri
CE BEM, CE MINCAM – E407, folosit ca gelificator, retine apa
Pestii slabesc din cauza poluarii
Poluarea, pescuitul intensiv si schimbarile climatice au provocat dezechilibre in dezvoltarea speciilor marine
Salam Victoria – 50% pui, 50% E-uri
CE BEM, CE MINCAM – In exces contine o cantitate mare de sare
Unora chiar le pasa!
Colectivul clasei a VII-a B de la Scoala „Alexandru Voida-Voievod” din Cluj ne-a aratat aprecierea pentru campania pe care ziarul nostru o duce pentru o alimentatie cit mai sanatoasa, prin expedierea unei scrisori la adresa redactiei.
E-URI SI ALIMENTELE CARE NE UCID
Cei mai inversunati inamici ai E-urilor – aditivii alimentari – spun ca acestea sunt a treia cauza a mortalitatii pe plan mondial, dupa consumul de droguri sau medicamente si accidentele de circulatie.
Fulga cu fosfor
CE BEM, CE MINCAM – Periculos, nitritul de sodiu poate fi cancerigen
E110 – Galbenul care agita copiii
E110 (galben portocaliu sau sunset yellow) este unul dintre aditivii alimentari incriminati de cercetatorii de la Universitatea Soumphton ca fiind extrem de periculosi pentru copii.
Mamele conduc revolutia eco
TREND – Sexul frumos, cei mai bun client bio Femeile sunt principalii cumparatori de alimente ecologice, fiind mai bine informate si convinse ca aceste produse sunt mai sanatoase pentru familiile lor. Majoritatea mamelor din Marea Britanie cred in beneficiile alimentatiei organice, potrivit unui studiu comandat de Soil Association, cel mai important certificator din aceasta tara….
Colorantii azoici, eliminati in Anglia
Autoritatile din Marea Britanie ar putea in curind sa elimine colorantii artificiali din sute de produse, dupa ce cercetatorii au descoperit ca acestia sunt la fel de nocivi pentru copii ca benzina cu plumb.
Mancaruri in culori
TEHNOLOGIE – Colorantii nu sunt absolut necesari in produsele alimentare
Otet cu conservanti
Cei doi aditivi alimentari folositi drept conservanti de producatorul acestui otet sunt extrem de periculosi pentru sanatatea consumatorilor.
Tehnologie – Controversatii aditivi si hrana noastra
De cativa ani, atentia consumatorilor s-a concentrat asupra compozitiei alimentelor din punctul de vedere al aditivilor alimentari si mai ales al numarului de aditivi prezenti intr-un aliment.
Capcanele agriculturii eco
Ecologul Claudia-Elena Mosoiu a studiat factorii nocivi care pot ataca produsele ecologice.
Blonda cu doua E-uri
CE BEM, CE MANCAM – E 300 este de fapt vitamina C si nu are ce cauta in bere
Mai sunt si E-uri bune!
Afirmatia ca toti aditivii alimentari sunt nocivi este falsa. Desi foarte plapanda, exista totusi si o lista de E-uri de substante benefice sanatatii, compusi pe care ar trebui sa-i cautati atunci cand analizati lista de ingrediente ale unui preparat alimentar.
Conserva cu grasimi
Picadillo de carne este o conserva care are in compozitie carne de porc (22%), sange de porc, plasma, sorici, grasime de porc, amidon, proteina din lapte, sare, stabilizator
Lansare – Biblia alimentara
Fie ca au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitati de nimeni, in viata noastra. Pe etichete ii gasim insa mentionati in varianta prescurtata, asa-numitele „E”-uri. Revista Felicia de saptamana aceasta va propune o lucrare de referinta, o adevarata Biblie alimentara, care poarta…
Rulada umpluta cu E-uri
13 aditivi alimentari, majoritatea foarte nocivi. Producatorul a folosit pentru aceasta rulada atat zahar, cat si indulcitori, asa incat nu este indicat nici macar diabeticilor. Lista contraindicatiilor este insa mult mai lunga.
Romanii nu inghit E-urile
Majoritatea romanilor sunt preocupati de calitatea alimentelor vandute in tara si au o parere proasta despre produsele modificate genetic sau care contin aditivi alimentari, numarul celor care apreciaza astfel de alimente fiind de maxim 10% din totalul consumatorilor.
Bors din magia E-urilor
Vremurile moderne au bagat pana si borsul la plic. I-au adaugat aditivi alimentari, i-au pus si niste grasimi vegetale, insa nu au reusit decat sa faca o imitatie nesanatoasa.
- 1
- 2