Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara: 60% din legume si 30% din fructe contin pesticide

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara informeaza consumatorii ca 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Procentele sunt ingrijoratoare, pentru ca aceste substante ne pun in pericol sanatatea! Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca substantele chimice folosite de agricultori pentru a creste productia la unele fructe si legume duc…

Citește mai departe

O alimentatie bogata in vitamine si omega 3 contribuie la o mai buna functionare a creierului

O alimentatie bogata in vitamine si omega 3 contribuie la o mai buna functionare a creierului un timp mai indelungat. Cercetatori de la Oregon State University au masurat markerii sanguini (biomarkeri), care reflecta precis comportamentul alimentar (si sunt mai fiabili decat informatiile nutritionale culese cu ajutorul chestionarului), scrie passionsante.be. Au fost prelevate esantioane de sange…

Citește mai departe

Promovarea agriculturii ecologice in Jud. Mures – model de urmat

Ca o extensie a programului „Completarea sprijinului financiar acordat de UE pentru restructurarea agriculturii in Romania (CESAR)”, componenta 2 „Servicii de orientare socio-economica pentru populatia agricola din Judetul Alba”, au loc in aceasta perioada o serie de conferinte in judetul Mures. Aceste conferinte sunt organizate la initiativa Asociatiei Bio-Romania si a Filialei Mures a Asociatiei,…

Citește mai departe

Harghita: Elevii sunt incurajati sa planteze legume in propria gradina

Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Rurala a Consiliului Judetean Harghita deruleaza, in premiera, programul ”Micii gradinari”, prin care elevii din judet sunt incurajati sa planteze legume, in propria gradina sau in gradina scolii. Initiatorii programului doresc sa-i convinga pe parinti ca, printr-o minima investitie, se pot produce legume proaspete necesare consumului, fara a le mai cumpara…

Citește mai departe

Studiu: Cresterea nivelului de CO2 ca urmare a schimbarilor climatice ii face pe oameni sa ia in greutate

Cresterea nivelului de CO2 ca urmare a schimbarilor climatice ii face pe oameni sa ia in greutate indiferent daca au sau nu tendinte de obezitate, sustine in urma unui studiu o echipa de cercetatori danezi, conform portalului ScienceNordic, citat de Agerpres. “Se crede ca oamenii predispusi la obezitate continua sa ia in greutate pentru ca…

Citește mai departe

Dr. Mencinicopschi: Sanatatea publica tine foarte mult de siguranta unui stat

In vreme ce companiile Coca-Cola si PepsiCo isi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducand nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislatiei statului american California, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri o directiva ce interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe, in randul carora a fost inclus si cel…

Citește mai departe

Targul Raw Generation

Targul Raw Generation este locul in care am adunat toate aspectele unei vieti sanatoase. Aici vei gasi bunatati bio, legume organice, superalimente, cosmetice si detergenti naturali, carti de retete raw, haine unicat realizate din materiale 100% naturale, produse de ingrijire pentru bebelusi si adulti, case modulare pasive si multe altele. Te asteptam si la worshop-urile…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele ecologice romanesti au acum sansa de a patrunde pe piata americana, dupa ce UE si SUA au semnat un acord care simplifica birocratia

Produsele ecologice romanesti au acum sansa de a patrunde pe piata americana, dupa ce UE si SUA au semnat un acord care simplifica birocratia si reduce costurile exportatorilor. «Am vrut sa patrundem pe aceasta piata, dar nu am reusit din cauza costurilor. Peste Ocean preturile sunt mult mai mici decat in Europa. In plus, trebuie…

Citește mai departe

Tocaturile, carnea de vita, cea de porc si legumele gatite prea mult pot cauza boli maligne

Tocaturile, carnea de vita, cea de porc si legumele gatite prea mult pot cauza boli maligne. Si arderea lor este extrem de nociva. Mancarurile prajite sau arse ar trebui sa fie excluse in totalitate din ali­men­tatie, din cauza efectelor nocive pe care le au pe termen lung. „Grasimile preparate termic produc diversi compusi toxici, considerati…

Citește mai departe

Nucile si fructele de padure ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta

Care sunt alimentele ce ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta? Sunt destul de multe, cum ar fi: nucile, ceaiul, fructele de padure si altele. Mai jos vom vorbi putin despre fiecare in parte.   Nucile Consumul de nuci revitalizeaza functiile cognitive si motoare. Contine un compus de acid alfa-linoleic si alti polifenoli, care actioneaza…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe

Conopida

Pentru calitatile nutritionale si pentru gustul ei placut, conopida, o leguma din familia cruciferelor, este cultivata intens din Asia Mica si pana-n America, in Africa, dar si in Australia. Din secolul al XVI-lea, valoroasa leguma s-a raspandit si in tarile europene. Nutritionistii europeni recomanda consumul conopidei in stare cruda sau fiarta in abur, pentru a…

Citește mai departe

Sucurile din fructe si legume reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Consumul frecvent de sucuri din legume si fructe poate contribui la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolii Alzheimer, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite, relateaza BBC News Online. Oamenii de stiinta (MEDIAFAX) – Consumul frecvent de sucuri din legume si fructe poate contribui la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolii Alzheimer,…

Citește mai departe
De Ziua Rosiei Montane, baimarenii au discutat despre consecintele folosirii cianurii in minerit

Cianura de la domnul presedinte

Acces la bogatiile lumii are doar o mana de oameni. Care, pentru a-si proteja modul de viata, sunt in stare sa-si ucida semenii. Din mijlocul singurului loc salbatic din Europa, plutind pe apele Deltei, marinarul priveste inca o data drept inainte si judeca stramb. Printre accesele de ras provocate de fusta unei blonde, presedintele Romaniei…

Citește mai departe

Miercurea Sibiului, Apoldu de Sus, Dobirca si Apoldu de Jos sunt cele patru localitati sibiene care scapa de deseuri in acest sfarsit de saptamana

Miercurea Sibiului, Apoldu de Sus, Dobirca si Apoldu de Jos sunt cele patru localitati sibiene care scapa de deseuri in acest sfarsit de saptamana „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” este sloganul sub care Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec poposeste pentru a saptea oara in acest an in judetul Sibiu. Vizati de…

Citește mai departe

Austriecii doresc sa salveze mediul mancand mai putina carne

Adoptarea de catre austrieci a unei alimentatii echilibrate, in particular prin reducerea consumului de carne, ar putea contribui la salvarea mediului chiar mai mult decat generalizarea agriculturii biologice, conform unui studiu publicat marti, transmite AFP. Limitarea consumului de carne la doar 5% din aportul energetic necesar organismului (fata de 12% cat reprezinta in acest consum…

Citește mai departe

Gradina de la bloc

In curtea unor blocuri din Zorilor cresc tufe de zmeur, floarea soarelui, porumb, vita de vie, fasole verde, pomi, rosii si flori. Chiar daca-si cumpara legumele tot de la supermarket, locatarii de pe Rapsodiei se mandresc cu gradina improvizata intre betoane. Cateva fire de floarea soarelui iti fac cu ochiul inca din departare, concurate, pe…

Citește mai departe

Mansanto dat in judecata de fermierii ecologisti

Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme si organizatii agricole ecologice private, au depus plangere in instanta impotriva gigantului Monsanto. Monsanto, firma specializata in biotehnologie vegetala, este acuzat de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente. Plangerea a fost depusa la o judecatorie din Manhattan, iar fermierii americani sustin ca plantatiile de…

Citește mai departe

    Cicloturism prin satele sasesti

    Asociatia ‘BateSaua sa priceapa iapa” si Fundatia Adept Transilvania au gasit un pretext pentru a ne invita la o petrecere. Este modalitatea pe care au gasit-o pentru a incuraja prezervarea traditiilor, a valorilor culturale, produselor naturale, dar si a sanatatii mediului si omului. Asociatia ‘BateSaua sa priceapa iapa” si Fundatia Adept Transilvania au gasit un…

    Citește mai departe

    Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

    Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

    Citește mai departe

    Intocmire GRATUITA a dosarul cererii de finantare a masurii „ferme de semi-subzistenta”

    Ministerul agriculturii impreuna cu Uniunea Europeana vine in ajutorul proprietarilor de ferme de semisubzistenta pentru a-i ajuta sa se dezvolte. Astfel din acest an, acesti fermieri detinatori de ferme de semi-subzitenta nu vor mai plati realizarea cererii de finantare pentru accesarea masurii 141 deoarece realizarea sa este gratuita. Acest lucru este posibil in urma unei…

    Citește mai departe