Zone Arena – gazda de circ

Circul Safari a poposit de cateva zile pe Bulevardul Barbu Vacarescu. Artisti ai circului din Olanda, Ungaria, Croatia si Israel vor da reprezentantii la Bucuresti pana luni. Baloti intregi de paie, zeci de kilograme de carne si alte zeci de morcovi si fructe fac parte din meniul zilnic al animalelor de la Circul Safari, care…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Otrava din farfurie

Pentru a ne mentine in forma, pentru a trai mult sau pentru a slabi, ni se recomanda sa mancam sanatos. Dar ce mai inseamna asta in conditiile in care majoritatea alimentelor sunt scaldate in substante chimice? Suntem in pericol sa inghitim reziduuri de pesticide si cand consumam produse autohtone, si cand le alegem pe cele…

Citește mai departe

El e cel mai mare iepure din lume

La doar 13 luni, iepurele Darius a fost inregistrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare din lume. El cantareste 25 de kilograme, adica aproximativ cat un copil in varsta de cinci ani, si masoara 1,3 metri lungime. Darius este fiul iepuroaicei Alice, care detinea recordul pana in prezent. Iepurele mananca 12 morcovi pe…

Citește mai departe

Cum sa fii „verde” de Sarbatorile Pascale

Fiecare dintre noi poate sa fie „verde” de sarbatoarea Invierii Domnului. Si asta fara sa incalcam traditiile si nerefuzandu-ne nimic. Semnificatia religioasa deosebita, frenezia cadourilor, mo-men-tele petrecute cu cei dragi, bucatele traditionale si datinile stravechi fac din Sarbatorile de Pasti un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acestea presupun insa si o crestere impresionanta…

Citește mai departe

Criza ii face sa manance din gunoi

Conserve si legume stricate, haine vechi si cate o bucata de tabla asigura supravietuirea saracilor din Marasesti. Pentru ca nu au ce manca, sute de localnici tabara zilnic pe masina de gunoi care aduce deseuri la groapa de la Haret. Declarata zona defavorizata din cauza lipsei de unitati industriale, orasul Marasesti este in declin pe…

Citește mai departe

Sfecla rosie protejeaza ficatul

Pentru ca se numara printre putinele legume care nu isi pierd proprietatile prin gatire, sfecla rosie este preferata nutritionistilor. Specialistii sustin ca, desi e dulce, ea nu are multe calorii si, in plus, este bogata in substante care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa iti revii dupa o boala si chiar sa tratezi…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Legume fara certificat de calitate

Inspectorii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale au facut verificari, ieri, in punctul vamal Voluntari. Cu aceasta ocazie au fost controlate doua tiruri cu tomate, cu pepeni galbeni si cu morcovi proveniti din Turcia si din Siria, constatandu-se nereguli in cazul transportului de morcovi, pentru care nu exista certificat de calitate. „Circa 21 de tone…

Citește mai departe

Consumul de carne are consecinte ecologice infricosatoare

Facem eforturi uriase pentru a avea o alimentatie nesanatoasa, costisitoare si cu efecte critice asupra mediului Pentru a ne hrani cu carne, pe langa suferinta pe care le-o provocam animalelor, distrugem paduri, poluam apa, aerul, solul si contribuim in mod semnificativ la incalzirea globala. Statisticile sunt ingrijoratoare: in SUA, poluarea cauzata de fermele de animale…

Citește mai departe

Produsul zilei – Supa-crema de morcovi

Aceasta supa-crema frantuzeasca este preparata din apa, morcovi bio (40%), smintina eco, amidon din porumb nemodificat genetic si sare de Guerande. Fiind un produs gata preparat, aceasta supa trebuie doar incalzita la foc mic pina devine fierbinte, inainte de a fi consumata. Originar din Asia, morcovul este cunoscut si apreciat inca din Antichitate – grecii…

Citește mai departe