Ghidul fermierului pentru finantarea agriculturii traditionale si pentru protectia mediului

WWF-Romania impreuna cu Fundatia Adept si Fundatia Mihai Eminescu Trust lanseaza Ghidul pentru sprijinirea fermierilor in accesarea de fonduri pentru mentinerea practicilor durabile de management al terenurilor in siturile Natura 2000 din Podisul Hartibaciului–Tarnava Mare. Intr-un studiu Gallup pentru WWF de anul acesta, a iesit la iveala nevoia localnicilor din Podisul Transilvaniei de a primi…

Citește mai departe

    Paradisul ecologic de la Viscri. Satul are o statie de epurare activata de bacterii

    Localitatea brasoveana Viscri, cunoscuta drept fief-ul Printului Charles, este unica in tara. Si nu doar pentru casele cumparate si renovate de mostenitorul coroanei britanice. Comuna are si singura statie de epurare care trateaza apele menajere cu ajutorul unei bacterii. O solutie perfect ecologica. Paradisul discret de la Viscri, devenit cunoscut datorita Printului Charles, atrage anual…

    Citește mai departe

    Atac la plamanul verde al Clujului

    Administratorii zonei Fagetul Clujului – Valea Morii vor sa mareasca aria protejata si sa introduca aici restrictii prin ordin ministerial. Principalele agresiuni inregistrate sunt constructiile de tot felul, arderea pasunilor, suprapasunarea, desecarea mlastinilor. Cine incalca reglementarile va plati amenzi de pana la 60.000 de lei sau chiar va face inchisoare. O cercetare sociologica realizata pe…

    Citește mai departe

    Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local in Republica Moldova

    Centru National de Mediu (CNM) este un ONG care lucreaza in domeniul protectiei mediului in Republica Moldova si pledeaza pentru promovarea standardelor ecologice europene la nivel national. Este evident ca numai valorile europene ar putea schimba situatia generala spre mai bine in Republica Moldova, inclusiv in domeniul mediului. Republica Moldova ar putea depasi fenomenul coruptiei,…

    Citește mai departe
    Cele mai bune hoteluri eco din lume

    Cele mai bune hoteluri eco din lume

    In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea…

    Citește mai departe
    Dezastru ecologic pe rîul L?pu?

    Dezastru ecologic pe riul Lapus

    Nimic nu prevestea ca pe riul Lapus s-ar putea produce un asemenea dezastru ecologic de proportii! Riul ce izvoraste din Muntii Varatec curgea pina acum domol, ducindu-si apa curata si limpede ca lacrima spre varsarea in riul Somes. Dar nesabuinta unor oameni vine sa tulbure echilibrul naturii. Cetatenii din localitatile Poiana Botizii, Lapus, Rogoz, Damacuseni…

    Citește mai departe
    Hrana vie pentru s?n?tate. Superalimentul care ajut? rinichii ?i sistemul circulator

    Hrana vie pentru sanatate. Superalimentul care ajuta rinichii si sistemul circulator

    Aceasta este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre. Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la…

    Citește mai departe
    Berarii au cur??at albiile apelor de gunoaie

    Berarii au curatat albiile apelor de gunoaie

    334 de angajati ai Ursus Breweries din Bucuresti, Timisoara, Buzau, Brasov si Cluj-Napoca s-au implicat in ecologizarea zonelor din jurul apelor, participand la protejarea resurselor, parte din ecosistemele utilizate in comun de comunitatile locale si in activitatile companiei. Acestia au curatat zonele riverane altor resurse de apa locale, prin implicarea directa a angajatilor simultan in…

    Citește mai departe
    Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

    Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

    Balegarul este astazi utilizat pe larg pentru producerea de ingrasaminte si energie. Insa oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au dezvoltat o nou tehnologie, care produce apa curata din gunoiul de grajd. Inventia va deveni deosebit de importanta mai ales in regiunile aride ale planetei. „O mie de vaci produc aproximativ 38.000 de…

    Citește mai departe

    Imbranceli intre sustinatorii si adversarii gazelor de sist la Bacesti, in judetul Vaslui

    Incidente la protestul organizat de activistii de mediu din localitatea vasluiana Bacesti. Cei care sunt impotriva explorarii gazelor de sist au intrat in conflict cu sustinatorii proiectului. Jandarmii au despartit cele doua tabere. Pe tot parcursul mitingului, o suta de politisti si jandarmi au incercat sa ii tina in frau pe cei 150 de protestatari….

    Citește mai departe

    Circulatia apei subterane. Implicatii asupra fracturarii hidraulice

    Una dintre realizarile importante ale tezei mele de doctorat de la University of Oklahoma („Heat Flow in Oklahoma”, 1997) a fost stabilirea unei regim convectiv de transport al caldurii crustale prin intermediul deplasarii apei subterane in Oklahoma. Practic, am explicat o semnificativa anomalie pozitiva de flux geotermic in partea de nord est a statului[1] prin aportul…

    Citește mai departe
    Guvernul Ponta vrea fracturare hidraulica

    Constanta e pe lista: Proteste impotriva fracturarii hidraulice

    Comunitatea Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica anunta proteste in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate duminica, 6 aprilie, pentru a manifesta impotriva fracturarii hidraulice utilizata in exploatarea gazelor de sist. Ce solicita protestatarii: · 1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor…

    Citește mai departe
    China afirm? c? va depune mai multe eforturi pentru combaterea polu?rii

    Satele cancerului din China. Cum traiesc oamenii in zonele cu cele mai numeroase cazuri de cancer

    La inceputul acestui an, autoritatile din China au recunoscut existenta „satelor cancerului”, dupa mai multi ani de la aparitia unor informatii cu privire la depasirea numarul mediu de cazuri in anumite regiuni deosebit de poluate din tara. Expresia „satele cancerului” nu fusese folosita pana atunci de autoritati, insa acestea au cedat in final in urma…

    Citește mai departe

    Viata artificiala creata de Craig Venter – un proiect prezentat, sambata, pe Discovery Science

    Discovery Science va difuza, in premiera, sambata, de la ora 20.20, documentarul „Viata creata in laborator”, care prezinta cea mai mare descoperire stiintifica a anului: producerea artificiala a vietii, un proiect realizat de cercetatorul american Craig Venter impreuna cu echipa sa. In urma cu cateva saptamani, cercetatorul american Craig Venter a anuntat ca el si…

    Citește mai departe

    Ziua mondiala a apei: Laszlo Borbely: Mai avem nevoie de 1 miliard de euro pana in 2014 pentru a ne indeplini angajamentele in domeniul apei

    Pe langa cele 5,6 miliarde euro din fonduri europene, mai este nevoie de inca 1 miliard de euro „pentru a ne onora angajamentele pe care le avem. Am discutat cu Ministerul de Finante si cu BEI sa gasim o modalitate pentru a rezolva aceasta problema”, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor. Potrivit acestuia,…

    Citește mai departe

    Sisteme inteligente de gestionare a resurselor de apa

    In ultimii zeci de ani am fost martorii unor progrese si inovatii remarcabile, atat in industrie, cat si in agricultura. Au aparut noi practici menite sa satisfaca nevoile unei populatii aflate in crestere exponentiala. Toate acestea au devenit posibile datorita investitiilor private, imbunatatirilor tehnologice si globalizarii comertului, dar si unui alt ingredient vital, si anume…

    Citește mai departe

    Ariile protejate – o solutie pentru atenuarea impactului schimbarilor climatice

    Ariile protejate reprezinta o solutie eficienta si ieftina pentru atenuarea impactului schimbarilor climatice – aceasta este concluzia ultimului raport publicat de International Union for Conservation of Nature, Organizatia Nature Conservancy, United Nations Development Programme, Wildlife Conservation Society, World Wide Fund for Nature si Banca Mondiala. Cu ocazia Conferintei ONU pe probleme de mediu de la…

    Citește mai departe

    WWF: Romania este singura tara din UE care nu da ajutor guvernamental pentru ariile protejate

    Romania este singura tara din Uniunea Europeana (UE) care nu da niciun ajutor guvernamental pentru reteaua de arii protejate, desi acestea joaca un rol foarte important in reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera, potrivit unui raport transmis marti de WWF Romania. Organizatia de mediu reaminteste ca, in septembrie 2009, statul roman a fost…

    Citește mai departe

    Turistii, premiati in cadrul campaniei LITORAL CURAT!

    Organizatia ecologista „Mare Nostrum”, impreuna cu Vodafone Romania – Sponsor Principal, Petrom – Sponsor si Apele Romane – Directia Apelor „Dobrogea Litoral” – Partener premiaza turistii in cadrul campaniei LITORAL CURAT 2009. Premiile sunt impartite de voluntarii Mare Nostrum, aflati in fiecare sfarsit de saptamana pe plajele de pe litoralul romanesc. Orice turist care raspunde…

    Citește mai departe

    Combaterea poluarii

    Din cauza multor tragedii ale mediului inconjurator, de la jumatatea secolului XX, multe natiuni au instituit legi cuprinzatoare proiectate pentru a repara distrugerile anterioare ale poluarii necontrolate si pentru a preveni viitoarele contaminari ale mediului. In Statele Unite a fost creat Actul pentru Aer Curat (Clean Air Act – 1970) prin care se reduceau semnificativ…

    Citește mai departe

    Vasile Pintilie: „Peturile sunt o pelagra a apelor”

    Una dintre marile probleme de poluare din tara noastra o reprezinta deseurile care plutesc nestingherite pe luciul apelor. Vasile Pintilie, noul director de la Administratia Nationala „Apele Romane” da vina pe lipsa de educatie. Adevarul: Apele din Romania sunt acoperite de peturi si sufocate de gunoaie. Ce-o sa faceti pentru rezolvarea acestei probleme, pentru curatarea…

    Citește mai departe