Lafarge incepe constructia unei sta?ii de co-procesare a de?eurilor solide

Lafarge incepe constructia unei statii de co-procesare a deseurilor solide

Lafarge Romania a inceput constructia proiectului unei statii de co-procesare deseuri solide municipale si utilizarea lor ca si combustibili alternativi in procesul de fabricatie, in vederea eficientizarii productiei de ciment, un proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului ce va fi implementat in fabrica de ciment Lafarge din Medgidia este…

Citește mai departe

Turbinele eoliene GE cu rotor de peste 100 m vor intra in functiune la nivel global la sfarsitul anului 2012

Capacitatea instalata a turbinelor eoliene din seria 2.5 cu tehnologie avansata de la GE a depasit doi gigawati la nivel global, adica suficienta energie electrica ecologica pentru alimentarea unui numar de aproximativ 1,4 milioane de locuinte din Europa. Pana la sfarsitul anului, peste 2.000 de turbine eoliene GE cu rotor de peste 100 metri vor…

Citește mai departe
Frân? serioas? pentru energia verde

38 de turbine eoliene de 2,5 MW de la GE vor pune in functiune patru ferme de vant in Polonia

GE (NYSE: GE) va livra 38 de turbine eoliene pentru patru ferme de vant aflate in constructie in nordul Poloniei. Aceste proiecte, denumite Centrul de energie eoliana Darlowo-II, marcheaza prima utilizare in Polonia a turbinelor eoliene de 2,5 megawati de la GE prevazute cu rotoare de 103 metri. Invenergy Wind LLC (Invenergy) si compania dezvoltatoare poloneza Enerco sp….

Citește mai departe
Casa verde

Incepe programul „Casa Verde” si pentru persoanele juridice

Agentia pentru Protectia Mediului Botosani anunta persoanele interesate ca in aceasta saptamana a fost aprobat, prin Ordinul nr. 1741 din 20 octombrie 2010, Ghidul de finantare a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila,inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire – beneficiari unitati administrativ – teritoriale, institutii publice si unitati de…

Citește mai departe

Combustibil din alge, alternativa la pretul ridicat al petrolului

Animati de fluctuatiile pretului petrolului si confruntandu-se cu necesitatea de a gasi o solutie cat mai rapida impotriva incalzirii globale, cercetatorii americani isi finalizeaza eforturile pentru punerea la punct a unui combustibil rezultate din alge. In ultimii ani, algele au „castigat” foarte mult teren in acest domeniu, carburantul rezultat din aceste organisme fiind partial utilizat…

Citește mai departe

Cercetatori de la Universitatea din Kansas vor sa obtina biocombustibil din alge si reziduuri

Cercetatori din Lawrence, Kansas, lucreaza la transformarea microbilor din deseuri prelucrate in biocarburant viabil. Acest lichid ar putea fi folosit in alimentarea masinilor, avioanelor si a altor mijloace de transport.Pentru moment, viitorul acestui biocombustibil creste in patru cisterne de la Fabrica de Tratare a Apelor Reziduale din Lawrence.Proiectul este cat se poate de „verde”. Combustibilul…

Citește mai departe

Biocombustibilii produc incalzire globala

Plantele care se cultiva de obicei pentru biocombustibili sunt porumbul, soia, cassava, palmierii pentru ulei so trestia de zahar. Cercetatorii sustin ca, desi cultivarea de plante pentru biocombustibili reprezinta o alternativa la o parte din petrol, cultivarea lor va agrava fenomenul incalzirii globale.Biocombustibilii sunt cultivati mai ales in zonele tropicale, unde padurile sunt taiate pentru…

Citește mai departe

Plantatiile de biocombustibil pe pamanturile padurilor tropicale sunt daunatoare climei si biodiversitatii

Mentinerea padurilor tropicale intacte este cea mai buna metoda de combatere a schimbarilor climatice decat inlocuirea lor cu plantatii de biocarburanti, dupa cum releva un studiu in revista Conservation Biology. Studiul pune in lumina faptul ca ar fi nevoie de  cel putin 75 de ani pentru ca emisiile de carbon reduse prin utilizarea biocombustibililor sa…

Citește mai departe

Energie, agrocarburanti

Numeroase indoieli planeaza inca asupra interesului pentru biocarburantii actuali; toata lumea pare in schimb sa fie de acord in privinta cercetarilor asupra biocarburantilor de a doua generatie. Acestea din urma pot fi definite ca fiind cele care utilizeaza fie biomasa lignocelulozica, fie cea a plantelor in intregime ca materie prima in loc de utilizarea doar…

Citește mai departe

Biocombustibilii, la a doua generatie

Nivelul ridicat al barilului de titei si cotatiile- record la porumb si soia, din care se fabrica biocombustibilii de azi, au declansat cursa pentru dezvoltarea celei de-a doua generatii de coarburanti ecologici. Recent barilul de petrol a trecut de 100 de dolari, in vreme ce marfurile agricole din care se produc biocombustibilii au ajuns si…

Citește mai departe

Bucurestiul Respira – programul companiei Carpatcement, premiat la PR Award

Programul de responsabilitate sociala „Bucurestiul Respira”, dezvoltat de Carpatcement Holding impreuna cu agentia de relatii publice THE PRACTICE a fost distins cu Silver Award for Excellence la categoria campanii non-comerciale in cadrul PR Award, singura competitie dedicata campaniilor de PR din Romania, se arata intr-un comunicat remis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Citește mai departe

Combustibili cu etanol, in SUA

Departamentul american de Energie exploreaza utilitatea produselor pe baza de benzina cu un continut ridicat de etanol, a anuntat un oficial al acestui departament, citat de Reuters. „Vom testa E12, E15 si, eventual, E20 si vom lucra cu Agentia pentru Protectia Mediului”, a declarat Alexander Karsner, secretarul adjunct pentru eficienta energetica si energie regenerabila.

Citește mai departe

Cursa masinilor solare

Intrecerea din Australia devine un raliu al motoarelor alternative. Editia din acest an a competitiei internationale a masinilor alimentate cu energie solara, World Solar Challenge, al carei start va fi dat maine, are pentru prima oara in istoria sa de doua decenii un regulament mai strict, care obliga vehiculele participante sa se apropie mai mult, cel putin ca design, de masinile conventionale.

Citește mai departe