Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

    Alerta de poluare in Oceanul Pacific: O nava care transporta 180 de tone de substante toxice s-a scufundat

    Alerta de poluare in Oceanul Pacific. Asta dupa ce autoritatile din Costa Rica au anuntat ca o nava cargo ce transporta 180 de tone de nitrat de amoniu a naufragiat in apele sale teritoriale. Intreaga cantitate de amoniu a ajuns in ocean. Potrivit presei locale, naufragiul a fost provocat de conditiile meteorologice nefavorabile. Din fericire,…

    Citește mai departe

    Studiu despre cat de poluat este aerul din jurul blocurilor. Prin centrala din perete ies 70 de produsi cancerigeni!

    Studiul realizat de UMF Cluj arata cum blocurile sunt invelite intr-un aer imbacsit, plin de compusi toxici. Produsii de ardere sunt eliminati prin ferestre exact in zona noastra de respirat. 70 de specii cancerigene s-au descoperit in compusii rezultati din arderea metanului. In timp, proprietarii din blocuri sufera ameteli, discomfort, dureri de cap si probleme…

    Citește mai departe
    Ce trebuie ?tiut despre becurile economice

    Ce trebuie stiut despre becurile economice

    Uniunea Europeana a interzis din 2010 vanzarea becurilor incandescente cu putere mai mare de 75 de Watti, iar incepand cu anul 2013 a tuturor acestor tipuri de becuri, sub pretextul „reducerii emisiilor de carbon“. In locul lor sunt promovate becurile fluorescente compacte cunoscute sub mai multe denumiri: becuri CFL (Compact fluorescent lamp), becuri economice (datorita…

    Citește mai departe
    Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

    Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

    Roinita este o planta medicinala cu importante proprietati curative asupra organismului. Ceaiul de roinita are o aroma placuta si este usor metolat. Placerea de a bea un ceai gustos este completata si de o serie de beneficii importante asupra sanatatii, roinita fiind considerata un tratament de exceptie impotriva anxietatii, stresului, insomniei si a multor altor…

    Citește mai departe

      Cand vor disparea masinile cu motoare cu ardere interna

      Shell a realizat un raport privind viitorul motoarelor cu ardere interna, iar concluziile lor le vor da dureri de cap ecologistilor si fanilor masinilor nepoluante. Pentru ca benzina si motorina vor ramane inca mult timpde baza in alimentarea masinilor. Totusi, sa nu uitam ca e un studiu realizat de o companie petroliera… Prognozele privind epuizarea resurselor petroliere,…

      Citește mai departe

      Garda de Mediu incalca legea accesului la informatii de interes public intr-un caz de poluare repetata din sudul Ploiestiului

      Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Prahova incalca Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public, nedand curs unei solicitari primite din partea presei referitoare la repetate actiuni de poluare care au avut loc in zona de sud a municipiului Ploiesti, generata de sesizarea unor persoane care locuiesc in zona si…

      Citește mai departe

      Deseuri selectate dar nereciclate

      Administratia Bazinala de Apa Olt a facut cunoscut printr-un comunicat de presa ca, in lunile martie si aprilie a.c., va intreprinde o serie de actiuni de control privind salubrizarea cursurilor de apa. Aceasta informatie ar trebui sa alerteze administratiile publice locale mai ales in ceea ce priveste prezenta masiva in zonele supuse controlului a deseurilor…

      Citește mai departe
      Baia Mare: Primarii din jude? au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic

      Maramures: Contractul de prefinantare a proiectului de management integrat al deseurilor ar putea fi semnat luna aceasta

      Luna noiembrie ar putea pune capat unui lung sir de probleme generate de proiectul de management integrat al deseurilor, pentru ca este posibil sa se semneze contractul de prefinantare. Anuntul a fost facut de ministrul Mediului cu ocazia vizitei sale in Baia Mare. Rovana Plumb a aratat ca Maramuresul e foarte aproape sa obtina cele…

      Citește mai departe

      Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

      Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

      Citește mai departe

      Noua comune de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, poluate cu nitrati si nitriti

      Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca, in judetul Bistrita-Nasaud, noua comune sunt poluate cu nitrati si nitriti, iar intr-una dintre comune nitratii au ajuns la panza freatica, provocand probleme de sanatate locuitorilor din zona. Anuntul facut de Minister vine pe fondul lansarii unei campanii de sensibilizare si constientizare a riscului pe care il presupune poluarea…

      Citește mai departe
      Ce se întâmpl? dac? m?nânci cirese

      Ciresele – detoxifiant natural

      Datorita efectului diuretic si de purificare a organismului, nutritionistii au calificat ciresele ca fiind cel mai puternic detoxificant natural, insa fructele lunii iunie contin si cantitati importante de levuloza, un tip de zahar sanatos, indicat chiar si in cazul diabeticilor. Aceste calitati recomanda ciresele in afectiuni renale (litiaza-adica formare de calculi), in guta, in reumatism,…

      Citește mai departe

      Suc de spanac

      Este cel mai important aliment pentru intregul traiect digestiv (stomac, duoden, intestin subtire si gros) si este consumat ca atare din timpuri stravechi. Spanacul crud este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea traiectului digestiv. Consumat in cantitate de 1/2 litri pe zi a vindecat adesea cele mai grave constipatii in cateva zile…

      Citește mai departe

      Monsanto, gasit vinovat de otravirea unui fermier care a inhalat un erbicid puternic, interzis in mai multe tari

      Un tribunal francez a gasit vinovata compania Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic din lume, de otravirea unui fermier care a inhalat un erbicid puternic. Potrivit BBC, cazul ar putea influenta folosirea pesticidelor. Paul Francois, in varsta de 47 de ani, a suferit ameteli, dureri de cap si alte probleme dupa ce…

      Citește mai departe

      Coca-Cola cu gust de santaj

      Ca atata-i duce capul pe angajatii damboviteni ai McCann-Erickson, sincer, nu ma mira. Duminica, 8 mai 2011. Renumita companie Coca-Cola isi serbeaza, cu surle si trambite, ziua de nastere. Traditia spune ca, acum fix 125 de ani, farmacistul John Pemberton vindea in orasul american Atlanta primele pahare din bautura devenita, mai tarziu, cea mai populara…

      Citește mai departe
      Federa?ia Coali?ia Natura 2000 România protesteaz? fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ

      Noi ilegalitati in Natura 2000 Dobrogea ce pot declansa un nou infringement pt Romania

      PETITIE Catre, COMISIA PREZIDENTIALA PENTRU PATRIMONIUL CONSTRUIT SITURILE ISTORICE SI NATURALE MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE In atentia domnului Ministru Laszlo BORBELY Directiei Generale Protectia Naturii Directiei Generale Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila INSTITUTII BANCARE NATIONALE SI EUROPENE AGENTIA NATIONALA DE MEDIU In atentia domnului Presedinte Ciprian GHIOC Directiei Legislatie Orizontala si Reglementari ACADEMIA ROMANA-COMISIA…

      Citește mai departe

      Aerul conditionat poate cauza stop cardiac

      Aparatul de aer conditionat poate duce la aparitia stopului cardio-respirator, atunci cand nu este utilizat corespunzator, atentioneaza medicii. Ce este mit si ce este realitate in folosirea aerului conditionat ne spun specialistii. Diferenta mare de temperatura poate cauza stop cardiac – ADEVARAT Specialistii atentioneaza asupra riscului care poate aparea atunci cand aparatul de aer conditionat…

      Citește mai departe

      Iluminarea casei tale

      Te-ai gandit vreodata ca modul in care patrunde lumina naturala in casa ta iti poate influenta sanatatea? Dar ca tipul de iluminare artificiala sau asezarea lampilor si veiozelor iti influenteaza negativ sau pozitiv viata? S-au scris multe lucruri des-pre iluminatul unei case, fiind un subiect atractiv, care poate fi abordat in multe mo-duri: lu-mina care…

      Citește mai departe

      Filmele 3D pot provoca dureri de cap

      Impatimitii tehnologiei 3D ar trebui sa isi faca mai intai un control oftalmologic, deoarece risca o durere de cap cu adevarat „tridimensionala”, avertizeaza expertii americani. Popularitatea tot mai mare a filmelor tridimensionale este o adevarata mana cereasca pentru unii cinefili, in timp ce persoanele ce au probleme cu vederea s-ar putea alege cu dureri de…

      Citește mai departe