UE interzice definitiv importurile de textile tratate cu substante chimice toxice

Statele membre ale Uniunii Europene au fost de acord in unanimitate sa interzica din importurile sale de imbracaminte si textile o clasa de substante chimice numita etoxilati nonilfenol (NPE), care afecteaza hormonii, informeaza Ecouterre. Decizia, potrivit Greenpeace, inchide o portita deschisa care permitea imbracamintii cu continut de NPE sa se strecoare in UE. In ciuda interdictiei regionale…

Citește mai departe

Pesticidele cresc riscul de afectiune cardiovasculara

Expunerea la pesticide este foarte periculoasa pentru sanatatea aparatului cardiovascular. Iata rezultatul unui studiu aparut in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism in cadrul caruia cercetatorii portughezi atrag atentia asupra efectelor nocive ale chimicalelor policlorinate dintre care face parte si DDT-ul. Desi acesta a fost interzis in mult tari inca din anii ’70, se foloseste…

Citește mai departe
Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

Citește mai departe

    800 de mii de ha de teren din Republica Moldova au nevoie urgent de masuri de ameliorare

    Republica Moldova dispune de circa 81 de mii de hectare de terenuri degradate care sunt practic impracticabile in agricultura sau ar necesita investitii financiare considerabile pentru aceste scopuri. Potrivit datelor Ministerului Mediului, alte circa 800 de mii de hectare de terenuri sunt afectate de procesele erozionale si au nevoie urgent de masuri de ameliorare, inclusiv…

    Citește mai departe
    Care este legătura dintre PET-uri şi fertilitatea bărbaţilor

    Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor

    O substanta gasita in PET-uri si alte recipiente de plastic ar putea afecta fertilitatea barbatilor, scrie medicaldaily.com. Un studiu realizat la Universitatea din Washington arata ca sperma soarecilor carora li s-a injectat la nastere BPA (bisfenol A) nu realiza la fel de bine procesul de meioza (diviziune celulara) precum soarecii ”normali”. Din aceasta cauza, multi…

    Citește mai departe
    43 de milioane de hectare sunt cultivate ecologic in intreaga lume

    PNDR Masura 11 – Agricultura ecologica 2014-2020

    Aceasta fisa este in stadiul de DRAFT si nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. In urma aprobarii de catre Comisia Europeana (COM) a PNDR 2014-2020, acest material va suferi modificarile de rigoare. Descriere generala si obiective principale Agricultura ecologica asigura protectia biodiversitati, reducerea poluarii, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, asigurarea unor conditii de bunastare a…

    Citește mai departe
    Povestea agriculturii si economiei verzi

    Povestea agriculturii si economiei verzi

    Un videoclip animat numit „Povestea agriculturii si economiei verzi”, pune in evidenta modul in care agricultura poate ajuta la construirea unei economii ecologice la nivel global, inclusiv la cresterea productiei de alimente, utilizarii mai eficienta a apei si imbunatatirea mijloacelor de trai a micilor fermieri. O tranzitie catre o economie verde este fundamentala abordarii dezvoltarii durabile….

    Citește mai departe

    Reguli de agricultura ecologica

    „Horticultura rezonabila ar trebui sa contina: fertilizarea buna a solului, tratamentul corect al solului in timpul plantarii, mentinandu-l curat de buruieni si asigurand rotatia potrivita a culturilor … O zi de primavara pierduta nu poate fi recompensata cu trei zile de munca grea toamna”. „Buletinul Societatii de Horticultura din Rusia”, Nr.1 (1864). „Regulile principale ale…

    Citește mai departe

    Fermierii salajeni vor sa produca bio

    Stimulati de subventiile pe care le pot primi, dar si de piata de desfacere a produselor, tot mai multi fermieri salajeni doresc sa intre in sistemul de agricultura ecologica. Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii Directia Agricola Judeteana (DAJ) Salaj, pana in acest moment 586 de agricultori s-au inscris in evidentele institutiei cu intentia de…

    Citește mai departe
    produse

    OMS: Produsele chimice de uz casnic pot provoca grave probleme de sanatate, inclusiv cancer, reducerea fertilitatii si defecte la nastere

    Produsele chimice de uz casnic pot provoca grave probleme de sanatate, inclusiv cancer, reducerea fertilitatii si defecte la nastere, arata un studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Studiul este intitulat „State of the Science of Endocrine Disrupting Chemicals” si a fost publicat de Natural News. Raportul OMS a identificat mai multe „produse chimice…

    Citește mai departe

    Studiu: Consumul in exces al lactatelor poate afecta fertilitatea barbatilor

    Cercetatorii de la Harvard au atras atentia asupra efectelor secundare necunoscute pe care le pot avea lactatele asupra organismului, in special asupra barbatilor. Consumul in exces al lactatelor poate afecta, potrivit oamenilor de stiinta, fertilitatea reprezentantilor sexului puternic. Orice produs lactat aduce in corpul barbatilor o cantitate mare de hormoni feminini, estrogeni, prezenti in mod…

    Citește mai departe

    Experimentarile in natura si cu natura din ultimele sapte decenii

    Experimentarile in natura si cu natura din ultimele vreo sapte decenii au demonstrat clar ca mintile luminate din lume (savanti, cercetatori), ca si „iubitii” conducatori de state de pretutindeni au uitat de vechea intelepciune populara – unde dai si unde crapa – intervenind brutal in dezvoltarea fireasca a acestei Naturimama si periclitand-o grav. S-ar putea…

    Citește mai departe

    15 fructe benefice pentru sanatate

    Superalimentele exista si le avem la indemana. Printre ele exista cateva superfructe pe care trebuie sa le manaci pentru ca sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si necesare organismului, dar dintre toate, cateva sunt cu adevarat exceptionale scrie Health Yahoo. Murele contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in…

    Citește mai departe

    Bio Romania: Cresterea pretului la petrol, un sprijin pentru agricultura ecologica

    Cresterea pretului la petrol este un sprijin pentru agricultura ecologica, pentru ca fermierii de subzistenta, cel putin in Romania, nu mai au acces din punct de vedere financiar la substantele chimice de sinteza si se intorc la metodele traditionale, a declarat, joi, presedintele Asociatiei Bio Romania, Marian Cioceanu. ‘Tot ce inseamna ingrasamant chimic si mare…

    Citește mai departe

    Micii fermieri din tarile in curs de dezvoltare intampina, in fiecare zi, consecintele diferitor capricii ale climei

    Micii fermieri din tarile in curs de dezvoltare intampina, in fiecare zi, consecintele diferitor capricii ale climei, inclusiv cele meteorologice. Ei sunt nu numai victimele dereglarilor climatice, dar si ai instabilitatii pietelor. Este vorba de o jumatate de miliard de oameni angajati intr-o agricultura rudimentara. Ei pot reprezenta 60% din agricultura mondiala si livreaza aproximativ…

    Citește mai departe

    Vanzari de 24 miliarde de dolari de produse ecologice in SUA

    Agricultura ecologica a avut cea mai rapida crestere dintre sectoarele agriculturii din SUA, cu vanzari care au crescut de la 1 miliard dolari in 1990 la 23.9 miliarde de dolari in 2009. In SUA sunt sprijinite programele pentru abordarea problemelor critice din agricultura organica, prin integrarea cercetarii si extinderea activitatilor pentru a evalua impactul asupra…

    Citește mai departe

    Conferinta – Fertilitatea Solului

    La aceasta conferinta sunt invitati sa participe toti cei care au dezvoltate culturi agricole sau intentioneaza sa dezvolte afaceri in aceasta arie si doresc sa-si aprofundeze cunostintele despre ferilitatea solului precum si a oportunitatilor de afaceri din acest segment. Tip eveniment: round table, inetractiv Participarea la eveniment se accepta pe baza de aplicatie. Numar participanti:…

    Citește mai departe

    Cate chimicale contine hrana noastra?

    Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

    Citește mai departe

    Alimente care te fac sa pari tanar

    Nu doar tratamentele cosmetice si cele chirurgicale sunt utile in sfidarea varstei. Poate mai important decat acestea sunt acei factori interni, astfel incat intotdeauna o persoana sanatoasa este frumoasa si slaba. Acea veche idee cum ca frumusetea vine din interior este adevarata daca ne gandim ca orice element constitutiv al corpului nostru (inclusiv parul, pielea…

    Citește mai departe

    Poluarea strica linistea apelor

    Oceanele devin, din cauza noxelor, tot mai permeabile la zgomot. Acest lucru perturba viata mamiferelor care traiesc in apele marine. Oceanografii americani arata ca nivelul ridicat al sunetelor de joasa frecventa ar putea genera esuarea in masa a balenelor pe plaje si surditate temporara la delfini. Arderea combustibililor fosili nu este un proces poluant doar…

    Citește mai departe

    Alunele de padure reduc riscul bolilor cardiovasculare

    Datorita continutului lipidic si raportului dintre acizii grasi polinesaturati si saturati, alunele sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra inimii Alunele de padure au un continut caloric crescut, acestea fiind bogate in grasimi nesaturate, minerale, vitamine si proteine, spun medicii nutritionisti. „Au un continut bogat de minerale, care stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea de…

    Citește mai departe