Administrarea dup? ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi

Administrarea dupa ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi

Administrarea dupa ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi. Lipsa soarelui ii poate face rahitici, excesul le arde pielea. Chiar daca este blamat pentru cres­terea cazurilor de cancer de piele, soarele ramane un stimulant important al imunitatii corpului. Iar copiii sunt principalii beneficiari: soarele ii ajuta la sintetizarea vitaminei D…

Citește mai departe
Alerta radioactiva: Si tu poti fi contaminat(a) cu uraniu!

Alerta radioactiva: Si tu poti fi contaminat(a) cu uraniu!

Iar, pentru asta, nu “trebuie” decat sa… fumezi! Numarul substantelor chimice din “banalul” fum de tigara ajunge la 4.000, si dintre acestea peste 100 sunt nocive pentru sanatate. Daca majoritatea fumatorilor au aflat deja ca fumul de tigara contine, spre exemplu, arsenic, putini stiu, in schimb, ca fumul include si poloniu-210, uraniu-235 si uraniu-238, izotopi…

Citește mai departe

    Armamentul nuclear scoate doua companii de top de pe lista de investitii a celui mai mare fond suveran din lume

    Fondul suveran de investitii al Norvegiei, cel mai mare din lume, si-a facut curat in portofoliu excluzand din motive legate de etica doua companii care au legaturi cu producerea armelor nucleare, scrie Le Monde. Fondul suveran de investitii al Norvegiei, cel mai mare din lume, si-a facut curat in portofoliu excluzand din motive legate de…

    Citește mai departe

    Expertii Ministerului Mediului vin in cinci comune nemtene

    Cele cinci localitati nemtene cuprinse in cadrul proiectului national „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, derulat de Ministerul Mediului, vor gazdui la finalul acestei luni si inceputul lunii viitoare seminarii de informare a cetatenilor privind riscurile pe care le implica poluarea surselor de apa. Este vorba despre comunele Gheraesti, Bodesti, Dumbrava Rosie, Zanesti si Costisa….

    Citește mai departe

    Goana dupa uraniu

    Inca de la descoperirea sa uraniul a suscitat interesul oamenilor. Valentele sale multiple, raritatea sa si nu in ultimul rand periculozitatea acestui metal atipic au dus, in zilele noastre, la o adevarata competitie internationala pentru procutarea lui. Marile puteri, dar si statele mici, dar ambitioase, se intrec in a-si asigura stocuri cat mai mari de…

    Citește mai departe

    Producatorii se opun propunerii UE de interzicere a fosfatilor din detergenti

    Propunerea Uniunii Europene, de interzicere treptata a fosfatilor din detergentii de vase si de rufe, este contestata vehement de producatori, relateaza Green Report. Conform Comisiei de Mediu a Parlamentului UE, acestia ar trebui interzisi din 2015 si restrictionati incepand cu 2013, in sensul in care compusii fosfati sa nu mai depaseasca concentratia de 0, 5…

    Citește mai departe

    ONG-urile pentru protectia mediului se intreaba: „Cat mai suporta Dunarea?”

    In urma accidentului petrecut la Harsova, scufundarea barjei incarcata cu fosfati, care ameninta calitatea apei fluviului Dunarea si implicit sanatatea populatiei care se alimenteaza cu apa din Dunare, aici fiind inclusi si brailenii, organizatiile pentru protectia mediului iau atitudine si cer autoritatilor sa informeze clar populatia cu privire la situatia reala a apei fluviului. Pericol…

    Citește mai departe

    Pesticidele maresc riscul de aparitie a bolilor

    Daca un pacient diagnosticat cu ulcer mananca legume si fructe care contin aceste substante toxice, crizele gastrice se vor accentua, avertizeaza cercetatorii Expunerea la anumite tipuri de pes-ticide, identificate cel mai adesea in continutul produselor agricole, mareste riscul de boli ale tiroidei, cel putin in cazul femeilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un…

    Citește mai departe

    Ministrii din 14 state de la Dunare au promis ca vor proteja fluviul

    Ministrii din 14 state de la Dunare, printre care Romania, s-au reunit marti la Viena, unde au promis sa protejeze acest fluviu de 2.860 kilometri, al doilea din Europa ca lungime. Reprezentantii Germaniei, Austriei, Ungariei, Croatiei, Bosniei, Bulgariei, Romaniei, Cehiei, Slovaciei, Serbiei, Sloveniei, Ucrainei, Muntenegrului si R. Moldova, precum si oficiali ai Comisiei Europene, au…

    Citește mai departe

    Ministerul Mediului a lansat o campanie privind poluarea cu nutrienti

    Prezenta in cantitati peste limitele admise, a nitritilor in apa de baut, conduce la blocarea oxigenului din sange, ceea ce afecteaza capacitatea respiratorie. Ministerul Mediului si Padurilor a lansat campania nationala de informare despre proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, care are ca tinta alinierea Romaniei la cerintele directivei europene privind nitratii, potrivit unui…

    Citește mai departe

    Choco margarina

    Nestle Choco poate fi dusmanul siluetei daca este consumata in mod frecvent. De asemenea, din cauza grasimilor hidrogentate, devine un potential pericol pentru ficat si inima. Nestle Choco, specialitate instant pe baza de cacao si lapte, este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat…

    Citește mai departe

    Ion Toncea : „Am pierdut sute de milioane de euro in domeniul agriculturii ecologice”

    Spre deosebire de terenurile agricole ale tarilor dezvoltate, solurile Romaniei sunt propice pentru dezvoltarea agriculturii bio.Lipsa fondurilor europene si subventiile mici acordate de stat impiedica fermierii sa treaca de la agricutura conventionala catre cea ecologica. Adevarul: Ce avantaje are Romania in ceea ce priveste dezvoltarea agriculturii ecologice? Ion Toncea: Noi nu am folosit niciodata doze…

    Citește mai departe

    Spala-ti masina ecologic!

    Daca am incerca sa folosim mai putina apa si nu am parca pe gazon atunci cand facem un lucru banal cum este spalatul masinii, evitand otravirea vietatilor mici, am realiza de fiecare data, cu putin efort, o economie importanta si am trata mediul cu mai multa prietenie si demnitate. Masina familiei parcata pe aleea inclinata…

    Citește mai departe

    Peste imbracat in chimicale

    Cascavalul ar trebui sa fie principalul ingredient al sosului care imbraca fileul de peste Alaska Pollock, insa are o pondere de doar 2%. Amidonul modificat si uleiul vegetal hidrogenat sunt majoritare, produsul devenind unul periculos pentru sanatate. Fileul de peste Alaska Pollock este un produs care ar fi fost foarte bun daca nu ar fi…

    Citește mai departe
    Dr. Oz: 4 motive pentru care consumul de mezeluri î?i distruge s?n?tatea

    Studiu – Fosfatii din mezeluri duc la cancer

    Aditivii alimentari fosfatati, utilizati frecvent in prepararea industriala a alimentelor, accelereaza cresterea tumorilor canceroase in plamanii soarecilor, potrivit unui studiu publicat luni, in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, informeaza AFP. Acest studiu afirma ca aditivii fosfatati, care sporesc capacitatea de retinere a apei si imbunatatesc textura diverselor alimente, favorizeaza totodata si dezvoltarea…

    Citește mai departe

    Sursele naturale de nutrienti din alimente

    Vitaminizarea alimentelor este, poate, cel mai complex proces tehnologic, datorita sensibilitatii deosebite a acestora, dar mai ales datorita necesitatii standardizarii. Pentru vitaminizarea produselor alimentare se pot folosi atat vitamine naturale, cat si sintetice. Din ce in ce mai mult, numerosi producatori isi indreapta atentia asupra utilizarii vitaminelor naturale, deoarece se constata efecte fiziologice mai bune,…

    Citește mai departe

    Chec cu doua etichete

    Consumatorii care vor sa afle ce contine checul „Pescarusul” vor fi pusi in dificultate de faptul ca acesta are doua etichete, cu ingrediente diferite. Oricum, daca ar avea compozitia specificata de producator, checul ar fi, de fapt, o bezea. Lista de ingrediente a checului cu cacao, stafide si arahide „Pescarus” este neclara pentru cititor. Exista…

    Citește mai departe

    Sapte E-uri intr-o sticla

    „Cacaolat light” este un produs din lapte pe care l-am cumparat dintr-un raion de alimente mai sofisticate dintr-un hipermarket din Bucuresti. Numai ca, surpriza! Nu este nimic altceva decat o solutie de lapte in care au fost dizolvati sapte aditivi alimentari. Eticheta produsului nu iti ofera informatii foarte concludente. Varianta in limba spaniola ne spune…

    Citește mai departe

    Antioxidanti naturali

    Este unanim recunoscut ca, dincolo de aspectele legate de genetica, o serie de maladii specifice civilizatiei contemporane isi are originea in calitatea actului alimentar, atit sub aspect cantitativ, cit mai ales din punct de vedere calitativ. Asa cum afirma in lucrarea de specialitate profesorul Segal, in „Alimente functionale” din 1999, politica nutritionala adoptata in diverse…

    Citește mai departe

    Fosfatii rup oasele

    Consumul a mai mult de 70 de grame de fosfor pe zi este sinonim cu aparitia densitatii osoase scazute, pentru ca fosfatii impiedica fixarea calciului in oase. Cum fosforul este prezent in foarte multe produse, doza se depaseste cu usurinta. Fosfatii sint aditivi alimentari utilizati de industria alimentara ca agenti de reglare a aciditatii, ca…

    Citește mai departe