Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Fermele de pasari, controlate de ANSVSA dupa o alerta de gripa aviara in mai multe tari europene

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face controale la fermele de pasari, dupa ce a fost informata, de Comisia Europeana, de confirmarea mai multor focare de gripa aviara in Germania, Olanda si Marea Britanie. Ca urmare a evolutiei a unor focare de influenta aviara in Germania, Olanda si Marea Britanie, ANSVSA a…

Citește mai departe
Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

Invata cum poti avea o afacere de succes in agricultura ecologica – curs acreditat ANC

Cea de-a doua sesiune de cursuri acreditate de agricultura ecologica se va desfasura in perioada 5-8 aprilie 2014, in Bucuresti. Pe parcursul celor patru zile de curs, participantii vor invata notiunile de baza in cultivarea terenurilor si cresterea animalelor in sistem ecologic. Traineri cu experienta ii vor invata pe cei prezenti care sunt pasii pe…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
O dieta nesanatoasa ne face vulnerabili in fata efectelor pe care poluarea le are asupra noastra

O dieta nesanatoasa ne face vulnerabili in fata efectelor pe care poluarea le are asupra noastra

Zilnic suntem expusi poluarii chiar daca nu lucram neaparat intr-un mediu toxic. Noxele masinilor, praful si pulberile din atmosfera oraselor, apa si solul cu care cresc unele dintre alimentele pe care le consumam isi pun amprenta pe sanatate. Uite cum poti sa combati efectele lor negative. Combate efectele poluarii cu dieta potrivita. Mananca alimente bogate…

Citește mai departe
Ferma ecologica: investitie medie, profit sigur

Ferma ecologica: investitie medie, profit sigur

Plecand de la o ferma zootehnica, o asociatie de fermieri poate dezvolta o afacere pe orizontala: cresterea animalelor- procesare-distributie Cererea tot mai mare de produse bio face ca agricultura ecologica sa aiba perspective tot mai profitabile. Pentru asociatiile agricole investitia intr-o ferma ecologica nu este prea mare, iar prin reinvestirea profitului (procesare si distributie) afacerea…

Citește mai departe
daca am probleme de

Agricultura ecologica, o solutie pentru fermierii romani

Ritmul mediu anual de crestere este de 23%, dezvoltarea sectorului ecologic este dovedita in principal de cresterea numarului de producatori implicati Fermierii spun ca pregatirea terenului, certificarea producatorilor bio si exportul de produse ecologice sunt de durata Avand un ritm mediu anual de crestere de 23%, dezvoltarea exponentiala a sectorului ecologic din Romania este dovedita…

Citește mai departe
Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice, pe fondul unor ingrijorari crescute provocate de scandalul carnii de cal. In landul Saxonia Inferioara nord, un important centru al agriculturii din nordul tarii, a fost demarata verificarea a aproximativ 150 de ferme suspectate de a fi vandut in mod gresit,…

Citește mai departe
daca am probleme de

Sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut in 2012 cu 45% fata de 2011

Conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in anul 2012 sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut cu 45% fata de 2011, reprezentand circa 3,38% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. “Agricultura ecologica este un sistem dinamic in Romania cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %….

Citește mai departe

SUA utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual

Statele Unite ale Americii utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor reprezinta 80% din totalul antibioticelor vandute in Statele Unite, iar folosirea inutila a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, gaini si curcani) este o forta motorie majora care sta in spatele dezvoltarii…

Citește mai departe

S-a lansat Masura 215 “Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul pasari

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta lansarea incepand cu data de 16.10.2012 a sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 “Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul pasari. Pachetul b) “Plati in favoarea bunastarii pasarilor” din cadrul masurii 215 “Plati privind bunastarea animalelor” cuprinde 6 subpachete, dupa cum urmeaza: subpachet 1b) –…

Citește mai departe

La Prisacani – Iasi agricultura ecologica prinde teren

Printre oamenii de afaceri care au realizat ca agricultura ecologica reprezinta o afacere de viitor se numara si Maricel Popa, administratorul unor firme cunoscute in domeniul constructiilor, fabricarii de televizoare si aragazuri. Investitorul detine si firma Vitalef, specializata in congelarea rapida a legumelor si fructelor, de aici ivindu-se si ideea producerii materiei prime. Asa a…

Citește mai departe

Promovarea agriculturii ecologice in Jud. Mures – model de urmat

Ca o extensie a programului „Completarea sprijinului financiar acordat de UE pentru restructurarea agriculturii in Romania (CESAR)”, componenta 2 „Servicii de orientare socio-economica pentru populatia agricola din Judetul Alba”, au loc in aceasta perioada o serie de conferinte in judetul Mures. Aceste conferinte sunt organizate la initiativa Asociatiei Bio-Romania si a Filialei Mures a Asociatiei,…

Citește mai departe

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor ouatoare in sistem ecologic

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina: urme de substante chimice; pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele. Trebuie respectate cu strictete anumite conditii privind: alegerea locului; amenajarea adapostului; furajarea; conversia; prevenirea bolilor; inspectia si certificarea produselor. Alegerea locului. Daca dorim sa…

Citește mai departe

Cotete standard de gaini

Persoanele care cresc pasari in gospodarii trebuie sa transforme adaposturile de pasari in spatii de crestere si hrana adecvate, conform standardelor europene. Crescatorii de pasari trebuie sa respecte anumite standarde minime de crestere a pasarilor. Fermele trebuie dotate astfel incat toate gainile ouatoare sa aiba fie alimentatoare lineare, fie jgheaburi de baut continue. De asemenea,…

Citește mai departe

„Poarta deschisa” la ermitaj Malin – sambata, 17 septembrie

Ermitaj Malin, in colaborare cu Georgeta Sandu (http://permacultura.alvalia.ro/ ) si Universitatea populara de permacultura, din Franta, organizeaza a doua editie a C.C.P. (Curs Certificat de Permacultura de 72 de ore) recunoscut international din 9 pina in 23 septembrie, la Ermitaj Malin (BN) (http://ermitajpermaculture.blogspot.com/) Cursul va fi condus de Pascal Depienne (Fr) impreuna cu Sam Trousdale…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Doua treimi din pasarile din agricultura romaneasca sunt crescute traditional. Are Romania un atu in agricultura ecologica

In agricultura romaneasca sunt 78,8 milioane de pasari, din care 48,3 milioane sunt in ferme de subzistenta si semi-subzistenta ale persoanelor fizice. Astfel, fiecare dintre cele 3,8 milioane de persoane fizice din agricultura ro­ma­neasca are in medie 12 pasari in curte. Restul de 30,5 milioane de pasari sunt exploatate in ferme industriale, potrivit da­telor din…

Citește mai departe

Intocmire GRATUITA a dosarul cererii de finantare a masurii „ferme de semi-subzistenta”

Ministerul agriculturii impreuna cu Uniunea Europeana vine in ajutorul proprietarilor de ferme de semisubzistenta pentru a-i ajuta sa se dezvolte. Astfel din acest an, acesti fermieri detinatori de ferme de semi-subzitenta nu vor mai plati realizarea cererii de finantare pentru accesarea masurii 141 deoarece realizarea sa este gratuita. Acest lucru este posibil in urma unei…

Citește mai departe