Fructele oleaginoase – prietenele femeii

Știi că sunt surse excelente de proteine, fibre și grăsimi esențiale. Și că sunt compuse dintr-o pleiadă întreagă de vitamine (A, E, complexul de vitamine B) și minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier). Dar le consumi cum trebuie? Te vei bucura cu adevărat de beneficiile fructelor oleaginoase numai dacă le adaugi în alimentația ta…

Citește mai departe

10 surse vegane de probiotice

In ultima vreme s-a acordat o mare importanta sanatatii intestinale si pe buna dreptate. Prin popularea intestinelor  cu bacterii „bune”  ne putem imbunatati digestia, sistemul imunitar, putem reduce riscul imbolnavirilor si chiar putem pierde masa corporala. O modalitate eficienta de a realiza aceste deziderate este de a introduce in alimentatia noastra alimente bogate in hrana…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer,…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele – un aliment minune

Migdala este un aliment deosebit de sanatos. Ofera beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rau – LDL si creste colesterolul bun -HDL), al grasimilor din sange, reduce inflamatia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boala cardiovasculara si sindrom metabolic, reduce mortalitatea. 100 de grame de migdale crude…

Citește mai departe

Cele mai toxice 10 alimente pe care le consumam frecvent

Obisnuim sa credem ca alimentele consumate frecvent contin doar vitamine si elemente nutritive, fiind benefice pentru sanatatea noastra. Ei bine, foarte multe dintre aceste alimente comune ascund si substante toxice, extrem de periculoase. TopTenz a aflat secretele celor mai cunoscute, dar si celor mai toxice fructe, legume sau feluri de mancare, prezentand conditiile in care acestea devin daunatoare. Cassava (Yuca) Cassava este un…

Citește mai departe

Vitamina B17, fructe uscate si samburi de migdale impotriva cancerului

In volumul sau „World Without Cancer ”, autorul american Edward Griffin descrie adevarul despre o descoperire mai veche, ascunsa cu grija de marele public, si anume proprietatile curative ale vitaminei B17, numita si laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter. Este un fapt demonstrat: aceasta substanta distruge repede celulele canceroase. Autorul ofera mai multe informatii despre vindecarea…

Citește mai departe

In parcul Bisericii Toma Cozma s-a deschis punctul de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale

Incepand de astazi, iesenii isi pot achizitiona zilnic, produsele ecologice, naturale si traditionale de la Targul Ecoagris, in cadrul punctului de preluare comenzi deschis permanent in curtea Bisericii Toma Cozma din Iasi. Sambata, 12 ianuarie, ora 10.00, va avea loc deschiderea oficiala a ECOAGRIS – punct de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Fructele goji te apara de boli. Afla cum sa le incluzi in dieta ta zilnica

Numit si fructul longevitatii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sanatate. Afla ce efecte bune are si cum sa-l folosesti in alimentatie. Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism: –…

Citește mai departe
Lapte infestat cu aflatoxin?, retras de pe pie?ele din România

Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii sunt singurele mamifere care beau laptele altor specii? Sau poate nu ai privit niciodata lucrurile asa. Pana acum. Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D decat orice alta sursa si porneste un atac violent de probleme de sanatate, arata Naturalnews.com….

Citește mai departe

Intoxicatia cu cianuri

Intoxicatia cu cianuri are o frecventa scazuta comparativ cu celelalte tipuri de intoxicatii, deoarece accesul populatiei la cianuri este limitat. Totusi, atunci cand aceasta se produce este in scop criminal sau suicidar, mai rar accidental. Cele mai frecvente cianuri implicate in acest tip de intoxicatii sunt: cianura de sodiu, cianura de potasiu, ferocianura de potasiu….

Citește mai departe

Fasolea verde, leguma minune

Fasolea verde detine toate calitatile si beneficiile tuturor legumelor, oferind un numar neinsemnat de calorii. Aceasta leguma merita toate aprecierile noastre. Fasolea isi are originea in Peru, America de Sud. Europenii au incercat gustul fasolei verzi in secolul al XVI-lea ea raspandindu-se in toata Europa. Fasolea verde se recolteaza pana ce ea ajunge la maturitate,…

Citește mai departe

Hrana vie (raw food) – Demonstratie de gatit fara foc, retete raw si vegan

Detalii despre evenimentul din Bucuresti AICI, pentru Iasi AICI Sambata, 6 noiembrie 2010, orele 15.00, facem party de gateala raw la casa raw.z. Obiectivul principal ne este acela de a te invata principiile intocmirii celor mai gustoase si/sau rapide feluri de mancare cruda, astfel incat sa nu ne mai golesti frigiderele imediat ce le umplem….

Citește mai departe

Migdalele dulci, tonice pentru inima

Migdalele contin cantitati importante de grasimi si de minerale, printre care magneziu, calciu, cupru si fier, dar sunt bogate si in vitamine: A, E, B1, B2 si PP. „Dintre toate oleaginoasele, migdalele dulci contin cel mai mult calciu”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Deoarece in compozitia migdalelor dulci…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Condimentele intretin frumusetea pielii

Sunt aromate si stimuleaza organismul prin proprietatile lor revigorante. Este vorba despre condimente care fac bine frumusetii, cand sunt „presarate” in cosmetice. Toate condimentele, fara exceptie, au proprietati antioxidante, ajutand organismul sa lupte cu bolile si cu efectele produse de imbatranire, dar fiecare condiment in parte are valori specifice. Prin urmare, exista cateva ideale pentru…

Citește mai departe
Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii

Colesterolul. Remedii

Cauzele aparitiei colesterolului: – aportul de dieta bogata in grasimi; – diabetul zaharat; – obezitate; – tensiune arteriala inalta; – stres; – fumat excesiv si consumul de alcool. Remedii pentru prevenirea aparitiei colesterolului: – un remediu pentru diminuarea nivelului de colesterol este ceapa; consumati suc de ceapa si nu numai ca previne aparitia colesterolului, dar…

Citește mai departe

Proiecte si Adevar

In apele tulburi si poluate de dupa revolutia din decembrie 1989, au aparut si formatiuni politice ecologiste. A fost chiar o inflatie: Miscarea Ecologista Romana (MER), Partidul Ecologist Roman (PER), Federatia Ecologista Romana (FER) etc. Se epuizasera denumirile posibile de organizatii ecologiste. Societatea romaneasca Inflorise ca un MER, ca un PER, ca un fir de…

Citește mai departe

Nuga din margarina

Pentru producatorul Enola reteta de nuga este simpla: se amesteca zahar cu margarina si se presara arahide. Consumatorul va suferi insa complicatii mai ales daca produsul va face parte din dieta lui zilnica. Nuga cu arahide Enola este un produs profund dezechilibrat nutritional cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absor-btie…

Citește mai departe