Milioane de albine moarte în trei localit??i din Boto?ani din cauza erbicidelor

Milioane de albine moarte in trei localitati din Botosani din cauza erbicidelor

Milioane de albine ale unor apicultori din trei localitati ale judetului Botosani au murit, in ultimele doua zile, pagubele fiind insemnate. Problemele s-au inregistrat, incepand de luni dupa-amiaza, in comunele Prajeni si Frumusica, dar si in orasul Flamanzi. Albinele lucratoare au inceput sa moara dupa ce au ajuns pe culturi de mustar si rapita erbicidata…

Citește mai departe

Plante ca indicatori de fertilitate si aciditate a solului

Pentru o evaluare rapida a principalelor caracteristici ale solului pe teren exista mai multe metode, si una dintre ele – plantele salbatice. Datorita lor putem identifica vizual aciditatea, compozitia mecanica sau textura, valoarea nutritiva, densitatea si umiditatea solului. Majoritatea plantelor cultivate in gradina sunt adaptate la o gama larga de pH si pier numai la…

Citește mai departe

Continuturi ucigase in conserve: cate E-uri se gasesc in pateuri

Un studiu derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S. Romania) pentru anul 2013 arata ca cele mai multe dintre pateurile de ficat comercializate pe piata romaneasca au in compozitia lor E-uri. Concret, reprezentantii ANPCPPS au inclus intr-o cercetare derulata in perioada iulie – august 46 de tipuri…

Citește mai departe
Conflictele comerciale ale UE - Carnea de vita, alimentele OMG, bananele si panourile solare

Conflictele comerciale ale UE – Carnea de vita, alimentele OMG, bananele si panourile solare

Conflictele comerciale pot fi nocive in lumea afacerilor. Cu toate acestea, uneori, tarile simt ca sunt necesare unele restrictii din cauza riscurilor pentru sanatate sau competitia necinstita. Pe 21 ianuarie, comisia pentru comert international va dezbate reguli noi care specifica momentele si felurile in care UE poate impune masuri impotriva dumpingului si subventiilor. Regulile vin…

Citește mai departe

Semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor

Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv. Ajuta si la controlul greutatii si la prevenirea cancerului. In plus, potrivit Everyday Health, semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange, previn scaderea densitatii osoase si cresc sistemul imunitar….

Citește mai departe

Cinci alimente nepoftite la masa

Sunt alimente bune. Dar, din pacate sunt si alimente rele, adesea mult mai apetisante. O mare parte dintre aceste alimente rele se inscrie in hrana de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, fara sa stim cat de nesanatoase sunt. Cu ajutorul profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, am facut un top…

Citește mai departe

Cata sare este buna in bucate?

Specialistii atentioneaza ca excesul de sare influenteaza negativ starea de sanatate. Desi pentru buna functionare a organismului medicii recomanda doar sase grame de sare pe zi, multe persoane consuma mult peste limita admisa. Asta pentru ca sarea se „ascunde” in foarte multe alimente, chiar si in cele care nu ne-am astepta sa o contina (de exemplu,…

Citește mai departe

Cinci alimente nepoftite la masa

Sunt alimente bune. Dar, din pacate sunt si alimente rele, adesea mult mai apetisante. O mare parte dintre aceste alimente rele se inscrie in hrana de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, fara sa stim cat de nesanatoase sunt. Cu ajutorul profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, am facut un top…

Citește mai departe

Ghid practic al eco-cetateanului

Beneficiile vietii de eco-cetatean: Reducerea producerii de deseuri; A doua nastere a unor produse; Economisirea energiei, a materiei prime si a resurselor naturale; Reducerea imediata a poluarii si in viitor; Protectia mediului inconjurator si sanatatii noastre. Problema calitatii si a protectiei mediului a intrat in actualitate pe masura ce omenirea a devenit constienta de necesitatea…

Citește mai departe

Oltul, amenintat de desertificare

Pamantul tarii este cea mai valoroasa avutie naturala a intregii natiuni si a generatiilor viitoare, este vesnic si constituie conditia materiala a existentei oricarei productii. Importanta pamantului in agricultura este deosebita, el constituind principalul mijloc de productie, deoarece, prin invelisul sau de sol, este izvorul de hrana al plantelor. Acesta, cu  ajutorul energiei solare, transforma…

Citește mai departe

Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe

Metoda japoneza

Sa privesti pe cineva cum clateste un borcan de mustar nu prea suna a divertisment, dar in Japonia se cheama ora de maxima audienta.  Intr-un segment al emisiunii de dimineata Hanamaru Market, faimoasa in Tokyo, un expert al reciclarii, a scufundat cu grija un borcan de plastic intr-un vas plin cu apa, umplandu-l cu apa…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Mustar Olympia colorat cu E102

Mustarul iute Olympia este un produs care a avut nevoie de un colorant chimic de sinteza pentru a-i imbunatati imaginea. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara. Poate provoca alergii, astm. De asemenea, este incriminat in inducerea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Prof. dr Gheorghe…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Inca un magazin bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. In Bucuresti s-a deschis luna aceasta un nou magazin specializat in produse alimentare ecologice: Natura Food. Magazinul este situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place (Parcul Politehnica, Strada Fabricii nr…

Citește mai departe

E-uri de calitate superioara

Producatorul ne spune ca sunca Praga Nikas este de calitate superioara. Avand in vedere ca 35% din compozitie este reprezentata de aditivi alimentari, inseamna ca acestia sunt cumparati din cele mai bune surse. Sunca Praga Nikas (premium quality) are in compozitie o cantitate foarte mare de sodiu, provenit atat din sare, cat si din aditivii:…

Citește mai departe

Mustar dulce cu aditivi alimentari

Mustarul dulce „La grande famiglia” este obtinut din boabe de mustar, sare, acid acetic, zahar, dar si aditivi alimentari potential periculosi pentru sanatate. Dintre aditivii alimentari periculosi se remarca edulcorantul chimic de sinteza zaharina E954, care este incadrata in grupa 2B, ca agent cancerigen posibil la om, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Jumatate ulei, jumatate aditivi

Consumatorii care doresc sa isi asezoneze fripturile cu ulei, in care s-au dizolvat zece substante chimice si citeva seminte de mustar, pot incerca sosul dijonnaise Knorr. Sosul dijonnaise de la Knorr este un produs in care s-au amestecat zece aditivi alimentari, unul mai periculos decit celalalt. Din lista de ingrediente aflam ca are in compozitie…

Citește mai departe