Guvernul taxeaza si mancarea din import

Importatorii care achizitioneaza cereale, carne, zahar, peste sau fructe si legume din Uniunea Europeana vor plati TVA in Romania. Combaterea evaziunii fiscale va insemna, de fapt, tot majorari de taxe. Produsele de lux vor redeveni accizabile, iar pretul alimentelor s-ar putea majora. Proiectul de ordonanta prin care Guvernul vrea sa combata evaziunea fiscala are atatea…

Citește mai departe

Porcul oaie este noua atractie a unui zoo britanic

Porcusorii lanosi sunt originiari din Austria si Ungaria. La prima vedere ai putea sa il confuzi cu o oaie, intrucat este acoperit de o blanita lanoasa si creata. El este insa un porc, mai special, intr-adevar. Porcusorul carliontat face parte din cele trei exemplare de Mangalitza livrate unei gradini zoologice din Marea Britanie. Ingrijitorii de…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Alimentatia vegetariana, daunatoare pentru mediu

Alimentatia vegetariana poate fi mai daunatoare pentru mediul inconjurator decat stilul de viata bazat pe diete alimentare ce contin carne, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, informeaza Daily Mail, in editia online. Activistii ecologisti si adeptii dietelor vegetariene au insistat vreme de multi ani, atragandu-le atentia persoanelor care…

Citește mai departe

Producatorii de alimente traditionale vor protectie UE

Producatorii a cinci alimente traditionale – carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlag – vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica. Obtinerea protectiei de denumire geografica ofera o serie de avantaje producatorilor, printre care faptul ca doar…

Citește mai departe

Printul Charles, indragostit de produsele ecologice din Transilvania

Transilvania este o comoara din punct de vedere agricol si al producerii de alimente traditionale sanatoase, putand da un exemplu intregii lumi in acest sens, le-a spus Printul Charles al Marii Britanii locuitorilor din Saschiz, avertizand ca o asemenea zona se poate dovedi fragila si trebuie protejata. „Transilvania este o comoara agricola deoarece combina o…

Citește mai departe

La Zoo, directoarea este mai sperioasa decat animalele

In lipsa popularului elefant, ZOO castiga vizitatori printr-o veritabila alee a tigrilor siberieni si prin custile transparente pentru unele carnivore. Dupa ciudatele decese ale animalelor, intre 2007 si 2008, Gradina Zoologica este vizitata din nou, semn ca oamenii vor sa vada in continuare animale din diverse colturi ale lumii. Nu si-a revenit inca directoarea centrului,…

Citește mai departe

Oaia romaneasca nu face fata concurentei din UE

Oaia romaneasca nu este suficient de buna pentru a face fata concurentei din UE, singura solutie fiind ameliorarea rasei autohtone, mai ales ca in ultima perioada s-a observat o crestere a vanzarilor de carne de oaie pe piata, pe fondul scaderii increderii in carnea de porc ca urmare a gripei porcine, a declarat ministrul Agriculturii,…

Citește mai departe

Mortaciuni pe saturate, vulturi ioc!

Daca vulturii din Europa ar putea vota, probabil s-ar inghesui la alegerile euro-parlamentare din iunie, in semn de mul-tumire pentru grija pe care legislativul Uniunii Europene a aratat ca le-o poarta. De-acum inainte, vor avea hrana asigurata, pentru ca fermierii sunt in-dem-nati sa-si lase-n plata Domnului ani-malele moarte pe camp, pe post de os–pat vulturesc….

Citește mai departe

UE permite fermierilor sa lase lesurile pe camp

Parlamentul European a votat, saptamana trecuta, modificarea legii care interzicea fermierilor sa lase animalele moarte pe camp drept hrana pentru vulturi, actiune salutata de Societatea Ornitologica Romana (SOR) printr-un comunicat de presa dat astazi publicitatii. Potrivit SOR, lesurile sunt o sursa importanta de hrana pentru unele dintre cele mai impresionante pasari de prada din Europa,…

Citește mai departe

S-a deschis Salonul Eco-Habitat, la Sala Palatului

S-a deschis Salonul Eco-Habitat, la Sala Palatului. Cei interesati pot gasi aici toate solutiile pentru independenta energetica a locuintei lor, adica folosirea energiei solare, geotermice sau eoliene pentru producerea energiei necesare intretinerii unei locuinte. Vizitatorii pot vedea sisteme solare (Sonnenkraft, Solahart, Solarduobest, Optimist Solar, Solelas, Sunerg, Megasun) pentru apa calda sau pentru apa calda si…

Citește mai departe

Izolatii ecologice din lana de oaie

Lana de oaie, o inventie geniala oferita de „mama natura” pentru termoizolatie! Dezvoltarea acesteia a durat cu siguranta cateva milioane de ani. Cu ajutorul spiritului de inventator, un producator german, Alchimea Naturwaren a optimizat din punct de vedere tehnic aceasta baza solida de termoizolatie, rezultatul fiind un material de constructie modern cu caracteristici deosebite: Termoizolatie…

Citește mai departe

Revolutia alimentelor bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Oferta de hrana sanatoasa se diversifica, iar piata are un potential urias de crestere La doar cativa ani de la certificarea primului produs ecologic, Romania se poate mandri cu peste 280 de alimente…

Citește mai departe

Fermierii romani au succes pe piata internationala a produselor ecologice

Exportul romanesc de produse ecologice ar putea sa se ridice in acest an la aproximativ 100.000 de tone, care valoreaza 70 milioane euro, a declarat, miercuri, la IndAgra, consilierul pentru agricultura ecologica in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Teodora Aldescu. In 2006, produsele ecologice au depasit 60.000 tone la export, valoarea acestora ajungand la 50 milioane euro.

Citește mai departe

Exportul de produse ecologice aproape s-a dublat

Exporturile Romaniei de produse agroalimentare ecologice vor creste in acest an cu 40%, ajungandu-se astfel la aproximativ 70 milioane de euro. Astfel, potrivit estimarilor, livrarile de produse ecologice pe pietele externe au totalizat anul trecut 62.000 de tone, iar pentru 2007 este estimat un volum de 100.000 de tone, a declarat Teodora Aldescu, consilier in Ministerul Agriculturii.

Citește mai departe