Oprim poluarea cu nutrienti si pastram planeta albastra

Dezbaterea “Reducerea poluarii cu nutrienti a apelor si solului din regiunea Nord-Vest a Romaniei” a adus in vizor problema controlului poluarii si s-au purtat, la Cluj, discutii in prezenta reprezentantilor Prefecturii, Consiliului Judetean si Agentiei de Mediu. Conferinta face parte dintr-un proiect in cadrul caruia comuna Bontida a beneficiat de una dintre cele mai mari…

Citește mai departe

Invata despre cum te afecteaza poluarea cu nutrienti la Workshopul de la Cluj

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza conferinta avand cu tema ”Reducerea poluarii cu nutrienti din surse agricole a apelor si solului. Aspecte privitoare la implementarea proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Evenimentul are loc miercuri 28 ianuarie 2015, la Hotel Napoca, sala Ambasador din municipiul Cluj-Napoca, incepand cu orele 10.00. La eveniment participa reprezentanti…

Citește mai departe
Deșeurile: cum pot fi administrate inteligent

Un sistem integrat de managementul deseurilor va fi realizat in Harghita. Investitia – 164 milioane de lei

Un sistem modern de management integrat al deseurilor va fi realizat in judetul Harghita pana la sfarsitul anului viitor, printr-un proiect cu finantare europeana, in valoare de peste 164 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Acest proiect este de o importanta majora, nu doar pentru ca are cel mai mare buget dintre proiectele CJ,…

Citește mai departe
Mun?ii P?durea Craiului – mica Elve?ie a bihorenilor

    Muntii Padurea Craiului – mica Elvetie a bihorenilor

    Pestera Vantului Muntii Padurea Craiului din partea de sud-est a judetului Bihor au fost adesea comparati cu Tara Cantoanelor, dar nu fiindca ar avea piscuri care sa rivalizeze cu varfurile inalte ale Alpilor, ci deoarece peisajele salbatice si pesterile din aceasta parte de tara taie respiratia turistilor prin frumusetea lor. Printre culmile domoale, specifice Apusenilor,…

    Citește mai departe

    Muntii Padurea Craiului – Tabara pentru tinerii ecologisti

    A doua tabara pentru tinerii rangeri din Muntii Padurea Craiului s-a confruntat cu cateva probleme, o parte dintre participantii inscrisi razgandidu-se cu doar o saptamana inainte de plecarea spre Damis. Pana la urma, organizatorii, membri Ecotop, au reusit sa gaseasca inlocuitori, astfel ca activitatile s-au desfasurat conform programului. A doua serie de participanti la Tabara…

    Citește mai departe

    Ecologizare si informare privind efectele stilului distructiv asupra naturii, la Ilva Mica, in acest week-end

    Actiunea de ecologizare a zonei Remetea – Motantan din Ilva Mica, reprogramata pentru perioada 27 mai – 1 iunie, va fi orientata, nu doar pe colectarea deseurilor, ci si pe realizarea unei campanii de educare si constientizare, privind efectele negative asupra naturii, prin nepastrarea unui mediu de viata curat. In data de 27 mai, coordonatorul…

    Citește mai departe

    Controlul integrat al poluarii cu nutrienti

    Ministerul Mediului si Schimbarilor climatice a anuntat lansarea celei de-a patra etapa a Campaniei  de sensibilizare si constientizare publica din cadrul Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” –  Seminarii locale pentru formare de formatori,  educatie ecologica. Seminariile se vor organiza in perioada:11 martie – 27 aprilie 2013 in 87 localitati, din 34 judete incluse in proiect. Obiectivul principal…

    Citește mai departe

    Ministerul Mediului a lansat a doua etapa a caravanei in campania privind controlul poluarii cu nutrienti

    Ministerul Mediului si Padurilor a lansat a doua etapa a caravanei, in cadrul campaniei de sensibilizare si constientizare a proiectului ‘Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti’, aceasta plecand luni spre vestul tarii, prin judetele Teleorman, Olt, Dolj si Mehedinti. Potrivit unui comunicat al MMP, remis miercuri AGERPRES, drumul caravanei continua spre nord-vestul tarii, prin judetele…

    Citește mai departe

    Cum se polueaza apele Clujului

    Controalele si amenzile aplicate de Garda de Mediu nu ii impiedica pe fermieri sa fie neglijenti cu depozitarea deseurilor animale, astfel ca solul este afectat, existand in permanenta riscul de contaminare a surselor de apa. Barajul de la Tarnita este principala sursa de apa potabila a municipiului Cluj-Napoca / foto Ioana Tohat In spatiul hidrografic…

    Citește mai departe

    Un milion de fantani din Romania sunt poluate cu nitrati, din cauza gestionarii necorespunzatoare a deseurilor de grajd

    Un milion de fantani din Romania sunt poluate cu nitrati, din cauza gestionarii necorespunzatoare a deseurilor de grajd. In judetul Cluj, exista 17 localitati unde apa din fantani este infestata, printre care si Apahida. Consumata in cantitati mari, acesta poate cauza probleme de respiratie, si chiar decesul, in cazul sugarilor. Guvernul Romaniei, printr-un imprumut de…

    Citește mai departe

    Politistii satmareni constata aproape saptamanal cate doua infractiuni de braconaj cinegetic sau piscicol

    Braconierii par tot mai hotarati sa decimeze fauna din padurile si apele judetului. Politistii satmareni constata aproape saptamanal cate o infractiune de braconaj, fie cinegetic, fie piscicol. Infractiunile de braconaj cinegetic sunt aproape de doua ori mai multe la numar decat cele piscicole. Rusinos este faptul ca in numeroase cazuri braconierii se dovedesc a fi…

    Citește mai departe

    Campania „Sibiul recicleaza”

    Locuitorii din Dumbraveni, Laslea, Biertan, Birghis, Merghindeal, Iacobeni, Bradeni, Mosna si Mihaileni vor afla, luna aceasta, modul in care vor fi gestionate deseurile generate in localitatea lor, dupa ce „Sistemul de management integrat al deseurilor din judetul Sibiu” va fi implementat. Intalnirile cu cetatenii au inceput de la sfarsitul lui martie, pana acum avand loc…

    Citește mai departe

    Construirea de noi statii de deseuri si inchiderea gropilor neconforme de gunoi din judetul Sibiu

    Consiliul Judetean Sibiu a atribuit contractul pentru proiectarea si construirea de  noi statii de deseuri si inchiderea gropilor neconforme de gunoi din judet unui grup de firme din Timisoara. Dupa licitatia la care s-au prezentat sapte firme, oferta asocierii dintre  S.C. CONFORT S.A. Timisoara si S.C. FINARA CONSULT S.R.L. Timisoara a fost declarata castigatoare. Una…

    Citește mai departe

    Peste trei ani, toti sibienii vor colecta selectiv deseurile, datorita unei investitii cu fonduri UE

    Toti sibienii vor putea colecta selectiv deseurile peste trei ani, multumita celei mai mari investitii realizate din fonduri europene de catre Consiliul Judetean, care va folosi 26,9 milioane de euro, din care 16 milioane de euro finantare nerambursabila de la UE, a anuntat marti, intr-o conferinta, presedintele CJ, Martin Bottesch. „Cel mai mare proiect din…

    Citește mai departe

    Rocile de la Rosia Montana sunt permeabile si vor fi infiltrate cu usurinta de cianuri

    Geologul Justin Andrei arata pentru „Adevarul“ cum proiectul de la Rosia Montana ar putea distruge tot subsolul zonei. Unul dintre cei mai buni geologi din Romania a facut o cercetare prin care arata ca rocile de la Rosia Montana sunt usor permeabile si vor fi infiltrate cu usurinta de cianuri. Geologul Justin Andrei, cercetator stiintific…

    Citește mai departe

    Peste 135 de mii mp, preluati de la ROMSILVA pentru autostrada Timisoara-Lugoj

    Ministerul Transporturilor va prelua de la Regia Nationala a Padurilor, ROMSILVA, o suprafata de peste 135 de mii de mp, necesari constructiei autostrazii Timisoara-Lugoj. Cele opt terenuri sunt amplasate pe teritoriul oraselor Recas si Remetea Mare, respectiv, pe teritoriul Hergheliei Isvin. ROMSILVA si-a exprimat acordul de transfer, cu conditia respectarii reglementarilor Uniunii Europene, referitoare la…

    Citește mai departe

    Sarbii si statiile de monitorizare a calitatii aerului sunt de vina pentru praful din Timisoara

    Romania este la un pas de a fi sanctionata de catre Comisia Europeana cu amenzi de sute de mii de euro pentru nerespectarea limitelor poluarii. Printre judetele care inregistreaza cele mai multe depasiri ale normelor se afla si Timisul. Autoritatile locale gasesc explicatii, cateodata ilare, pentru poluare: praful vine de la sarbi, statiile de monitorizare…

    Citește mai departe
    Campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” ajunge in judetul Ilfov

    Campania „Locul deseurilor nu e in casa. Trimite-le la plimbare!”, derulata de Asociatia RoRec, a ajuns saptamana trecuta in trei judete

    Asociatia RoRec a derulat 5 actiuni de colectare in week-end-ul ce a trecut, in 26 localitati din trei judete: Prahova, Hunedoara si Timis Actiunile au fost desfasurate in jurul centrelor de colectare RoRec realizate in parteneriat cu primariile din Barcanesti, Hunedoara, Sacalaz si Sannicolau Mare si s-au finalizat cu colectarea a peste 23.000 kilograme deseuri…

    Citește mai departe

    Lectie de ecologie la munte si la mare

    Doua grupuri a cate 15 copii din localitatile Chilia, judetul Tulcea, si Merisani, judetul Arges, au participat, in perioada 27 august – 8 septembrie 2009, la tabere de vara in zona montana Remetea, judetul Bihor, respectiv in Sulina, Delta Dunarii. Actiunile fac parte din proiectul „SDD la munte si la mare”, derulat de Asociatia Salvati…

    Citește mai departe

    Investitie de 2,5 milioane de euro pentru prevenirea poluarii cu nitrati in Bazinul Somes-Tisa

    Directia Apelor Somes-Tisa (DAST) va monitoriza, in urmatorii cinci ani, sapte zone vulnerabile la poluarea cu nutrienti, realizandu-se si investitii de 2,5 milioane de euro in sapte comune din patru judete transilvanene in acest sens, transmite corespondentul NewsIn. Cauzele poluarii cu nitrati sunt practicile agricole necorespunzatoare si apele reziduale neepurate, iar odata ajunse in organismul…

    Citește mai departe