De ce sunt nocive bauturile carbogazoase?

Contin acid citric si acid fosforic, responsabili cu aparitia multor afectiuni grave. Specialistii ofera ca alternativa sucurile proaspete, facute in casa, pentru ca sunt gustoase si sanatoase. Nenumarate studii arata ca sucurile acidulate au in componenta chimicale periculoase, responsabile pentru multe dintre bolile digestive (gastrita, sindrom de intestin iritabil), dar si pentru diferite carente. Afecteaza…

Citește mai departe

Condimentele intretin frumusetea pielii

Sunt aromate si stimuleaza organismul prin proprietatile lor revigorante. Este vorba despre condimente care fac bine frumusetii, cand sunt „presarate” in cosmetice. Toate condimentele, fara exceptie, au proprietati antioxidante, ajutand organismul sa lupte cu bolile si cu efectele produse de imbatranire, dar fiecare condiment in parte are valori specifice. Prin urmare, exista cateva ideale pentru…

Citește mai departe

Ce efecte secundare au indulcitorii din alimente?

Indulcitorii artificiali sunt alternative ale zaharului. Acestia au un continut caloric mai redus decat zaharul, dar specialistii in nutritie atentioneaza asupra consumului in exces care poate duce la aparitia efectelor adverse, informeaza „Gandul”. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, spune ca aceste produse au fost create special pentru persoanele cu diferite afectiuni,…

Citește mai departe

Siropurile de tuse au efecte adverse

Bolnavii de diabet trebuie sa tina cont ca astfel de produse contin o cantitate mare de zahar. Depasirea dozei recomandate de sirop de tuse poate da tulburari digestive. Unele dintre ele au efect sedativ si pot da dependenta. La copiii sub trei ani, acestea pot provoca aparitia convulsiilor. Inainte de a lua un sirop de…

Citește mai departe

TV-ul scurteaza viata oamenilor

Prea multe programe TV pot dauna sanatatii. Potrivit unui nou studiu, ar putea sa scurteze si viata noastra cu cativa ani. Cu cat petreci mai mult timp in fata televizorului, cu atat creste riscul sa mori la o varsta mai mica, mai ales din cauza unor boli de inima. In cadrul studiului au fost urmariti…

Citește mai departe

Sucurile naturale si bauturile carbogazoase sunt la fel de daunatoare pentru smaltul dintilor

Sucul natural de fructe este recomandat pentru continutul sau bogat de vitamine, insa specialistii in sanatate orala avetizeaza asupra faptului ca acidul din aceasta bautura ataca smatul dintilor, distrugandu-l in proportie de 84%. Potrivit unui studiu realizat la Institutul de Sanatate Orala din New York, acidul din sucul natural de fructe este atat de puternic…

Citește mai departe
Noile piste de biciclete se vor trasa pe prima band? a p?r?ii carosabile

Primaria Bucuresti va construi noi piste pentru biciclisti

Arterele si intersectiile din Capitala vor fi dotate cu amenajari, semnalizari verticale si marcaje moderne specifice biciclistilor. Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, a initiat proiectul „Piste de Biciclisti in Municipiul Bucuresti”. Printre masurile proiectului se numara si extinderea si reconfigurarea instalatiilor de semaforizare in intersectiile dotate deja cu instalatii moderne de semaforizare, astfel incat…

Citește mai departe

Ce riscuri implica tratamentul cu laser

Aceasta terapie favorizeaza dezvoltarea tumorilor in cazul persoanelor care sufera de cancer de piele, arata un studiu recent. Aplicate intr-un numar mare de afectiuni, dar si in cosmetica, terapiile cu laser au si efecte secundare. Contraindicatiile sunt sarcina, epilepsia si cancerul. Tot mai multe persoane apeleaza la terapia cu laser, aceasta dovedindu-se a fi eficienta…

Citește mai departe

Pifou inaugureaza in Romania productia de hainute din bumbac organic pentru copii

Marca romaneasca de imbracaminte pentru copii Pifou a demarat la Vaslui, in premiera nationala, productia locala de hainute din bumbac organic pentru nou-nascuti si copii. Beneficiul principal al materialului este faptul ca nu e tratat cu substante chimice, fiind astfel mai sanatos. In plus, produsele Pifou din bumbac organic sunt cele mai accesibile de pe…

Citește mai departe

Beneficiile acizilor grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6

Motto:„Cunoasterea este antidotul temerii” Ralph Waldo Emerson Acizii grasi sunt acizii organici care intra in constitutia lipidelor (grasimilor) si determina proprietatile si deosebirile dintre proprietatile lipidelor in organism. Acizii grasi polinesaturati sunt acizii organici cu rol foarte important in organism, dar care nu pot fi produsi de catre acesta, ci sunt sintetizati numai de plante….

Citește mai departe

Laptele previne osteoporoza

Statisticile medicale arata ca o femeie din trei se poate astepta la aparitia unei fracturi cauzate de osteoporoza dupa varsta de 50 de ani. Cat despre barbati, unul din sapte prezinta risc de osteoporoza. Dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii Puls, ne dezvaluie care sunt factorii de risc si semnele instalarii bolii, ce teste tre- buie…

Citește mai departe

Filmele 3D pot provoca dureri de cap

Impatimitii tehnologiei 3D ar trebui sa isi faca mai intai un control oftalmologic, deoarece risca o durere de cap cu adevarat „tridimensionala”, avertizeaza expertii americani. Popularitatea tot mai mare a filmelor tridimensionale este o adevarata mana cereasca pentru unii cinefili, in timp ce persoanele ce au probleme cu vederea s-ar putea alege cu dureri de…

Citește mai departe

Bolivia se pregateste sa lanseze o bautura gazoasa pe baza de coca

Guvernul Boliviei vrea sa extinda cultura de coca prin lansarea unei bauturi gazoase pe baza frunzelor acestei plante, in pofida temerilor legate de extinderea in paralel a cocainei, derivata din aceeasi planta. Departamentul de Dezvoltare a informat ca analizeaza propunerea cultivatorilor de coca, prezentata saptamana trecuta. S-a sugerat numele „Coca Colla”, joc de cuvinte care…

Citește mai departe

Rodiile previn aparitia cancerului la san

Un studiu a indicat ca prin consumul de rodii se reduce considerabil riscul aparitiei cancerului la san Cercetatorii americani au precizat ca fructul contine o substanta fitochimica cunoscuta sub numele de acid elagic, care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Iar studiile realizate de oamenii de stiinta de la centrul City of Hope, din Duarte, California, au…

Citește mai departe

Sfecla rosie protejeaza ficatul

Pentru ca se numara printre putinele legume care nu isi pierd proprietatile prin gatire, sfecla rosie este preferata nutritionistilor. Specialistii sustin ca, desi e dulce, ea nu are multe calorii si, in plus, este bogata in substante care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa iti revii dupa o boala si chiar sa tratezi…

Citește mai departe

In Anglia incepe educatia pentru un trai sanatos

Marea Britanie lanseaza prima mare strategie alimentara pentru un mod de viata sanatos, in care restaurantele si fast-food-urile trebuie sa afiseze cantitatea de zahar si de grasimi din produsele lor, potrivit The Telegraph Guvernul britanic a elaborat un „cod alimentar sanatos” ce solicita folosirea limitata de personaje de desene animate cunoscute, pentru promovarea alimentelor nesanatoase,…

Citește mai departe

Cercetatorii francezi explica procesul prin care vinul rosu ne intareste inima

Anumite substante din vinul rosu determina celulele din peretii arterelor sangvine sa produca monoxid de azot, un gaz vasodilatator Consumul moderat de vin rosu reduce riscul de declansare a maladiilor cardiovasculare, potrivit numeroaselor studii realizate in ultimii ani. Cercetatorii francezi de la Institutul National de Cercetari Medicale „Sante”, din cadrul Universitatii din Angers, prezinta prima…

Citește mai departe

Iepurii romanesti aduc tularemia in Italia

Autoritatile sanitar-veterinare din provincia Pavia, regiunea Lombardia, au intrat in alerta dupa depistarea intr-un fond de vanatoare a unui iepure importat din Romania infectat cu tularemie, boala infectioasa transmisibila la om. Boala a fost descoperita dupa analiza carcasei unui animal suspect gasit mort, care facea parte dintr-un lot de 300 de iepuri importati din Romania…

Citește mai departe

Telefoanele mobile au virtuti miraculoase impotriva maladiei Alzheimer

Telefoanele mobile, desi acuzate timp de multi ani ca ar provoca tumori cerebrale, prezinta virtuti miraculoase in prevenirea maladiei Alzheimer si au redus tumorile soarecilor suferind de aceasta boala, potrivit unui studiu publicat in Journal of Alzheimer’s Disease. Oamenii de stiinta americani au expus aproape 100 de soareci la actiunea undelor electromagnetice emise de telefoanele…

Citește mai departe

Falsele efecte ale extractului de Ginkgo biloba

Extractul de Ginkgo biloba nu are efecte asupra declinului facultatilor cognitive sau asupra memoriei. Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Pittsburgh din Pennsylvania, SUA, a relevat lipsa efectelor medicamentului homeopatic asupra constructiilor vizuale si spatiale, a limbajului, atentiei sau vitezei psihomotorii, potrivit Mediafax. Conform recomandarilor homeopate, extractul realizat din frunzele arborelui actioneaza prin…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

Citește mai departe