Lenjerie intima prietenoasa cu mediul
Intr-o lume din ce in ce mai preocupata de mediu, designerii francezi au inventat piese de lenjerie intima fabricate din fibra lemnoasa, relateaza „The Sun”.
Intr-o lume din ce in ce mai preocupata de mediu, designerii francezi au inventat piese de lenjerie intima fabricate din fibra lemnoasa, relateaza „The Sun”.
Un amestec ecologic de boabe de piper alb, negru, rosu, verde produs de Sonnentor, ce ofera mancarii o aroma deosebita.
Agricultura ecologica contribuie la combaterea desertificarii, prevenind eroziunea solului, uscarea si pierderea fertilitatii acestuia, dar este si o metoda de regenerare a terenurilor degradate.
O ceasca de ceai negru poate diminua efectul antraxului, o boala umana fatala care este cauzata de bacteria Bacillus anthracis, care se gaseste atat la oameni, cat si la animale.
Comisia pentru Etichetarea Alimentelor din cadrul Codex Alimentarius (CCFL) se va intruni pentru a discuta despre pro–cedurile internationale de etich-e-tare a alimentelor si despre mo-da-litatile cat mai ample prin care consumatorii vor fi informati in le-gatura cu alimentele pe care le aleg.
Pentru producatorul acestui desert amestecul de colorant caramel cu arome sintetice este sinomin cu ciocolata.
Pana in 2010, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (AESA) va analiza materialele si obiectele din material plastic, care urmeaza sa fie utilizati in industria alimentara.
Branza provenita din laptele din Nepal are efecte mult mai bune asupra inimii decat cea de la bovine din Canada, deoarece contine mai multe grasimi polisaturate si acid linoleic conjugat.
Consumatorii europeni vor opta pentru achizitionarea de bunuri a caror fabricare sa nu afecteze mediul inconjurator, conform unui nou studiu realizat de Comisia Europeana.
Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a dat verdictul asupra studiului realizat anul trecut de cercetatorii de la Universitatea Southampton.
Grasimile trans (TFA) pot proveni atat de la alimente naturale - branzeturi, carne de porc, dar pot fi produse si in mod industrial.
Pentru a face portocalele mai rosii decat sunt, producatorul a adaugat un colorant care este extrem de nociv pentru sanatate. Azorubina este o substanta chimica de sinteza asociata cu o serie de boli.
Organizatiile de consumatori din intreaga lume vor lansa astazi un cod care interzice promovarea preparatelor junk food in randul copiilor.
Analizele autoritatii de sanatate publica arata ca apa de la robinet este contaminata cu nitriti.
„E foarte la moda sa fii ecologist. Sa mananci mancare eco, sa conduci masini eco, sa ajuti eco si tot asa. Atat de glamour a devenit ca nu mai stii de ce faci asta”, scrie Laura Pas-cu, purtatorul de cuvant al Auto-ritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, in numarul din luna martie al revistei Eve.
Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. De teama contaminarii cu organisme modificate gene-tic (OMG), producatorii bio din SUA si Asociatia Consumatorilor Organici militeaza pentru introdu-cerea unor standarde si teste mai dure pentru certificarea alimentelor organice. Larga raspandire a soiurilor…
Antioxidantii sunt substante folosite de industria alimentara pentru a face ca produsele, in special grasimile, sa aiba o durata de viata mult mai mare.
„Tartar sauce Vita Star” este un sos care are in compozitie mai multi aditivi alimentari decat ingrediente na-turale.
Abatoarele, morile, fabricile de paine, de lactate sau de conserve conventionale pot deveni bio daca respecta cateva reguli specifice.
O branza gustoasa, fara chimicale, produsa de Asi Nature din Si-biu din lapte de oaie ecologic, cheag, sare 2%-4%, culturi lactice selectio-nate.
Cei doi aditivi alimentari folositi drept conservanti de producatorul acestui otet sunt extrem de periculosi pentru sanatatea consumatorilor.
Cercetatorii germani au obtinut, printr-o metoda speciala, primele imagini tridimensionale ale structurii care acopera bacilul tuberculozei.
Avansul tehnologic si noile politici verzi ale UE indeamna companiile din Romania sa investeasca in instalatii de cogenerare, cu emisii reduse si eficienta energetica mare
Acest otet ecologic este preparat din mere, cu un pic de cimbru si de lamaie. Poate fi folosit la salate, dar si in tratarea diverselor afectiuni.
Expunerea la gazele de esapament emise de vehiculele cu motoare diesel, chiar si de scurta durata, provoaca stres cerebral, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Particle and Fibre Toxicology.
Alimentele servite participantilor la Jocurile Olimpice de la Londra ar trebui sa fie ecologice, pentru ca oamenii sa fie „stimulati” sa treaca la un stil de viata sanatos.
Morcovi, mazare, fasole verde si alte legume ecologice se regasesc in acest ghiveci frantuzesc, produs de Bonneterre.
Patru tineri americani au pus bazele miscarii „Locavore”, care incurajeaza consumul produselor locale, pentru a reduce poluarea provocata de transportul unor alimente importate de la mii de kilometri departare.
Avea 17 ani, iar, in mai 2007, medicii veterinari din cadrul Facultatii de Medicina Legala Bucuresti i-au descoperit leoaicei Elsa un cancer mamar.
Antibiotice, hormoni si anti-convulsive – sunt doar cateva dintre substantele prezente in apa de la robinet a americanilor.
Autoritatea Aeroportuara Britanica (BAA) a impiedicat utilizarea unor informatii potrivit carora deschiderea unui al cincilea terminal pe Aeroportul Heathrow din Londra ar genera niveluri nepermise de poluare si zgomot, scrie The Times in editia electronica.
Produsele agricole si alimentare ecolo-gice romanesti pot fi identificate usor de cum-paratori pentru ca poarta pe eticheta sau am-balaj sigla „ae”.
Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Acest „Amestec Energizant de Condimente si Flori” este un produs ecologic fabricat in Aus-tria. Compozitia sa poate parea sur-prin-za-toare, avand in vedere ca petalele de tran-dafiri si galbenelele au fost „combinate” cu boia…
CE BEM, CE MANCAM – Zaharina si ciclamatul prezinta riscuri mari pentru sanatate
Cartea si filmul documentar descriu parcursul alarmant al concernului Monsanto, leader mondial de seminte modificate genetic.
Pentru ca ne ofera proteine si grasimi usor digerabile, gratarul de pui este sursa de proteine cea mai recomandata de nutritionisti.